Aktuelt, Kjøpe

5 gode grunner til å flytte til Asker

Vurderer du å flytte til Asker? Vi har samlet fem grunner til hvorfor det er en god idé.

Kommunen vest i Akershus kom øverst på listen av Norges beste bosted i Borgerundersøkelsen utført av Sentio Research i 2013. Men hva er det som egentlig gjør Asker så bra? Vi har undersøkt hva den flotte kommunen har å tilby sine innbyggere.
Daglig leder ved Eie Eiendomsmeglig Asker, Petter Mamen-Lund, anbefaler Asker på det sterkeste og mener at det er et trygt sted.

– Det finnes ikke dårlige områder i Asker, her er det trygt og godt å bo uansett hvor og alle områder har sine kvaliteter. Velkommen til Asker, sier Mamen-Lund.

Hva kan Asker tilby?

1. En familievennlig kommune
Asker er ofte kjent som en kommune som huser dagpendlere som jobber i hovedstaden. De har flyttet til Asker for å få større eiendommer til barn og familie. Kommunen har over 60 barnehager og 30 skoler.

2. Asker har gode turmuligheter
Asker har mange forskjellige muligheter til turer både til fots og på ski. For eksempel kan man besøke Semsvannset, som er en innsjø i Asker. Det er et fantastisk friluftssted året rundt til fotturer, skiturer, skøyteturer og toppturer. Skaugumsåsen har vært en populær tur i mer enn 100 år. Turen opp «raset» til utsikten på toppen av Skaugumsåsen. Man kan også ta turen til Vardåsen, hvor du har utsikt i alle retninger. Det blir gradert som en enkel fottur på 4,9 km. Asker har også Vestmarka, Hagahogget, Høgås og tilgang inn mot Kjekstadmarka. I tillegg til flere lysløyper, som Holmen, Solli, Vardåsen, Biterud.

3. Aktiviteter og fasiliteter
Asker har også mange tilbud til ting å gjøre med både familie og venner. Du kan for eksempel ta med barna på Altitude Trampolinepark, som har åpent hver dag. Eller du kan besøke Oslofjordmuseet hvor du kan oppleve utstillinger og aktiviteter til fritidsbruken av Oslofjorden.

4. Idrettshaller og anlegg
Det finnes over 20 idrettshaller og anlegg i Asker. Alt fra svømmehaller til kunstisbaner. I tillegg ligger det også en alpinbakke i kommunen. Vardåsen Skisenter har én trasé, og et bratt parti og en liten barnebakke.

5. Mange badeplasser
Noe av det man kanskje savner når man bor i en storby er fine og store badeplasser. I Asker finnes det opp mot 18 forskjellige steder å bade i de varme sommermånedene. En av de mest populære plassene er Sjøstrand og Hvalstrand, hvor du kan bade, spille volleyball og kjøpe is i kiosken.

Bestill en verdivurdering av din bolig


Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel