Hamar
Aktuelt

Duo ville eie selv – ble til Eie

Elisabeth Hjelle og Inger Helene Simensen har på et halvår skapt fire arbeidsplasser etter at de selv sa opp gode jobber. – Det er noe med det å eie selv, sier de. Og eie gjør de – og Eie er de.

Daglig leder Inger Helene Simensen (36) og styreleder Elisabeth Hjelle (48) åpnet nemlig dørene til Eie eiendomsmegling Hamar for et halvår siden, skriver Hamar Arbeiderblad.

De eier virksomheten 50-50 gjennom Hamar Eiendoms- megling AS med 100.000 kroner i aksjekapital.

De har franchise-avtale med Eie-kjeden som har 38 kontorer.

– Det er så mye å tenke på med juss, kontrakter, oppgjør og maler at det nesten ikke hadde gått an å starte eiendomsmegling uten å være med i en kjede, sier de to til Hamar Arbeiderblad.

ville flytte «hematt»

Begge er hamarjenter med noen år i Oslo og påfølgende ønske om å flytte «hematt».

Eiendomsmegler Simensen jobbet hos Krogsveen fra 2001 – de fire siste årene i Hamar. Hjelle har jobbet for DnB Eiendom på Hamar siden 1995.

– Hvorfor «hematt»?

– Fordi Hamar er en flott by hvor det har blitt et rikt tilbud. Det er et annet tempo her – også innen salg av eiendom – som er bedre, sier de to, og legger til:

– Det er godt å komme hematt!

Konkurrenter ble partnere
– Hvorfor startet dere sammen?

– Vi møtte hverandre ofte i konkurranse om oppdrag. Flere kunder sa at vi hadde samme tilnærming. Vi kjent hverandre ganske godt som arge konkurrenter. Nei, stryk arge! ber de – og ler.Etter å ha funnet tonen sammen tenkte de at det kunne være spennende å prøve å starte noe helt nytt sammen, sier de til Hamar Arbeiderblad.

– Det er veldig gøy å jobbe sammen med flinke folk, sier de.

– Mange søvnløse netter?

– Nei. Det har vært spennende, ja. Men vi har klart å få butikk av dette fra dag én. Vi har gått med overskudd hele tiden. Nå er vi stolte av at vi kan sponse Storhamar hockey. Vi kunne sikkert ha tatt ut de pengene selv, men det er godt å kunne gi noe tilbake der vi hører til. Det har vært mange arbeidstimer. Etter å ha gått på autopilot i mange år var det godt å få satt i gang «huet», sier damene smilende og legger til:

– Det er noe med det å eie selv.

Kos foran fasade
Jobben er spennende også fordi de sjelden vet hva neste dag bringer.

– Har dere noen særtrekk?

– Vårt flaggskip er kundepleie. Man velger ikke eiendomsmegler på grunn av firmanavnet, men på grunn av personen. Mange sier at vi lager litt annerledes prospekt og annonser. Vi tror på å fokusere like mye på sjarm og utsikt som på fasaden til et hus. Vi bruker gjerne andre ord og uttrykk. Vi har en fantastisk fotograf, som også har flyttet «hematt», som gjerne tar litt mer kunstneriske bilder. For oss handler det mer om klargjøring til fotografering enn styling som kan være upersonlig, sier de to meglerne til HA.
ferdig oppusset best

– Hva selger best på Hedmarken?

– Vi opplever at folk setter pris på at eiendommen er ganske ferdig oppusset. Folk har en travel hverdag. Samtidig som mange ønsker nærhet til Mjøsa, så er det også slik at noen ønsker seg et sted med litt armslag og mer avstand til naboer – som man gjerne finner i Løten. Eventyrlige Stange vestbygd er alltid populært. Nå kommer også Tangen. Det har med nærheten til Oslo, tog og parkeringsplasser å gjøre, sier de til Hamar Arbeiderblad.

– Hva med Ringsaker?

– Vi ser nå, særlig i Brumunddal, at man er veldig flinke i Ringsaker. Man merker det også på hyttemarkedet på Sjusjøen og Bjønnåsen. Vi ser at gode veger er viktig for folks valg.

– Hvordan vil prisene gå?

– August og september tyder på at det blir litt roligere nå. I Oslo selges 75 prosent til over prisantydning. Der er ikke vi, sier de to gründerne og legger til:

– Veksten her kan best sammenlignes med det som skjer i Tønsberg og Drammen.

Artikkelen ble opprinnelig publisert i Hamar Arbeiderblad 31. oktober 2016.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel