Selge

Bildene selger din bolig

Flotte boligbilder trekker flere til visning, som igjen fører til flere deltakere i budrunden.

– Gode bilder er helt avgjørende og kanskje det viktigste virkemiddelet for å skape interesse rundt boligen. Dersom boligen blir presentert på en god måte, vil flere komme på visning, som igjen er svært avgjørende for oppnådd salgspris, sier Maren Synnevåg, markeds- og kommunikasjonssjef i Eie. Det er sjeldent så fint som når du skal selge og flytte. Da blir den siste finishen gjort i rekordfart. Listen som har vært løs de siste 15 årene blir spikret fast, badet blir pusset opp og julerengjøringen blir tatt i juni. Halvferdige prosjekter bør gjøres ferdig før fotografering og visning, men ofte er det de små tingene som holder.

Rydd boligen

– Vi anbefaler at boligen ryddes ordentlig. På kjøkkenet anbefaler vi å tabort brødristere, kjøkkenmaskiner og ting som virker forstyrrende. Sett gjerne frem noen friske urter eller pynt med en kokebok. På badet anbefaler vi at hygieneartikler ikke vises, og at dusjen tømmes for sjampoflasker. Pynt gjerne med dekorative håndsåper, eller håndklær i rolige farger. I stuen bør man fjerne slikt som magasiner ,fjernkontroller, og familiebilder. Pynt med friske blomster. I gangen kan det henge et par lette jakker, og du kan la noen pene sko stå, er tipsene fra Anders Bratholm i Diakrit.

Å vekke kundens nysgjerrighet er viktig.

– Vi ser boligen både fra kjøperens og selgerens perspektiv. Bildene bør fremstå som ærlige og naturlige, men samtidig vise frem boligens egenskaper. Gode bilder bør vise boligens planløsning, detaljer samt vekke nysgjerrighet som fører til at den potensielle kjøperen kommer på visning, forteller han.

Seeing is believing

Fotografen kan nesten gjøre gull av gråstein. Prospektene og boligannonsene er gjerne utrolig flotte, men norske boligkjøpere er bevisste. Derfor bør ikke selger pynte for mye på sannheten. Det er fort gjort å bli lurt av bilder. Enten kan fotografen ha brukt for mye vidvinkel, og rommene kan virke for store, og uønskete objekter eller skader kan ha blitt retusjert bort. Dette kan medføre at potensielle kjøpere blir skuffet på visning. Bratholm understreker at det er viktig å ikke skape forventninger som ikke kan innfris, bildene skal være realistiske, avslutter han. Π

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel