5 tips til studenter på boligjakt
Aktuelt

5 tips til studenter på boligjakt

Å eie i stedet for å leie sin studentbolig kan være både smart og lønnsomt. Siamak Ebrahimi hos Eie Sinsen har delt fem gode tips til nettsiden Boligmani.no.

Boligprisene i Oslo og de andre største byene går stadig oppover og kostnadene for å leie stiger. Derfor er det mange som ønsker å komme inn på boligmarkedet som eier.

– Vi ser at flere og flere studenter velger å kjøpe sin bolig foran å leie den, sier Ebrahimi til Boligmani.no

– Vi har mange folk på visning selv om det er midt i fellesferien, og det er ofte studenter med mamma og pappa på slep, sier Ebrahimi. Det er klart at utbudet av boliger er mindre nå enn i august, men da skal jo alle kjøpe, så derfor kan det være smart å kjøpe nettopp nå. Da ligger du i forkant av markedet som pleier å eksplodere tredje helgen i august.

Han sier at mange får både gode råd og direkte pengestøtte fra foreldrene sine.

– Å stille sikkerhet i egen bolig – kausjonere – er nok den vanligste formen for foreldrehjelp. På denne måten slipper foreldrene direkte å punge ut når barna skal kjøpe, påpeker han til Boligmani.no.

Her er Ebrahimis 5 enkle tips:
1. Avklar med banken i god tid for å ha finansiering på plass.

2. Ring megler gjerne før visning dersom du har mange spørsmål. Bruk megleren som rådgiver på selve visningen og bruk tiden godt.

3. Be gjerne om å få se viktige dokumenter som regnskap, vedtekter, årsberetning fra sameiet/borettslaget slik at man får dannet seg inntrykk av sameiet/borettslaget

4. Sørg for å planlegge budrunden i god tid. Opplever at det er mange som har glemt prospektet og budskjema den dagen det er budrunde, eller at de skal være i møter på formiddagen. Last ned budappen, gjør ting klart, slik at man lett kan sende det første budet til megler.

5. Hold et godt øye med telefonen, den kommer til å ringe.

Les originalsaken her.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel