Få tilgang til hele salgsoppgaven

Ditt navn *

E-post *

Telefonnummer *

Spørsmål/Kommentarer til megler

 Jeg ønsker budvarsel på SMS

 Jeg ønsker tips om liknende eiendommer

 Jeg ønsker å motta nyhetsbrev fra Eie

* Felter som må fylles ut

Digital salgsoppgave for: OBJEKTET ER SOLGT!

Gyldenprisveien 18, 5056 Bergen Vis på kart

Prisantydning
2 190 000

Ta turen på visning og opplev en lekker og nydelig leilighet med svært gode kvaliteter. Her får du blant annet garasjeplass, stor balkong på over 20 kvm med flotte utsiktsforhold - kort vei til Bergen Sentrum!

Prisantydning

2 190 000

Boligtype

Leilighet

Totalpris

2 436 360

P-rom

55 kvm

Antall rom

1 soverom

Se dokumentasjon

Visning

For visning, kontakt megler.

Kontakt megler
Nøkkelinformasjon

Nøkkelinformasjon

Adresse

Gyldenprisveien 18, 5056 Bergen

Prisantydning

2 190 000

Fellesgjeld

241 400

Fellesformue

28 398

Omkostninger

4 960

Fellesutgifter

4 472

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Etasje

1

Areal (P-ROM / BRA / BTA)

55 / 58 / 62 kvm

Byggeår

1980

Tomt

Fellestomt 6409 M2

Oppdragsnummer

81-17-0087

Visninger på eie.no

1879

Tilleggstjenester

Økonomi

Økonomi

Prisantydning 2 190 000
Fellesgjeld 241 400
Panteattest kjøper 199
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk 430
Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk 430
Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt) 3 900
   
Totalt 2 436 360

Slik går du frem

Budgivning

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen. Om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen, kan du også klikke på 'Les mer'.

Les mer
Mer om boligen

Mer om boligen

Beliggenhet

Leiligheten ligger svært sentralt til med beliggenhet på Gyldenpris. Rett utenfor døren er det busstopp og flere dagligvarebutikker. Buss nr. 10 tar deg til sentrum i løpet av 8 minutter og har jevnlige avganger gjennom hele dagen. Dersom du trenger transport til Flesland flyplass går flybussen forbi Gyldenpris. Utover dette kan det nevnes at det tar kun 15 minutter å spasere til Bergen sentrum.

I nærområdet er det flere dagligvarebutikker, bare noen få minutters gange til Spar Karensfryd (også søndagsåpent) og cirka 10 minutter til Kiwi Hamrehjørnet. For øvrige servicetilbud ligger Bergen sentrum cirka fire minutter unna i bil. Utover de nevnte fasilitetene byr Danmarksplass på Prego restaurant som benytter gode, lokale råvarer for å lage smaksrike retter med inspirasjon fra Frankrike, Italia og Spania. Videre kan du ta turen til Bien Snackbar som tilbyr et stort utvalg av øl og klassiske cocktails. Eller kanskje helgelunsjen på Colonialen kafé og bakeri? Disse må oppleves!

For studenten er dette området helt ideelt. Den nye høyskolen på Kronstad ligger i sykkelavstand, eventuelt ett bybanestopp videre fra Danmarksplass. I tillegg ligger det medisinsk-odontologiske fakultet ved Haukeland sykehus. I sentrum finner du flere institusjoner for høyere utdanning. Endelig er også Småpudden ferdigstilt. Denne broen over Damsgårdssundet knytter Damsgård sammen med sentrum. Rett over den nye broen ligger Handelshøyskolen BI Bergen, som er den største av BI sine høyskoler utenfor Oslo. I sentrumsområdet ligger også UIBs fakulteter for humanistiske fag, juridiske fag, psykologiske fag og matematisk-naturvitenskapelige fag, samt det samfunnsvitenskapelige fakultet.

Av turmuligheter i området ligger Løvstien i gangavstand fra leiligheten. Denne turveien tar deg nesten fem kilometer langs Løvstakkens østside, med Riplegården ved Melkeplassen og Casperkollen ved Kråkenes. Ønsker du deg en større utfordring ligger både Løvstakken og Damsgårdsfjellet innenfor rekkevidde. Herfra kan du nyte fantastisk utsikt over verdens vakreste by. Foretrekker du å trene innendørs ligger treningssenteret EVO i Damsgårdssundet.

Standard

Velkommen hjem i Gyldenprisveien 18! Dette er en gjennomgående flott leilighet med gode kvaliteter i et bygg som ble oppusset i 2008 med nye fasader og terrasser, samt malte trappeganger og dørtelefon til inngangsdør. Videre kan det nevnes at leiligheten innvendig er påkostet med flere gode løsninger. Blant annet er alle overflater pusset opp, nytt kjøkken, LED Downlights i stue/kjøkken, innebygget opplegg for surroundanlegg i stue, nytt sikringsskap med nye kurser og dels nytt elektrisk anlegg for øvrig i 2013. Nåværende eier har også fått badet modernisert i 2015 av Flesland flis.

Når du tar steget over dørstokken og inn i entreen slår den gode følelsen og de lyse overflatene mot deg. Gulvet har Prego laminat og strammer opp resten av uttrykket i leiligheten. I entreen kan du henge fra deg ytterjakken og skoene før du utforsker leiligheten videre. Entreen har også en praktisk bod som kan gjøres om til en walk-in-garderobe dersom du skulle ønske deg nettopp dette.

Badet ble som tidligere nevnt oppusset i 2015 og på dette arbeidet foreligger det papirer fra Flesland flis. Badet er utrolig delikat og dersom du ønsker følelsen av å være på spa hver eneste dag, er dette badet noe for deg! Den gode følelsen i rommet slår mot deg fra første øyeblikk. Baderomsinnredningen inneholder helstøpt servant og speil med belysning og nedsenket dusjsone med glassvegg. Videre finner vi gulvmontert toalett samt praktisk benkeplate over vaskemaskin og varmtvannstank. Denne gjør at du har en god arbeidsbenk, som kan vise seg svært praktisk når du skal legge sammen klesvasken. I tillegg til at denne benkeplaten gir et ryddig inntrykk av rommet. Den gode atmosfæren på badet forsterkes av varmekablene i gulvet.

Videre tar vi oss til området med stuen og kjøkkenet som ligger i åpen løsning. Løsningen på kjøkkenet legger opp til at matlagingen skal være en sosial begivenhet hvor flere kan stå for kokkeleringen. Ditt nye kjøkken har store arbeidsflater og godt med skapplass som gjør at du kan ha et ryddig kjøkken til enhver tid da du kan gjemme bort det meste. Innredningen med de gråprofilerte frontene er fra IKEA og benkeplate i laminat med nedfelt vaskekum. Av integrerte hvitevarer finner vi kjøl/frys, stekeovn, ventilator, platetopp og oppvaskmaskin. Praktisk kan det være å vite at det er montert Waterguard i kjøkkenbenken som er en ekstra sikkerhet mot lekkasje. I dette området er det også plass til en liten kjøkkenkrok, hvor du kan starte med dagens første kaffekopp.

Stuen er det naturlige samlingspunktet og her kan du innrede med sone for både middagsgjester og sene kvelder i sofahjørnet. I sonen med spisestuen kan du plassere en romslig sittegruppe hvor du kan invitere venner og familie over på god mat og drikke. Sofakroken kan innredes med sofa, tv-benk og veggene kan gjøres personlige i form av bilder og hyllesystem. Stuen har godt innslipp av naturlig lys gjennom de store vindusflatene som øker følelsen av rommet.

Soverommet er av god størrelse og føles både lunt og luftig med kontrastveggen bak sengen. Her kan du innrede med dobbeltseng, nattbord og kommode. Fra før av finner du stor garderobeløsning som gir mulighet for orden i alle sesongens kolleksjoner.

Fra stuen er det utgang til din helt egne balkong på 20,5 kvm. Herfra har du nydelig utsikt mot Fløyen og Ulriken.  Ellers er det pent opparbeidede fellesarealer med plen, busker og bed. Utearealene utenfor blokk 18 og 20 ble oppgradert i år med ny beplantning og fin uteplass.

Dersom du ennå ikke er riktig overbevist, ønsker vi deg hjertelig velkommen til visning!

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takst.

Parkering

Felles garasjeanlegg i underetasje hvor leiligheten disponerer en oppmerket parkeringsplass og dette bekreftes av styreleder. Fra garasjeanlegg er det direkte tilkomst til trappeoppgang som gir god tilkomst til leilighet. Ellers gjesteparkering på oppmerket felt.

Iflg. styreleder er det ikke mulig å bruke felles ladestasjon dersom man har egen garasjeplass. Har man egen garasjeplass og ønsker å lade elbil så må man kjøpe en egen ladestasjon til ca. kr. 20.000,-. Man betaler for egen strøm uansett hvilken ladestasjon man benytter.

Areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 62 kvm

Primærrom

Primærrom: 55 kvm

Bruksareal

Bruksareal: 58 kvm

Tomt

Fellestomt, 6409 m²

Felleskostnad inkluderer

Felleskostnadene inkluderer dugnad, kabel-tv og internett (grunnpakke - Canal Digital), garasje- driftsutgifter, eiendomsskatt, kommunale avgifter, renter og avdrag på fellesgjeld, forsikring av bygg, vedlikehold og drift av borettslaget, renhold av fellesarealer og uteområder.

Spesifikasjon av fellesgjeld

Lånenummer: 13555860, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats, per 07.07.2017: 2.78% pa.
Antall terminer til innfrielse: 35
Saldo, per. 07.07.2017: Kr. 19 512 272,-
Andel av saldo: Kr. 241 400,-
Første termin: 30.12.2009Første avdrag: 30.12.2014 ( siste termin 30.12.2034 )

Sikringsordning

Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Boligbygge-lagenes Finansieringsforetak AS (BBL Finans). Avtalen er gyldig til den sies opp av en av partene.

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelagets forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares i etterkant av salget. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Borettslag

Borettslag: Gyldenpris Borettslag, Orgnr: 955804864

Forretningsfører

BOB.

Byggeår

1980

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra boligsalgsrapport utført av takstmann Kristoffer Sæle:

Grunn og fundament: Antatt fundamentert på faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Grunnmur/fundament av betong. Gulv på grunn av betong. Asfalt i garasjeanlegg.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Yttervegger av bindingsverk konstruksjon. Endevegg/gavlvegg av betong. Innvendig har bindingsverket påmontert aldringsbestandig plastfolie som er klemt med platekledning. Utvendig er bindingsverket bekledd med vindtette plater, utlektet med lekter. Ytterkledning av fasadeplater og trekledning. Nye fasader i 2008.

Taktekking: Pulttak konstruksjon. Takkonstruksjon antas å være av taksperrer av tre eller q-dekke. Tekket med folie av sandarfil eller lignende. Takrenner og nedløp av plast.

Etasjeskillere av betongkonstruksjoner.

For ytterligere informasjon om byggemåte se boligsalgsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Bebyggelse

Området har stort sett tilsvarende blokkbebyggelse.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert medfølger ikke i handelen.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

Borettslaget har egen nettside: www.gyldenprisborettslag.no

Les mer om boligen
Megler
Detaljer

Flere detaljer

Adkomst

Dersom du kommer fra Bergen sentrum kjører du over Puddefjordsbroen. Videre tar du til høyre ved enden av broen og holder igjen til høyre i lyskrysset. Deretter følger du Michael Krohns gate i retning Solheimsviken, før du svinger inn til høyre på Gyldenprisveien. Følg veien til du ser skilt til Gyldenprisveien 18 på venstre side. Leiligheten har inngang på baksiden av bygget. Ved fellesvisning vil det bli skiltet med visningsskilt fra Eie.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2015: Som primærbolig Kr. 606 115,- Som sekundærbolig Kr. 1 697 122,-

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt dekkes av felleskostnadene i borettslaget.

Oppvarming

Borettslaget har sentral ventilasjon med varmeveksling. Temperaturen i boligen reguleres til ca. 19 grader sentralt og resten må gjøres via egne (elektriske) varmekilder i leiligheten.

Varmekabler på bad, ellers elektrisk oppvarming.

Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerking

Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Forsikring med polisenummer

Tryg Forsikring Polisenummer: 3587015

Takst

Takstmann: Kristoffer Sæle
Takstdato: 26.08.16

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 04.06.1981 vedrørende boligblokk.
Det foreligger ferdigattest datert 04.10.2008 vedrørende bruksendring.
Det foreligger ferdigattest datert 28.11.2008 vedrørende fasadeendring.

At slike attester foreligger gir ingen garanti for at det kan ha blitt utført endringer som kan være søknadspliktig og i strid med gjeldende regelverk, herunder rom for varig opphold.

Regulering

Området er regulert til boligformål ifølge Bergen kommune med planID: 5080000. Kopi av situasjonskart og reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Reguleringsplaner på grunnen:
Forklaringer: Planid Type Plannavn Saksnr Status Ikrafttrådt Berøringsgrad:

5080000 30 ÅRSTAD/LAKSEVÅG. ØVRE GYLDENPRIS VEI 1X - 3 23.07.1979 99,6 %
10980000 30 ÅRSTAD. LØVSTAKKENS NORDSKRÅNING FRA BLEKENBERG TIL GYLDENPRIS - 3 01.07.1958 0,2 %.

Reguleringsplaner under arbeid:
Forklaringer: Planid Type Plannavn Saksnr Status Berøringsgrad:

64130000 35 ÅRSTAD. GNR 158 BNR 797 M.FL., GYLDENPRIS - HØYEGÅRDEN 201211827 1 27,7 %

Kommune(del)plan(er):
Forklaringer: Planid Plannavn Saksnr Ikrafttrådt Berøringsgrad:

60910000 BERGEN. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2010 - 2021 200817958 24.04.2013 100,0 % 17330000 ÅRSTAD. KDP PUDDEFJORDEN - DAMSGÅRDSUNDET 200212016 31.05.2010 100,0 %

For ytterligere opplysninger om planinformasjon, sen pkt. "annet" i komplett salgsoppgave.

Vei/vann/kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp ifølge Bergen kommune.
Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren. På grunnboksbladet til borettslagets eiendom er det tinglyst pant for borettslagets fellesgjeld og andelseiernes borettsinnskudd. Grunnboksbladet og erklæringer er tilgjengelig for gjennomlesning på meglers kontor.

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andelen.

Erklæring tinglyst 25.02.1957 vedrørende bestemmelse om veg.

Erklæring tinglyst 20.06.1968 vedrørende bestemmelse om vann/kloakkledning.

Erklæring tinglyst 19.06.1980 vedrørende bestemmelse om vann/kloakkledning.

Utleie

Eiendommen kan i sin helhet leies ut i henhold til bestemmelser i vedtekter og borettslagsloven. Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opp til tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 (1) 3 har hatt bosted i minst ett av de to siste årene. Godkjenning kan kun nektes dersom det foreligger saklig grunn eller dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler for ytterlig informasjon.

Gå inn på www.norwegianbroker.no for ytterligere informasjon.

Annet

Utdrag fra planiformasjon:

Berøringsgrad:
Berøringsgrad refereres her til prosentvis geometrisk dekning av eiendommen. I enkelte tilfeller vil også arealplaner som kun tangerer eiendommen vises i utlistingen. Beregningen av berøringsgrad nedenfor er gjort ut fra et eiendomsareal på 6409,3 m2
som er summen av 2 teiger.

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
Forklaringer: Planid Type Plannavn Saksnr Ikrafttrådt:

3380001 31 LAKSEVÅG. GNR 157 M.FL., KARENSFRYD, NYLUNDSVEIEN - 06.10.1976
OBS! Flere planendringer kan evt. også ha relevans til eiendommen, - sjekk punktrepresentasjon i kartet og planarkivsystem.

Arealformål i henhold til kommunedelplan
Planid Arealformål (kode - forklaring) Utfyllende forklaring Arealstatus Berøringsgrad
17330000 110 - Boligområde Nåværende 93,0 %
17330000 170 - Friområde Nåværende 3,8 %
17330000 610 - Veiareal Nåværende 3,3 %
17330000 210 - LNF-område Nåværende 2)
17330000 132 - Kontor Nåværende 2)

Arealformål i henhold til kommuneplanen
Planid Arealformål (kode - forklaring) Berøringsgrad
60910000 1001 - Bebyggelse og anlegg jfr. bestemmelser og retningslinjer 99,9 %
60910000 5100 - LNF-områder jfr. bestemmelsene § 4, § 21 og § 25 2)
Bestemmelsesområder i henhold til kommuneplanen

Planid Bestemmelsesområde (kode - forklaring) Berøringsgrad
60910000 BOb - Område med parkeringsbestemmelser jfr. bestemmelsene § 28.1 og § 23.1 99,9 %

Hensynssoner i henhold til kommuneplanen
Friluftsliv
Planid Beskrivelse Forklaring Berøringsgrad
60910000 Byfjell Hensyn friluftsliv jfr. retningslinje § 27.3.2 2)

Gul støysone
Planid Sonenr Beskrivelse Forklaring Berøringsgrad
60910000 28 Vei støy - gul sone Gul sone iht. T-1442 jfr. bestemmelsene § 27.1.1 og § 13 44,2 %

Planer i nærheten av eiendommen
Arealplaner i avstand nærmere enn 100 meter fra eiendommens yttergrense.
Planid Type Plannavn Saksnr Status Ikrafttrådt 63270000 35 LAKSEVÅG. GNR 154 M.FL., SYKKELFELT CARL KONOWS GATE, GYLDENPRIS - DAMSGÅRD 201010940 2 - 7490000 30 LAKSEVÅG/ÅRSTAD. VESTRE INNFARTSÅRE, INDRE DEL 199702002 3 25.04.1988 3380000 30 LAKSEVÅG/ÅRSTAD. KARENSFRYD - FRYDENBØ - GYLDENPRIS - 3 22.01.1974 40290000 30 LAKSEVÅG/ÅRSTAD. FYLLINGSDALSTUNNELEN, SJAKTÅPNING - 3 07.02.1966 11190000 30 ÅRSTAD. GYLDENPRIS - STRANDEN, TOMTER FOR OFFENTLIG FORMÅL - 3 08.05.1963 11480000 30 ÅRSTAD. GYLDENPRIS, VEIKRYSS - 3 18.10.1966 40230000 30 LAKSEVÅG. VEI OVER PUDDEFJORDENS VESTRE BROHODE TIL FYLLINGSDALEN - 3 24.09.1963 130000 30 ÅRSTAD. LØVSTAKKENS NORDSKRÅNING, MELLOM BLEKENBERG OG GYLDENPRIS - 3 02.07.1938 10980100 30 ÅRSTAD. LØVSTAKKENS NORDSKRÅNING, ENDRET REGULERINGSPLAN - 3 09.05.1963 11190100 30 ÅRSTAD. GNR 158 BNR 606 OG 806, VIKEN, GYLDENPRISVEIEN 200018669 3 24.06.2002 410000 30 ÅRSTAD/LAKSEVÅG. GYLDENPRIS OG STRANDEN 199938321 3 31.03.1931
17120000 30 LAKSEVÅG/ÅRSTAD/FYLLINGSDALEN. GNR 16 M.FL., TURVEI RIPLEGÅRDEN - LANGEGÅRDEN 200212517 3 19.11.2007 65110000 21 LAKSEVÅG. GNR 146-158, KOMMUNEDELPLAN 201429018 -

Forklaring status:
2 - Planforslag
3 - Endelig vedtatt arealplan

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen
Godkjente byggesaker i avstand nærmere enn 100 meter fra eiendommens yttergrense.
Gnr/Bnr Bygningsnr Endring Bygningstype Status Dato Saksnr 158/607 300079280 Garasjeuthus anneks til bolig Meldingssak registrer tiltak 11.09.2009 200913447 158/607 139854233 Annen lagerbygning Bygning godkjent for riving/brenning 11.09.2009 200913447

Andre opplysninger:
Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak. Eiendommen er berørt av BKK's konsesjonsområde for fjernvarmeanlegg. Berøringsgrad 100,0 %.

Overtagelse

Overtagelse etter avtale med selger. Oppgi ønsket overtagelse ved budgivning.

Eier

Gry Wester

Oppdragsnummer

81-17-0087

Saksbehandlere

Stian Sletten
Eie Bergen Kronstad
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 98 15 11 82 / E-post: sls@eie.no

Cecilie Sandvik
Eie Bergen Kronstad
Eiendomsmegler MNEF
Mob: 93 23 47 70 / E-post: cesa@eie.no

Eiendom

Gyldenprisveien 18, 5056, Bergen, Etasje: 1

Matrikkel

Gnr.158 Bnr.800 Andelsnr.3 Orgnr.955804864 i Bergen kommune

Eierform

Borettslag

Antall soverom

1

Prisantydning

2 190 000

Andel f.gjeld/Formue

Andel fellesgjeld: kr. 241 400,- pr. 07.07.17
Andel fellesformue: kr. 28 398,- pr. 07.07.17

Totalpris inkl fellesgjeld

2 190 000,- (Prisantydning) 241 400,- (Andel av fellesgjeld) 2 431 400,- (Totalpris ekskl. omkostninger) Omkostninger 199,50 (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk) 3 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 4 959,50 (Omkostninger totalt) 2 436 359,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad

Kr.4 472,- pr.mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene.
Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Iflg. styreleder er det planlagt rehabilitering av avløpsrør (relining) i 2018 eller 2019. Laget regner med å finansiere dette fra oppsparte midler.

Sikringsordning fellesgjeld

Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Boligbygge-lagenes Finansieringsforetak AS (BBL Finans). Avtalen er gyldig til den sies opp av en av partene.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Inneholder

Areal og fordeling pr etasje
1.etg: 58 kvm BRA / 55 kvm P-rom

Leiligheten har følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etg: Entré, bad, stue/kjøkken og soverom.

Leiligheten har en innvendig bod og i tillegg medfølger 2 stk eksterne boder i bodområdet utenfor leiligheten på ca. 2 kvm og ca. 5 kvm. Felles sykkelbod ved hovedinngangen.

Energi

Visste du at boliger står for 30 prosent av all strømbruken i Norge?*Redusert strømregning og bedre inneklima er viktig for de fleste boligeiere, og det kan du faktisk selv gjøre noe med. Gjennom et samarbeid med miljøorganisasjonen ZERO kurses alle meglere i Eie i energieffektive tiltak for boliger. Vil du vite mer og få nyttige råd og enkle tips, spør en megler eller les mer om energisparing under info og dokumenter

*NVE Energibruksrapporten 2012

Fordeling felleskostnader

Fellesutgifter: kr 4 472,- pr.mnd.

Herav:
Felleskostnader, kr. 4 048,-
Tilleggsytelser, Dugnad, kr. 100,-
Bredbånd, kr. 264,-
Garasje - driftsutgifter, kr. 60,-

Fordeling av felleskostnader basert på vedtatt budsjett for 2017:

Renter på andel felleslån: utgjør 13% av felleskostnadene.
Avdrag på andel felleslån: utgjør 20% av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader

For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, innboforsikring etc.

Årsregnskap

Ifølge regnskap pr 31.12.2016 hadde borettslaget følgende tall:
- overskudd kr. 883.075,-
- disponible midler kr. 39.435,-

For ytterligere informasjon se årsberetning og regnskap som følger i salgsoppgaven. Vi opp-fordrer interessenter til å sette seg grundig inn i disse.

Styregodkjenning

Det er en forutsetning for avtalen at ny eier blir styregodkjent før overtagelse. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Styregodkjennelsen vil bli avklart i etterkant av salget.

Tekniske installasjoner:

Følgende informasjon er hentet fra vedlagt takstrapport:

Porttelefon.

Vanntilførsel: Rør i rør system. Fordelerskap plassert i vegg på bad.

Sluk av avløp av plast.

Ventilasjon: Mekanisk avtrekk.
Dette er basert på varmegjenvinning, slik at den friske luften som blåses inn i leiligheten er oppvarmet (cirka 18 grader).

Varmtvann: Varmtvannstank plassert i bod. Volum: 116 liter fra 2015.

Elektrisk anlegg plassert i bod og inneholder automatsikringer/jordfeilautomater. Hovedsikring på 63 ampere. Kurser: 25 ampere, 1 stk. og 16 ampere, 8 stk.

Dyrehold

Hunde- eller kattehold er ikke tillatt i borettslaget med mindre andelseier har fått skiftlig samtykke fra styret. Før søknad blir godkjent må andelseier motta fra styret et informasjonsskriv som søker selv må postlegge til alle beboere i sin oppgang. Dette for å kontrollere om noen har allergier som taler imot dyreholdet.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld

2 190 000,- (Prisantydning) 241 400,- (Andel av fellesgjeld) 2 431 400,- (Totalpris ekskl. omkostninger) Omkostninger 199,50 (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk) 3 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 4 959,50 (Omkostninger totalt) 2 436 359,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.
Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget

Følgende er avtalt om meglers vederlag:
Provisjon 1,8%
Tilrettelegging kr. 12 900,-
Grunnpakke kr. 15 000,-
Markedspakke kr. 9 900,-
Oppgjørshonorar kr. 6 990,-
Meglerbrev kr. 3 000,-
Eierskiftegebyr kr. 5 000,-

Dersom boligen ikke blir solgt betales det kr. 0,-

Internett

www.eie.no

Budgivning

Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Solgt "som den er"

Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9: Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.
Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling

Sletten, Erstad & Partnere AS
Eie Bergen Kronstad
Org. nr:917989338
Edvard Griegs vei 3 C
5059 Bergen
Tlf: 53 51 98 80, Fax:

Ansvarlig megler

Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner Stian Sletten
Mobil: 98 15 11 82
E-post: sls@eie.no

Informasjon

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.

Denne annonsen (m.v.2) ble sist oppdatert: Tirsdag 22.08 klokken 09:14

Se flere detaljer
Dokumentasjon

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål angående dette objektet.Slik går du frem

Budgivning

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen. Om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen, kan du også klikke på 'Les mer'.

Les mer

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål angående dette objektet.EIE FRANCHISE AS - Organisasjonsnummer: 989 081 349

Verdivurdering
Selge bolig?

Bestill uforpliktende verdivurdering

Bestill en verdivurdering av din bolig