boligpriser oslo
Aktuelt

Fra 4,6 til 7 millioner på fire måneder

I april ble Torshov-leiligheten kjøpt for nær 4,6 millioner kroner. På fire måneder har eier totaloppusset og solgt igjen for nær 7 millioner kroner. – Med betydelig gevinst, sier megler.

– Dette er et eksempel på at det stor betalingsvillighet for en leilighet hvor alt er pusset opp, sier eiendomsmegler Anders Wekre i Eie Eiendomsmegling til Finansavisen.

Han jobber ved meglerkjedens Torshov-kontor og forrige uke solgte han en treromsleilighet i Tverrbakken 5 på Torshov. Prisantydning var 5,9 millioner kroner for den 84 kvadratmeter store leiligheten, som ligger i syvende etasje i bygget. Men prisen skulle vise seg å bli betydelig høyere, skriver Finansavisen.

Det er kun fire måneder siden forrige gang leiligheten var i markedet, da med en prisantydning på 4,2 millioner kroner. Den gangen endte prisen på nær 4,6 millioner kroner. Den nye eieren igangsatte totaloppussing av leiligheten før den ble lagt ut i markedet igjen kort tid etter, en såkalt flipping.

50 prosents prisvekst
Da det igjen var tid for visninger forrige uke, var det 25 som skrev seg på liste og fire av disse ble med videre til budrunde. Fra prisantydningen på 5,9 millioner kroner, endte salgssummen rett under syv millioner kroner, på 6.945.433 kroner for å være eksakt.

Med andre ord ble prisen over en million kroner over prisantydningen. Og nær 2,4 millioner over prisen den ble solgt for i april i år. Det tilsvarer en prisoppgang på rundt 52 prosent i firemånedersperioden.

– Veldig mange ønsker å kunne flytte rett inn og er villig til å betale for det. At det i tillegg er panoramautsikt, heis og mulighet for billig garasjeleie i borettslaget bidrar til økt interesse, mener Wekre.

– Betydelig gevinst
Inkludert fellesgjeld på 93.000 kroner, ville prisantydningen på 5,9 millioner kroner gitt en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 71.400. Med en salgssum på nær 7 millioner kroner endte i stedet kvadratmeterprisen på 84.000 kroner. Ifølge bransjeorganisasjonen Eiendom Norge ligger snittet for hele Sagene og Torshov på 73.400 kroner, skriver Finansavisen.

– Var prisen satt for lavt?
– I området rundt denne leiligheten ligger snittet rundt 64.000 kroner pr. kvadratmeter med utgangspunkt i prisantydning. Vår prisantydning var dermed satt betydelig høyere enn sammenlignbare leiligheter i nærområdet.

– Hvor mye brukte selger på oppussingen?
– Det kjenner jeg ikke til, men alle rom har fått en betydelig oppgradering, inkludert det elektriske anlegget.

– Men det er likevel en betydelig gevinst før skatt?
– Ja, det er klart det er det. Selger hadde en forhåpning om å se noe mer enn prisantydning, og ville allerede på det nivået hatt en gevinst. Når prisen ender over en million over det igjen blir gevinsten betydelig.

– Er dette en profesjonell aktør?
– Det er en investor som står bak, bekrefter Wekre til Finansavisen.

Han forteller at han har en fast kundegruppe som driver aktivt med kjøp og salg av leiligheter.

– Men det er unormalt med en så høy prisoppgang på fire måneder. At det er et ekstremt marked, med lite boliger til salg, må også ta sin del av fortjenesten. Det gir denne typen utslag, sier Wekre.

Tror på videre prisoppgang
Også adm. direktør i Eie Eiendomsmegling, Hedda Ulvness, bekrefter til Finansavisen at det fortsatt er stort trykk i boligmarkedet i Oslo.

– Historisk er september den måneden hvor det omsettes flest boliger og hvor aktiviteten er på det høyeste. Det pleier å ha en prisdempende effekt. Men med et så lavt volum som vi ser i Oslo, presser det prisene videre opp.

Hun regner derfor med at man vil se fortsatt prisoppgang i Oslo også ved utgangen av september, skriver Finansavisen.

Men ifølge Ulvness opplever Eie- meglerne at antall visninger med køer og svært mange besøkende har avtatt.

– Slik vi ser det har meglerne tatt grep for å prise leilighetene riktigere etter den sterke prisoppgangen man har sett. Da får man kanskje halvert listen av interessenter etter visning, men de som er der er mer relevante.

Les originalartikkel i Finansavisens papirutgave 21.09.2016.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel