Få tilgang til hele salgsoppgaven

Ditt navn *

E-post *

Telefonnummer *

Spørsmål/Kommentarer til megler

 Jeg ønsker budvarsel på SMS

 Jeg ønsker tips om liknende eiendommer

 Jeg ønsker å motta nyhetsbrev fra Eie

* Felter som må fylles ut

Digital salgsoppgave for: OBJEKTET ER SOLGT!

Mattishaugen 9, 5354 Straume Vis på kart

Prisantydning
3 990 000

Flott enebolig med innredet kjellerdel med egen inngang og anneks. Pent opparbeidet tomt med stor parkeringsplass, totalt 7 soverom og gode solforhold.

Prisantydning

3 990 000

Boligtype

Enebolig

Totalpris

4 100 120

P-rom

200 kvm

Antall rom

7 soverom

Se dokumentasjon

Visning

For visning, kontakt megler.

Kontakt megler
Nøkkelinformasjon

Nøkkelinformasjon

Adresse

Mattishaugen 9, 5354 Straume

Prisantydning

3 990 000

Omkostninger

110 122

Kommunale Avgifter

20 277

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Areal (P-ROM / BRA / BTA)

200 / 205 / 236 kvm

Byggeår

1916

Tomt

Eiet tomt 842 M2

Oppdragsnummer

61-16-0310

Visninger på eie.no

261

Tilleggstjenester

Økonomi

Økonomi

Prisantydning 3 990 000
Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt) 8 900
Panteattest kjøper 172
Tingl.gebyr obligasjon 525
Tingl.gebyr skjøte 525
Dokumentavgift 100 000
   
Totalt 4 100 120

Slik går du frem

Budgivning

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen. Om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen, kan du også klikke på 'Les mer'.

Les mer
Mer om boligen

Mer om boligen

Beliggenhet

Velkommen til denne idylliske og vakre eiendommen i Mattishaugen 9.  Huset ligger i et rolig og barnevennlig område, og har en stor flott tomt med opparbeidet plen på tre sider av boligen. I front finner du en romslig gruset parkeringsplass med flotte murer som skille mellom plen og parkeringsplass. Huset har flere terrasser, og på den største kan du nyte solen fra morgen til sene kvelder på sommerstid.

I hagen finner du plommetrær, og en liten kjøkkenhage med jordbærplanter og muligheter for å så om våren og høste av egen hage. For de yngste kan vi glede med egen sandkasse og eget dissestativ.

Her har man naturen som nærmeste nabo hvor barna kan løpe fritt og boltre seg på store grøntareal. Nabolaget er rolig og det er flere barnefamilier som har etablert seg i nærområdet. Det er en god blanding av alle aldersgrupper.

I nærområdet er det lite trafikk og kort vei til både sjø og flotte turområder. Deriblant turløype ved Foldnes Kirke og en fin "topptur" like bak boligen med utsikt fra Ågotnes i nord til Straume i øst og videre innover mot Bergen. Ved Foldnes kirke bare 2 km fra boligen, finner du også turområde med gruset vei i utmark på 3 km.  Når solen titter frem på sommerstid, kan du ta med deg kajakken og padle deg en tur i nydelige omgivelser mellom skjær og øyer.

Nærheten til alle fasiliteter du trenger i hjertet av Sotra Kystby med butikker, restauranter og kino. Det er heller ikke langt til idrettsparken på Straume med fotballbaner og idrettshaller tilrettelagt for mange idretter og hvor man kan nyte "strandlivet" om sommeren.

Det er både barnehager og skoler i nærområdet, og like bakenfor boligen finnes også en gårdsbarnehage. På Straume er det et stort utvalg barnehager, samt barneskole;  Foldnes skule (1-7 klasse).  I tillegg ligger Danielsen barne- og ungdomsskule (1-10 klasse) her i området, samt Sotra videregåande skule.

Velkommen til et hyggelig nabolag!

Standard

Velkommen til Mattishaugen 9 - en familiedrøm som nå kan bli din! Vi har gleden av å presentere en spennende eiendom med mange muligheter. Nyt utsikten og de fantastiske naturområdene Straume har å by på, i en praktisk enebolig med gode kvaliteter, egen utleiedel (ikke godkjent) og eget aneks på tomt.

Idet du kommer inn i boligen kan du sette fra deg på beina og henge fra deg yttertøyet. Ofte blir entreen bare et praktisk rom for å sette fra seg vått yttertøy og våte sko som ingen ivaretar. Jakker, sko, votter og luer har en tendens til å leve hulter til bulter - særlig om vinteren når utstyret fordobles. Her kan du gjemme bort rotet og holde orden med praktiske oppbevaringsløsninger. En ryddig entré skaper et godt førsteinntrykk!
Fra entreen kommer du inn på et vaskerom/bad, praktisk innredet med toalett. Her er det også opplegg for dusj.

Videre inn i boligen kommer du inn i en stor gang med trapp opp til andre etasje, samt inngang til de øvrige rommene i første etasje. Stuen er boligens hjerterom. Det rause lysinnslippet og de generøse flatene gir en fin romfølelse og skaper en god atmosfære. Du vil få plass til en større salong, TV-benk og diverse hyllemøblement uten problem. Her er det lett å trives! Mellom stue og kjøkken er det en romslig spisestue hvor du kan invitere venner og familie over på en deilig middag. Her har du også en stilren peisovn som er både kledelig og praktisk da den varmer godt på de kalde vinterkveldene.
 
Kjøkkenet er fra IKEA og var nytt i 2013. Innredningen har profilerte fronter, laminert benkeplate og vaskekum i stål. Av integrerte hvitevarer finner du stekeovn og induksjonstopp. Her har du godt med arbeid- og oppbevaringsplass. Det store vinduet sørger for at du har godt med naturlig lys.

Huset har to bad; ett i første etasje i hoveddelen og ett i utleiedelen. Badet i hoveddelen er helfliset med keramiske fliser og varmekabler på gulv. Her har du servant med møblement/ speil og belysning, samt toalett, dusjkabinett og opplegg for badekar.

Da kan vi gå opp i andre etasje! Her finner du fire soverom; hovedsoverommet er romslig og gir deg plass til ønsket møblement, herav dobbeltseng, garderobeskap og annet møblement. I tillegg får du luksusen av en egen walk-in garderobe med ytterligere oppbevaringsmuligheter for alle årets kolleksjoner.  Soverommet har et stort vindu som gjør at du kan nyte både morgensol og fuglekvitter fra sengekanten, i tillegg til et vindu i walk-in garderoben. To av de andre soverommene har en enkel, men delikat møblering og rommer det mest nødvendige. Her har du plass til en pult, seng og et garderobeskap. Så har vi det perfekte barnerom til en heldig liten jente. Her er det bygget et eget lite slott verdig en prinsesse.

Utleiedelen er umøblert, men man kan enkelt se at dette er en romslig leilighet hvor man enkelt kan trives. Leiligheten er 40 kvm og inneholder to soverom, bad og åpen stue/ kjøkken løsning. Entreen er ca. 9 kvm, så her har du god plass til garderobeløsning slik at både sko og yttertøyet kan ryddes vekk.

Videre kommer du inn i den åpne stue/ kjøkken løsningen. Stuen kan innredes med sofa og salongbord, i tillegg til et spisebord. Her kan gjestene kose seg mens kokken kan delta i festlighetene.

Soverommene er av god størrelse, hvor hovedsoverommet kan innredes med dobbeltseng, og det andre kan innredes med seng og garderobeløsning.

Badet har keramiske fliser på gulv, baderomsplater og malt platekledning på vegger. Dette badet inneholder også servant med møblement/ speil og belysning, men her er det vegghengt toalett, innfellbart dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin.

Sist men ikke minst; annekset! Dette er den unike x-faktoren ved eiendommen. Skap den perfekte gutte- klubben og inviter gjengen over på pokerkveld i fred og ro. Her har du plass til å lage en lekestue, arbeidsrom eller kanskje lagringsrom? La fantasien bestemme! I tillegg til en romslig stue, er det også et stort soverom med plass til dobbeltseng.

Når man skaper et hjem bør det være med atmosfære og et varmt hjerte. Gode kombinasjoner som både er levende, personlig og originalt. Dette er Mattishaugen 9 et eksempel på. Denne eiendommen  vil du få mye glede av og oppfyller dagens norm til standard, og vel så det... Velkommen på visning!

Parkering

Parkering på egen tomt.

Areal

Primærrom: 200 kvm, Bruksareal: 205 kvm, Bruttoareal: 236 kvm

Tomt

Eiet tomt, 842 m²

Byggeår

1916

Byggemåte

Utdrag hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Kristoffer Bjerk datert 22.12.16:
Grunnmur/fundament i murkonstruksjoner.
Ytterveggene er utført i trekonstruksjoner med utvendig liggende trekledning.
Ytterkledning byttet i 2006. Sist malt i 2014.
Vinduer: Isolerglass i trekarmer.
Saltak. Mønebeslaget er byttet på hovedhuset (ikke ark) i 2015.
Skorsteiner i murkonstruksjoner.
Peisovn med glassfront i spisestuen.
Etasjeskiller i trebjelkelag.
For ytterligere informasjon, se vedlagt tilstandsrapport.

Diverse

Oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger handelen. I leilighet medfølger også frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Vaskemaskin og tørketrommel, fryseskap på vaskerom og fryseboks i gjestehuset medfølger ikke handelen. Vaskemaskin og tørketrommel i leilighet medfølger ikke handelen. Hvitevarer som ikke er integrert medfølger ikke i handelen.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

Det foreligger leiekontrakt som medfølger salget. Leiekontrakten er tidsbestemt og går ut 30.04.17. Selger har vært i kontakt med leietaker, og de ønsker å forlenge kontrakten. De skriver under på et tillegg til leiekontrakten hvor avtalen forlenges ett år. Den månedlige leiesummen utgjør kr. 7500,- pr. mnd som betales forskuddsvis senest første dag i måneden. Dette inkluderer internett over fiber og hvitevarer (kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin). Ellers er leiligheten umøblert. Strøm kommer i tillegg. Det er minusmåler i kjeller og avtalen sier at leier betaler utleier 0,80 kr per kWh etter avlesning annenhver mnd.

Leiekontrakten er tilgjengelig for gjennomlesning på meglers kontor.

Les mer om boligen
Megler
Detaljer

Flere detaljer

Adkomst

Fra Sartor Senter, følg Foldnesvegen forbi avkjørsel til Rådhuset og følg veien ca 2
km til. Ta her til venstre ved skilt mot "Foldnes". Boligen ligger da stikkvei inn til
høyre like før snuplass.
Under fellesvisninger vil det bli skiltet med Eie Eiendomsmegling visningskilt frem til eiendommen.

Ligningsverdi

Likningsverdi pr 31.12.15 er hentet fra Skatteetatens ligningsverdiregister og er kr. 936 962,-

Oppvarming

- Varmekabler på bad, stue/kjøkken og entré/gang.
- Varmekabler på begge bad, entré og gang.
- Vegghengte panelovner i stue og alle sov. i 2.etg.

Vi opplyser for ordensskyld at det ikke er montert varmekilder i alle rom.

Energimerking

Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Forsikring med polisenummer

Knif Trygghet Polisenummer: 656449.4

Ferdigattest

Kommunen utsteder ikke lenger ferdigattest på bygg ferdigstilt før 01.01.1998.

Regulering

Området er regulert til bolig ifølge Fjell kommune. For utfyllende informasjon om reguleringsbestemmelser med mer, se komplett salgsoppgave.

Vei/vann/kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig/privat vei, vann og avløp ifølge Fjell kommune.
Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter

Det gjøres oppmerksom på at kommunen har legalpanterett i eiendommen tilsvarende folketrygdens grunnbeløp (1G) for ubetalte utgifter.

Erklæring tinglyst 14.02.2005 med dagboknr 1984 vedrørende registrering av grunn.

Utleie

Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

Boligen er innredet med leilighet i underetasjen. Denne er ikke søkt om / byggemeldt til Fjell kommune. Utleie av denne som egen enhet er således ikke tillatt.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler for ytterlig informasjon.

Gå inn på www.norwegianbroker.no for ytterligere informasjon.

Overtagelse

Overtagelse etter avtale med selger. Kom gjerne med ønsket overtagelse ved budgivning.

Eier

Frank Kålås Anette Kålås

Oppdragsnummer

61-16-0310

Saksbehandlere

Lise Abrahamsen
Eie Bergen Sentrum
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Mob: 90 74 92 88 / E-post: la@eie.no

Eie Bergen Sentrum
/

Eiendom

Mattishaugen 9, 5354, Straume

Matrikkel

Gnr.36 Bnr.1007 i Fjell kommune

Eierform

Selveier

Antall soverom

7

Prisantydning

3 990 000

Totalpris inkl. omkostninger

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr obligasjon) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 000,- (Dokumentavgift) 110 122,- (Omkostninger totalt) 4 100 122,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter

Kr. 20 277,- per år ifølge Fjell kommune.

Inneholder

Areal og fordeling pr etasje
U.etg: 40 kvm BRA / 40 kvm P-rom: entré/ gang, bad, to soverom og stue/kjøkken.
1.etg: 72 kvm BRA / 72 kvm P-rom: entré, bad/vaskerom, gang, bad, stue, spisestue og kjøkken.
2.etg: 63 kvm BRA / 58 kvm P-rom: gang og fire soverom. I tillegg er det bod på ca. 5 kvm.

Anneks:
1.etg: 30 kvm BRA / 30 kvm P-rom: gang, soverom og stue/kontor.

Faste løpende kostnader

For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, TV og internett (tilkoblet fiber fra telenor, de leverer også TV over fiber), kommunale avgifter, innboforsikring etc.

Tekniske installasjoner:

TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 172,- (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr obligasjon) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 000,- (Dokumentavgift) 110 122,- (Omkostninger totalt) 4 100 122,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.
Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget

Følgende er avtalt om meglers vederlag:
Provisjon 1,8%
Tilrettelegging kr. 12 900,-
Grunnpakke kr. 15 000,-
Markedspakke 3 kr. 19 900,-
Oppgjørshonorar kr. 6 990,-
Dersom boligen ikke blir solgt, skal selger betale kr.0,-.

Internett

www.eie.no

Budgivning

Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Solgt "som den er"

Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9: Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.
Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling

Teslo, Bruaas og Kalve AS
Eie Bergen Sentrum
Org. nr:913781023
Markeveien 10
5809 Bergen
Tlf: 55 70 57 50, Fax: 55 70 57 52

Ansvarlig megler

Daglig leder / Megler MNEF/ Fagansvarlig / Jurist Kim Rene Henne
Mobil: 92 43 57 46
E-post: krh@eie.no

Informasjon

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.

Denne annonsen (m.v.2) ble sist oppdatert: Onsdag 5.07 klokken 18:45

Se flere detaljer
Dokumentasjon

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål angående dette objektet.Slik går du frem

Budgivning

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen. Om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen, kan du også klikke på 'Les mer'.

Les mer

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål angående dette objektet.EIE FRANCHISE AS - Organisasjonsnummer: 989 081 349

Verdivurdering
Selge bolig?

Bestill uforpliktende verdivurdering

Bestill en verdivurdering av din bolig