eiendomsmegling sandnes
Aktuelt

5 kjappe med Rune Larsen i Eie Sandnes

Eie Eiendomsmegling sitt nyeste kontor befinner seg i et noe turbulent marked. Rune Larsen har valgt å satse på egenhånd med eget Eie-kontor i Sandnes, Rogaland. Boligmani stilte han 5 kjappe spørsmål.

 

Fortell kort om det oppdraget du er mest fornøyd med hittil i karrieren, og hvorfor

Jeg tror faktisk jeg må trekke frem mitt første oppdrag/salg. Jeg var knapt ferdig med skolen og hadde akkurat begynt å jobbe i Meglerhuset Ottesen & Dreyer. Jeg husker jeg var kjempestolt av å ha fått mitt første oppdrag, og jeg tror dette salget ga meg den selvtilliten og det pågangsmotet du må ha for å overleve i denne bransjen. Tommel opp for min tidligere studiekamerat Frank Nordmo som hadde troen på meg og ga meg salget i Veritashammeren, sier Rune til Boligmani

Hvem vil du nominere til årets megler i 2015 så langt, og hvorfor?

Jeg vil trekke fram min gode kollega Mats Lundal som har tatt sjansen i dagens tøffe marked å være med på min oppstart av Eie Eiendomsmegling i Sandnes. Det står det stor respekt av og viser både styrke og karakter!

Hva er den flaueste opplevelsen du har hatt som megler?

Til Boligmani forteller han at beste/flaueste historien jeg husker må være da en tidligere kollega av meg skulle ha visning en søndag (kl 14). Han møtte opp på tiden og alt gikk som planlagt. Problemet var at han hadde vært ute på byen dagen før og var trøtt og sliten. Det var lite/ingen folk på visning og min kollega tenkte at han kunne slappe litt av på sofaen. Alt greit til nå. Det flaue starter når eier kommer hjem fra helgetur i syvtiden på kvelden og ser det fortsatt står visningsskilt ute i gaten. Eier skjønner ikke noe av dette siden visningen skulle være ferdig kl 15… Eier kommer seg opp i leiligheten og hva tror du han finner på sofaen sin – jo, megleren. Tidenes pinligste øyeblikk for en sliten megler i det han våkner og skjønner hvor han er og hva klokken har blitt.

Hva fikk deg til å ville satse med eget kontor i Sandes, og hvordan har starten vært?

Det som fikk meg til å starte opp nå handler mest om å møte dagens krav på best mulig måte. Det stilles mye større krav til megleren i dag når markedet er knalltøft enn når ting går på skinner. Jeg har hatt dette som min jobb og livstil i 12 år og tenkte at skulle jeg starte opp for meg selv var timingen perfekt. Nå vil folk velge den megleren med best rykte og best resultater. Tiden hvor kjøperne fantes i hopetall er forbi og vi er tilbake til ekte megling som krever fokus og mye arbeid. Motivasjonen må være tilstede mer enn noen gang for å kunne yte den servicen som kundene krever i dag – og hva er vel da bedre enn å jobbe for seg selv? Jeg pleier å fortelle mine kunder dette når jeg møter dem før første gang. Boligsalg handler mye om følelser, trygghet og tillit. Jeg har derfor klokketro på at mitt konsept vil lønne seg fremover og i dagens marked. Hver bolig er unik og trenger sin egen plan for å nå ut til sitt publikum/segment. I motsetning til mange av mine kollegaer i mitt område er jeg positiv til fremtiden og til markedet vårt, men vi må skjønne at glansdagene er forbi.

Hvordan har du opplevd markedet i Rogaland det siste året, og hvordan tror du det utvikler seg videre?

Markedet hos oss var bra i fjor – med mye omsetning og god fart. Starten i 2015 var også grei men vi har etter første kvartal fått mye negativitet inn i markedet. Lokale medier har her bidratt med sitt for å gjøre folk usikre og vi kan vel si at de dessverre har lykkes med dette. Men fakta sier noe annet: Ja, det tar lengre tid å få solgt, og du får i snitt ca 6% mindre i dag enn du gjorde når det var «all time high», men er dette så negativt da? De fleste av oss selger og kjøper i samme marked og da betyr ikke disse svingningene så mye – mellomlegget etter salg/kjøp blir likt! Når folk i vårt distrikt innser dette vil markedet igjen begynne å fungerer normalt igjen. Jo før jo bedre for alle parter, fortalte Rune til Boligmani

Les orgiginalartikkelen her

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel