Få tilgang til hele salgsoppgaven

Ditt navn *

E-post *

Telefonnummer *

Spørsmål/Kommentarer til megler

 Jeg ønsker budvarsel på SMS

 Jeg ønsker tips om liknende eiendommer

 Jeg ønsker å motta nyhetsbrev fra Eie

* Felter som må fylles ut

Digital salgsoppgave for: OBJEKTET ER SOLGT!

Åmundssvingen 23, 5115 Ulset Vis på kart

Prisantydning
2 690 000

"Dreams are like a balloon, the full potential of their height cannot be realized if they remain grounded; so let them soar!"

Prisantydning

2 690 000

Boligtype

Rekkehus

Totalpris

3 286 120

P-rom

124 kvm

Antall rom

2 soverom

Se dokumentasjon

Visning

For visning, kontakt megler.

Kontakt megler
Nøkkelinformasjon

Nøkkelinformasjon

Adresse

Åmundssvingen 23, 5115 Ulset

Prisantydning

2 690 000

Fellesgjeld

591 184

Fellesformue

15 838

Omkostninger

4 932

Fellesutgifter

6 442

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Borettslag

Areal (P-ROM / BRA / BTA)

124 / 126 / kvm

Byggeår

1976

Tomt

Fellestomt 118334 M2

Oppdragsnummer

81-17-0052

Visninger på eie.no

2403

Tilleggstjenester

Økonomi

Økonomi

Prisantydning 2 690 000
Fellesgjeld 591 184
Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt) 3 900
Panteattest kjøper 172
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk 430
Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk 430
   
Totalt 3 286 120

Slik går du frem

Budgivning

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen. Om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen, kan du også klikke på 'Les mer'.

Les mer
Mer om boligen

Mer om boligen

Beliggenhet

Området er svært barnevennlig med kort vei til både skoler og barnehager. Nærmeste barnehager fra boligen er Rolland / Ulsetåsen barnehage eller Liakroken barnehage som begge ligger innenfor gangavstand. For mange er det viktig å kunne se for seg at barna vokser opp i trygge og gode oppvekst vilkår. I Åmundsleitet borettslag har man tilgang til lekeplass på felles tomt hvor de kan leke med andre barn i nabolaget. Her bor man trygt og godt med lite trafikk.

Når barna blir eldre og skal begynne på skolen ligger Storåsen Skole som den nærmeste, og her kan barna gå fra 1.-3.klasse. Rolland Skole ligger også like i nærheten med klassetrinn fra 4-7. Senere når fritidsaktivitetene blir enda viktigere for barna, ligger både Flaktveithallen, Rolland idrettsplass, og i den andre retningen - Vestlandshallen og Åsanehallen innenfor gang- og sykkelavstand. Videre finner dere også Flaktveit idrettspark og treningssenter, samt Myrdalsanlegget i retning mot Åsane sentrum. Det er planlagt utbygging av Myrdal idrettspark hvor kommunen ser for seg en flerbrukshall med håndballbane, turnhall, klatrehall samt is- og curlighall like ved Vestlandshallen. I følge planene skal dette stå ferdig i 2018. Det er ikke tvil om at det satses mye i nærområdene.

For den spreke og turglade har du flotte turmuligheter like utenfor døren. Her kan vi nevne fine turstier inne ved Hjortland og videre til Kjelken. Her kan du også gå helt til Fløyen. I retning mot Ikea kan man ta turen inn mot Mellingen, og ta turen langs den gamle Postveien til den populære Sætregården. Fra Postveien er det stier til Veten, Geitanuken, Olderhaugen, Ulsetvarden og andre omkringliggende fjell. Med en så sentral plassering i Åsane, har man det meste av turmuligheter i umiddelbar nærhet. Er du av den aktive typen? Da finner du flere treningssentre i Litleåsveien, Crossfit Åsane, Stamina HOT Åsane, Sats på Horisont med svært gunstige åpningstider, eller Nr1Fitness Åsane som holder døgnåpent. Med andre ord kan man "risikere å komme i god form".

Åmundssvingen 23 ligger i gangavstand til dagligvarebutikk, legesenter, helsestasjon og tannlege. Som nærmeste dagligvarebutikk ligger Kiwi på Rolland. Ellers ligger Rema 1000 ved Åsane senter. Her kan dere gjøre unna den daglige handelen. Det er også kort vei til Åsane Senter, Horisont, Gullgruven og Ikea med de aller fleste servicetilbud og fasiliteter man har behov for i hverdagen.

På Li finner du den nærmeste bussholdeplass som ligger i gangavstand fra boligen. Det er også meget gode bussforbindelser til øvrige bydeler fra Åsane terminal. Bussen bruker cirka 20 minutter til sentrum og fra terminalen kan du ta de fleste bussene i alle retninger. Kjappest er nr. 3 eller 4. Dersom du ønsker å ta bilen til Bergen sentrum, er dette en kjøretur på cirka 12-15 minutter.

Velkommen til et hyggelig, etablert og barnevennlig nabolag!

Standard

...her har man muligheten for å realisere sin boligdrøm, sett fantasien i sving og se frem til kreative kvelder med planlegging og oppussing. Utvendig er boligen oppusset, innvendig kan kun fantasien sette en stopper for resultatet....

På midten av 70 tallet ble det bygget et nytt borettslag sentralt i Åsane, som etter all forventing ble veldig populært blant folk i denne bydelen. Åmundsleitet Borettslag ble dannet og det flyttet stort sett inn barnefamilier som ønsket seg et flott rekkehus med et funksjonelt og "riktig" areal for trivsel og velvære. BOB var byggherre og var på den tiden opptatt av detaljerte løsninger og god byggstandard på husene. Opp gjennom årenes løp ble det etablert et godt bomiljø, noe som gjør at laget den dag i dag er populært for barnefamilier å etablere seg i. Mye av trenden i nyere tid har vært tilbakeflytting av unge folk som er født og oppvokst i dette området, hvor de ønsker samme oppvekst vilkår for sine barn. Laget har vært opptatt av god trivsel, en barnevennlig atmosfære og et fokus på et hyggelig bomiljø blant andelseierne.

Husene ble betydelig oppgradert i 2013 og 2014 hvor de blant annet fikk installert nytt ventilasjonsanlegg (2011), samt nytt tak, nye vinduer og dører, samt 10 cm etter isolering i veggene og ny kledning. Arbeidet ble ferdigstilt ved årsskiftet 2014/2015. Alle fasader ble i tillegg malt i 2014/2015. Med andre ord er stort sett alt av utvendige oppgraderinger gjort hvor det ikke er behov for ytterligere rehabilitering på flere år. Dette vitner om et godt organisert borettslag som har tatt grep når behovene har meldt seg.

Vi tar turen til Åmundssvingen nr. 23. Her finner du et rekkehus med det som etter vår mening har ett av lagets beste beliggenheter. Beliggenheten er det eneste du aldri kan få endret! Med svært gode sol- og utsiktsforhold er det lett å trives her. Innvendig i denne familieboligen har tiden nesten stått stille, men boligen er svært velholdt og godt ivaretatt. Normalt vedlikehold av overflater har vært utført over tid. Her er det "retrofeeling" som er stikkordet. Å pynte på sannheten og si noe sånt som; "entréen har lyse og innbydende overflater", er vel strengt tatt ikke nødvendig. Her er det bare til å ta på seg arbeidsklær, finne frem verktøykassen og komme i gang. Gjør deg klar for sene kvelder med din kjære, barna er allerede godt plassert hos besteforeldre og tankespillet om det ferdige resultatet er godt i gang.

Boligen går over to plan med inngang i hovedetasjen. Smart og funksjonell etasje med kjøkken, toalett og en romslig stue på ett plan. Dersom man besøker andre tilsvarende hus kan man se at utformingen av planløsningen varierer og mulighetene er mange. Tar man turen ned i underetasjen, finner man mellomgang, to soverom, ett stort disponibelt rom, bad og vaskerom. I tillegg har man utgang til stor, pen og opparbeidet hage hvor man kan nyte late dager om sommeren.

Man antar at ny eier ønsker å pusse opp det meste av innvendige overflater da det ikke når opp til dagens standard krav. I dag består overflatene av tapet, malte overflater, ubehandlet panel og laminat. Da alt det utvendige er tatt, har man heldigvis fått godt med drahjelp. Sett i gang fantasien, planlegg detaljer for dette kan bli til et unikt hjem som skaper tilhørighet, identitet, trygghet og tilstedeværelse for deg og dine, hvor man stolt kan invitere gjester på besøk. Vi sier ikke at det vil bli en dans på roser, for detaljene skal planlegges og utbedringene skal gjennomføres. Men muligheten for å sy sammen den rette pakken som passer akkurat for dere, samt skape den roen og harmonien man ønsker, er bare en visning unna.

Velkommen på visning!

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takst.

Parkering

Samtlige husstander tildeles en fast parkeringsplass på nærmeste parkeringsplass. Det er kontoret som tildeler parkeringsplassene, og det er ikke en spesiell fast plass som følger boligen. Det kan være venteliste på enkelte plasser grunnet størrelse/tilkomst etc. Kontakt styret for nærmere informasjon og om hvilken plass som vil bli tildelt.

Åmundsleitet Borettslag har pr i dag 17 parkeringsplasser med ladeuttak for Elbiler. Det er 11 plasser på taket på garasjen P-I i Åmundsdalen, 3 plasser på taket på garasjen P-IV i Åmundssvingen og 3 ladeplasser på taket på driftsbygningen. I april 2017 skal det opprettes ytterligere 8 plasser på P3 (første parkeringsplass på høyre hånd når du kjører inn i laget). Totalt vil dette bli 25 ladeplasser.

Borettslaget har forskuttert for opprettelsen av plassene, som brukerne betaler for gjennom en månedlig driftskostnad + strømkostnader.

Pr 01.03.2017 er alle ladeplassene utleid. Kontakt styret for å søke om plass og sette seg på venteliste.

Areal

Primærrom: 124 kvm, Bruksareal: 126 kvm

Primærrom

Primærrom: 124 kvm

Bruksareal

Bruksareal: 126 kvm

Tomt

Fellestomt, 118334 m²

Felleskostnad inkluderer

Tot. innev. måned: kr. 6 652,-

Boligselskap er tilknyttet sikringsordning.

Herav;
Felleskostnader, kr. 5 811
Dugnad, kr. 200
Kabel-tv, kr. 399
Feieavgift, kr. 32

Tilleggsytelser: Garasjeleie, kr. 210 (trekkes ut da man mister garasjeplass ved salg)

Fordeling av renter / avdrag, basert på vedtatt budsjett for 2017:

Renter: 18%
Avdrag: 23%

Spesifikasjon av fellesgjeld

Lånenummer: 95267240532, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats, per 04.04.2017: 2.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 275
Saldo per 04.04.2017: kr. 13 172 373,-
Andel av saldo: kr. 50 944,-
Neste termin/avdrag: 30.07.2016 ( siste termin 29.02.2040 )

Lånenummer: 13561598, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats, per 04.04.2017: 2.52% pa.
Antall terminer til innfrielse: 94
Saldo per 04.04.2017: kr. 17 765 767,-
Andel av saldo: kr. 68 709,-
Neste termin/avdrag: 01.11.2015 ( siste termin 01.08.2040 )

Lånenummer: 13560715-10, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats, per 04.04.2017: 2.52% pa.
Antall terminer til innfrielse: 97
Saldo per 04.04.2017: kr. 121 921 509,-
Andel av saldo: kr. 471 531,-
Neste termin/avdrag: 01.08.2016 ( siste termin 01.05.2041 )

Sikringsordning

Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (BBL Finans).

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets andelseiere og medlemmer av BOB. Denne blir avklart i etterkant av salg. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Borettslag

Borettslag: Åmundsleitet, Orgnr: 953128969

Forretningsfører

BOB

Byggeår

1976

Byggemåte

Informasjon om byggemåte er hentet fra eierskifterapport utført av takstmann Tommy Salte:

Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein / grov pukk på fjell. Antatt plasstøpt grunnmur. Gulv mot grunn antatt støpt gulv.

Konstruksjon over grunnmur består av bindingsverksvegger i front og på baksiden, isolert, utvendig platet med vindsperreplater som deretter er lektet ut og påmontert liggende trekledning. Innvendig antas at det er montert dampsperre og platekledning (gips som hovedmaterial). Sidevegger er utført i betong som er malt innvendig.

Etasjeskiller mellom underetasjen og 1. etasjen er utført i betong, etasjeskiller over 1. etasje er utført i trekonstruksjoner.

Kaldt loft med taksperrer av tre, saltakskonstruksjon tekket med betongstein. Skorstein er utført som teglpipe cirka 0,5 x 0,5, med overgang til stål i overgang tak.

Det er montert doble isolergalss, samtlige fra 2014.

Les for øvrig eierskifterapport i salgsoppgaven for ytterligere informasjon.

Bebyggelse

Rekkehusbebyggelse i området. I tillegg er det terrassblokk i borettslaget.

Diverse

Hvitevarer som ikke er integrert medfølger ikke i handelen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

Dersom man ønsker å endre på innvendige løsninger, oppfordres det til å kontakte styret samt for evt. søknader, samt gjennomgå vedtekter ifb. med bestemmelser.

Borettslaget har eget miljøutvalg som jobber for å skape trivsel i et allerede godt bomiljø. Miljøutvalget har tradisjon for å arrangere både seniortreff, ca 6 ganger i året, inkludert julebord i desember. St.Hans feiring med grilling, bål, leker og aktiviteter.  Pynte gatene til 17.mai. Gårdsbesøk på høsten, samt lyktelaging og juletretenning.

Les mer om boligen
Megler
Detaljer

Flere detaljer

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjører man til Åsane. Ta av fra hovedvei mot Åsane senter og ta første vei til venstre i rundkjøringen. Kjør videre i Åsligrenda og ta av til høyre inn Litleåsvegen og følg denne forbi Jæger. Ta til høyre ved skiltet Åmundsdalen og deretter første til venstre som er Åmundsleitet. Her er det gjesteparkering på garasjetaket. Stikkvei opp til Åmundsvingen ligger like ved garasjetak. Følg nummerering frem til boligen.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2015: Som primærbolig Kr. 883 987,- Som sekundærbolig Kr. 2 475 163,-

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt betjenes via mnd. fellesutgifter i borettslaget.

Oppvarming

Vedovn i stue, ellers elektrisk oppvarming.

Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerking

Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Forsikring med polisenummer

Tryg Forsikring Polisenummer: 3587060

Takst

Takstmann: Tommy Salte
Takstdato: 07.04.17

Ferdigattest

Det foreligger ingen ferdigattest fra byggeår.

Det foreligger ferdigattest datert 13.06.1989. (endring / altan).

At slik attest foreligger gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid eller endringer på boligen som kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligområde.

Reguleringsplaner på grunnen:
Forklaringer: Planid, Type, Plannavn, Saksnr, Status, Ikrafttrådt, Berøringsgrad:

3680000, 30, ÅSANE. ROLLAND - STORÅSEN -, 3, 13.11.1973, 97,6 %.

8400101, 31, ÅSANE. GNR 207, LID, GRENSEJUSTERING, 199616140, 3, 17.01.1997, 0,6 %.

8400000, 30, ÅSANE. GNR 207, LID, 190611287, 3, 25.04.1988, 0,5 %.

3680005, 31, ÅSANE. GNR 208 BNR 208, ROLLAND - STORÅSEN, DELINGS TILLATELSE BOLIGTOMT, 200512426, 3, 28.04.2006, < 0,1 % (15,3 m²).

Reguleringsformål (Reguleringsplaner på grunnen):
Forklaringer: Planid, Reguleringsformål (kode - forklaring), Utdypende forklaring, Berøringsgrad:

3680005, 110, - Bolig, < 0,1 % (15,3 m²).

Planendringer relatert/muligens relatert aktuell eiendom:
Forklaringer: Planid, Type, Plannavn, Saksnr, Ikrafttrådt:

3680302, 31, ÅSANE. GNR 108 BNR 205, ROLLAND - STORÅSEN, 190240047, 19.03.1992.

3680207, 31, ÅSANE. GNR 207 BNR 123 M.FL., ROLLAND - STORÅSEN, FELT 1-2,
TOMTEDELINGSPLAN, 190411390, 11.07.1985.

3680003, 31, ÅSANE. ROLLAND - STORÅSEN FELT S-5 -, 28.08.1975.

3685400, 32, ÅSANE. ROLLAND-STORÅSEN S-4, SMÅHUS B.O.B,. - 07.10.1974.

Reguleringsplaner under arbeid:
Forklaringer: Planid, Type, Plannavn, Saksnr, Status, Berøringsgrad:

64240000, 35, ÅSANE. GNR 208 BNR 214 M.FL., NY ROLLAND SKOLE 201425588 2 0,2 %

Kommune(del)plan(er):
Forklaringer: Planid, Plannavn, Saksnr, Ikrafttrådt, Berøringsgrad:

60910000, BERGEN. KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2010 - 2021, 200817958, 24.04.2013, 100,0 %.

9930000, ÅSANE. KDP ÅSANE SENTRALE DELER, 200000762, 18.09.2006, < 0,1 % (0,1 m²).

Arealformål i henhold til kommunedelplan:
Forklaringer: Planid, Arealformål (kode - forklaring), Utfyllende forklaring, Arealstatus, Berøringsgrad:

9930000, 133 -, Industri, Nåværende, < 0,1 % (0,1 m²)

Arealformål i henhold til kommuneplanen:
Forklaringer: Planid, Arealformål (kode - forklaring), Berøringsgrad:

60910000, 1001, - Bebyggelse og anlegg jfr. bestemmelser og retningslinjer, 96,0 %.

60910000, 3001, - Grønnstruktur jfr. bestemmelsene § 24, 4,0 %.

60910000, 1300, - Næringsbebyggelse jfr. bestemmelser og retningslinjer, < 0,1 % (4,6 m²).

60910000, 5100, - LNF-områder jfr. bestemmelsene § 4, § 21 og § 25, < 0,1 % (1,0 m²).

Hensynssoner i henhold til kommuneplanen:

Friluftsliv
Forklaringer: Planid, Beskrivelse, Forklaring, Berøringsgrad:

60910000, Byfjell, Hensyn friluftsliv jfr. retningslinje § 27.3.2, < 0,1 % (10,3 m²).

Kulturmiljø
Forklaringer: Planid, Sonenr, Beskrivelse, Forklaring, Berøringsgrad:

60910000, 231, 10-m buffer rundt historiske veifar Bevaring kulturmiljø jfr. retningslinje § 27.3.5, 1,9 %.

Planer i nærheten av eiendommen, Arealplaner i avstand nærmere enn 100 meter fra eiendommens yttergrense:
Forklaringer: Planid, Type, Plannavn, Saksnr, Status, Ikrafttrådt:

3680100, 30, ÅSANE. ROLLAND - STORÅSEN, ENDRING I FELT S1, S3 OG
S6 -, 3, 19.09.1975.

3680300, 30, ÅSANE. LITLEÅSEN INDUSTRIFELT L2, - 3, 30.06.1986.

15940002, 31, ÅSANE. GNR 207 BNR 2, ÅMUNDSLIA, 200312568, 3, 08.06.2004.

Forklaring status:
3 - Endelig vedtatt arealplan

Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen, Godkjente byggesaker i avstand nærmere enn 100 meter fra eiendommens yttergrense:

Forklaringer: Gnr/Bnr, Bygningsnr, Endring, Bygningstype, Status, Dato, Saksnr:

207/171, 20738375-1, Tilbygg Enebolig m/hybel/sokkelleil. Rammetillatelse, 01.02.2013, 201017971.

207/292, 20782161-1, Tilbygg Rekkehus Meldingssak registrer tiltak, 26.04.2012, 201207239.

207/292, 20782145-1, Tilbygg Rekkehus Meldingssak registrer tiltak, 26.04.2012, 201207233.

207/292, 20782153-1, Tilbygg Rekkehus Meldingssak registrer tiltak, 24.04.2012, 201207232.

207/54, 139686438-1, Tilbygg Enebolig Igangsettingstillatelse, 15.03.2016, 201605048.

Vei/vann/kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp ifølge Bergen kommune.
Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers (borettslagets) regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Servitutter i grunn:
Servitutter i eiendomsrett:

Bestemmelse om gjerde  
Tgl. 23.10.1975 
Rettigheter og plikter iflg. kommunalt skjøte
 
Bestemmelse om bebyggelse  
Tgl. 20.12.1977 
rettighetshaver:Knr: 1201 Gnr: 207 Bnr: 130  
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
Best. om vann/kloakkledn.  
Tgl. 30.09.1983 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv
 
Best. om vann/kloakkledn.  
Tgl. 09.05.1985 
rettighetshaver:Knr: 1201 Gnr: 207 Bnr: 171  

Bestemmelse om veg  
Tgl. 19.06.1991 
A 481
Gjelder denne registerenheten med flere.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel.
Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andelen.

Utleie

Eiendommen kan i sin helhet leies ut i henhold til bestemmelser i vedtekter og borettslagsloven. Med godkjennelse fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opp til tre år dersom andelseieren selv, eller personer nevnt i brl § 5-6 (1) 3 har hatt bosted i minst ett av de to

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler for ytterlig informasjon.

Gå inn på www.norwegianbroker.no for ytterligere informasjon.

Annet

Rekkverk nede må males selv av andelseier da dette er montert / satt opp i regi av selger.

Filter på balansert ventilasjonsanlegg skiftes to ganger i året forutsatt avtale om filterbytte.

Det mangler en skrue på dusjvegg.

Det er også et hakk i toalett.

Boligen vil ikke bli ytterligere nedvasket enn slik den fremstod på visning. Kjøper aksepterer dette.

Det skal avholdes generalforsamling, tirs. 25/04. Utfallet av denne er pt. ikke gitt tilbakemelding på. Interessenter oppfordres til å kontakte styret dersom man ønsker mer info. Innkalling, årsberetning og årsregnskap følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Iflg. opplysninger fra styret, datert 04.04 er det pt. ikke planer om opptak av nye lån. Det er hva som vedtas på generalforsamling som til enhver tid er gjeldende. Felleskostnader økes normalt hvert år iht. inndeks. Det henvises for øvrig til styret for ytterligere spørsmål.

Ang. parkering i borettslaget: Beboere som blir registrert feilparkert mottar varsel 1 gang. Ved registreringer av feilparkeringer ut over dette blir gebyr ilagt. Gebyrets størrelse er p.t kr 400,- + omkostninger for fakturering.

Går det mer enn 6 mnd. mellom registrering av siste feilparkering og registrering av ny feilparkering bortfaller tidligere varsler. Informasjon ang. parkeringen er hentet fra borettslagets hjemmeside, pr. 05.04.17.

Selger har fått tilsendt tilsynsrapport etter tilsyn fra Bergen Brannvesen, utført 07.03.2016. Der fremgår det følgende under avvik:

- Feil og mangler ved røykløp / skorstein:
Skorsteinen er delvis murt opp som elementskorstein og videre fra husets 2. etg. er det stålskorstein. Bergen brannvesen kjenner ikke til noen preaksepterte løsninger for denne utførelsen med overgang fra keramisk skorstein til stålskorstein.

Tilbakemelding: Vi ber om en skriftlig tilbakemelding med fremdriftsplan som viser hvordan og når påpekte avvik vil bli rettet. Tilbakemeldingen sendes til Bergen brannvesen v/ seksjon boligbrannsikkerhet innen 30 dager.

Iflg. opplysninger er dette pt. ikke blitt ferdigstilt og kjøper påtar seg ansvaret som fremgår av tilsynsrapporten datert 14.03.2016.

Overtagelse

Overtagelse etter avtale med selger.

Eier

Eli Skare

Oppdragsnummer

81-17-0052

Saksbehandlere

Christina Erstad
Eie Bergen Kronstad
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Mob: 45 25 85 80 / E-post: ce@eie.no

Kim Ruben Håvik
Eie Bergen Kronstad
Megler MNEF
Mob: 48 00 02 48 / E-post: krha@eie.no

Eiendom

Åmundssvingen 23, 5115, Ulset

Matrikkel

Gnr.208 Bnr.208 Andelsnr.99 Orgnr.953128969 i Bergen kommune

Eierform

Borettslag

Antall soverom

2

Prisantydning

2 690 000

Andel f.gjeld/Formue

Andel fellesgjeld: kr. 591 184,- pr. 04.04.17
Andel fellesformue: kr. 15 838,- pr. 04.04.17

Totalpris inkl fellesgjeld

2 690 000,- (Prisantydning) 591 184,- (Andel av fellesgjeld) 3 281 184,- (Totalpris ekskl. omkostninger) Omkostninger 3 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 172,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk) 4 932,- (Omkostninger totalt) 3 286 116,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad

Kr.6 442,- pr.mnd. inkluderer dugnad, kabel-tv, internett, feieravgift, felles bygningsforsikring og drift av borettslaget.

Sikringsordning fellesgjeld

"Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter.
Borettslaget er dekket av Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (BBL Finans). Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Inneholder

Areal og fordeling pr etasje:

Hovedetasje (1. etg.): 65 kvm BRA / 65 kvm P-rom.
Underetasje: 61 kvm BRA / 59 kvm P-rom.

Boligen går over to plan og følgende rom er inkludert i P-rom:

Hovedetasje: Entré, stue, kjøkken og bad.
Underetasje: Gang, to soverom, disponibelt rom / hobbyrom, bad og vaskerom.

S-rom: Matbod i underetasje.

Utvendig sportsbod på 2 kvm.

Koffertloft med lukeadkomst fra stuen.

Kjøkken

I tillegg til integrerte hvitevarer, medfølger kun hvitevarer som står beskrevet i salgsoppgaven.

Fordeling felleskostnader

Fellesutgifter: kr 6 442,- pr.mnd.

Faste løpende kostnader

For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, innboforsikring, vedlikehold.

Styregodkjenning

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Tekniske installasjoner:

Opplysninger fra vedlagt eierskifterapport, utført av Tommy Salte:

1. etasje:
Vegger på bad har keramiske fliser 20 x 25, entré og stue har malt miljøtapet på gips, kjøkken har brystning av tre opp til cirka 105 centimeter, over brystning er det tapet.

Tak i stue har trepanel, øvrige rom har ulike typer malte trefiberplater.

Underetasje:
Gulv på bad har keramiske fliser 20 x 20, gang har gulvfliser 32 x 32, begge soverom og hobbyrom / datarom har laminat, vaskerom og matbod har gulvbelegg.

Vegger på bad har keramiske fliser 20 x 25, gang har malt miljøtapet, begge soverom har vegger av malt miljøtapet med underlag av gips eller betong, hobbyrom / datarom har fire vegger med malt amerikansk panel og to vegger med malt tegl, vaskerom og matbod har malte vegger over gips eller betong.

Tak på bad har malte trefiberplater, begge soverom, gang, vaskerom og matbod har malt betong, og hobbyrom / datarom har trepanel.

Elektrisk:
Sikringsskap på vegg i stuen hvor det tidligere var gang.
Sikringsskapet inneholder måler 3 - fas, 40 A hovedsikring / overbelastningsvern, ringetrafo og overspenningsvern. Det er 8 kurser bestående av jorfeilautomater fra GARO. Både kursfortegnelse og samsvarserklæring er å finne i døren på sikringsskapet.

Det henvises for øvrig til vedlagt eierskifterapport for ytterligere opplysninger.

TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold

Det må søkes skriftlig til styret om dyrehold.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld

2 690 000,- (Prisantydning) 591 184,- (Andel av fellesgjeld) 3 281 184,- (Totalpris ekskl. omkostninger) Omkostninger 3 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 172,- (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk) 4 932,- (Omkostninger totalt) 3 286 116,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.
Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget

Følgende er avtalt om meglers vederlag:
Grunnpakke, Kr.15 000
Visningshonorar, Kr.2 000
Eierskiftegebyr selger, Kr.5 125
Markedspakke 1, Kr.9 900
Meglerbrev, Kr.3 500
Meglerprovisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 285 639,-), Kr. 78 855,34
Oppgjørshonorar, Kr.6 990
Tilrettelegging, Kr.12 900

Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Internett

www.eie.no

Budgivning

Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Solgt "som den er"

Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9: Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.
Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling

Sletten, Erstad & Partnere AS
Eie Bergen Kronstad
Org. nr:917989338
Edvard Griegs vei 3 C
5059 Bergen
Tlf: 53 51 98 80, Fax:

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner Christina Erstad
Mobil: 45 25 85 80
E-post: ce@eie.no

Informasjon

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.

Denne annonsen (m.v.2) ble sist oppdatert: Tirsdag 23.05 klokken 11:09

Se flere detaljer
Dokumentasjon

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål angående dette objektet.Slik går du frem

Budgivning

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen. Om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen, kan du også klikke på 'Les mer'.

Les mer

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål angående dette objektet.EIE FRANCHISE AS - Organisasjonsnummer: 989 081 349

Verdivurdering
Selge bolig?

Bestill uforpliktende verdivurdering

Bestill en verdivurdering av din bolig