Universitetet i Nordland har et bredt studietilbud, og flere av studentene velger å kjøpe et sted å bo, fremfor å leie studentbolig.
Aktuelt

Eie til Bodø

Universitetet i Nordland har et bredt studietilbud, og flere av studentene velger å kjøpe et sted å bo, fremfor å leie studentbolig. Eie eiendomsmegling mener det er positivt.

– Her i Bodø er etterspørselen større enn utbudet, på tross av at det er bygd en rekke nye leiligheter. En del av de som ønsker å kjøpe er studenter ved Universitetet i Nordland. I Bodø er ikke prisene så høye som i enkelte andre studentbyer i landet, så det er mulig å investere i egen bolig istedetfor å leie. De fleste får nok litt hjelp av foreldrene sine, men etter endt studietid, kan de mest sannsynlig selge med god gevinst, sier Hege Hafnor, daglig leder i Eie eiendomsmegling i Bodø, som ble en del av kjeden i januar i år. Universitetet i Nordland er kjent for et godt studentmiljø, og scorer helt i toppen på nasjonale undersøkelser av studenttilfredshet. I tillegg til universitetet er det flere store arbeidsplasser i Bodø, og tilflyttingen er jevn.

– Nå blir det jo spennende å se hvordan det går når Norges kampflybase flytter til Ørlandet, men vi er optimister og tror Bodø skal klare seg bra, forteller Hafnor. Bodøværingene liker dessuten å bli oppfattet som optimistiske, direkte og rause, med masse skaperglede. Den aktive byen skaper stadig nye jobber.

– Nå får vi nytt kulturhus i byen, det vil jo ikke bare gi oss nye og spennende kunst- og kulturtilbud, men også gi betydelige samfunns- og næringsmessige merverdier til Bodø og regionen rundt. Gode kulturtilbud er viktige for både innbyggere og tilreisende til regionen. Det er, og vil fortsatt være, nok å ta seg til i Bodø, sier Hege Hafnor.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel