Få tilgang til hele salgsoppgaven

Ditt navn *

E-post *

Telefonnummer *

Spørsmål/Kommentarer til megler

 Jeg ønsker budvarsel på SMS

 Jeg ønsker tips om liknende eiendommer

 Jeg ønsker å motta nyhetsbrev fra Eie

Digital salgsoppgave for: OBJEKTET ER SOLGT!

Borggata 8, 0650 Oslo Vis på kart

Prisantydning
4 400 000

Tøyen - Oppussingsobjekt. 4 roms som enkelt kan gjøres om til 5 roms - 4 etasje - Balkong

Prisantydning

4 400 000

Boligtype

Leilighet

Totalpris

4 573 690

P-rom

77 kvm

Antall rom

3 soverom

Se dokumentasjon

Visning

For visning, kontakt megler.

Kontakt megler
Nøkkelinformasjon

Nøkkelinformasjon

Adresse

Borggata 8, 0650 Oslo

Prisantydning

4 400 000

Fellesgjeld

52 345

Fellesformue

10 936

Omkostninger

121 350

Fellesutgifter

2 809

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Eierseksjon

45

Etasje

4

Areal (P-ROM / BRA / BTA)

77 / 79 / 88 kvm

Byggeår

1990

Tomt

Eiet tomt 3192 M2

Oppdragsnummer

36-17-0272

Visninger på eie.no

59

Tilleggstjenester

Økonomi

Økonomi

Prisantydning 4 400 000
Fellesgjeld 52 345
Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt) 6 300
Panteattest kjøper 199
Tingl.gebyr obligasjon 525
Tingl.gebyr skjøte 525
Dokumentavgift 108 800
Eierskiftegebyr kjøper 5 000
   
Totalt 4 573 690

Slik går du frem

Budgivning

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen. Om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen, kan du også klikke på 'Les mer'.

Les mer
Mer om boligen

Mer om boligen

Beskrivelse

Leiligheten har en lun, overbygd balkong med gode solforhold. Uteplassen vender ut mot en stille bakgård innrammet av flotte trær og frodig beplantning. Balkongen har rekkverk i netting og god plass for sittegruppe. I tillegg har bygget felles takterrasse i åttende etasje med fantastiske solforhold og vidstrakt utsikt. Felleseiendommen er pent opparbeidet med gressplen, asfalterte internveier, sittegrupper og lekearealer.
Nærområdet er fredelig, men med umiddelbar nærhet til et yrende liv, mangfold og urbane fasiliteter. Bydelen er unik og har en sjarm som skaper trivsel.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og sentralt boligområde på Tøyen i Oslo kommune, med kort gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt hovedstadens rike utvalg av servicetilbud. Like i nærheten ligger tøyen torg. Et sted med yrende folkeliv, koselige restauranter og mangfoldige tilbud.

Det er nærhet til lekeplasser, fotballbaner, svømmehall, samt fresh fitness ca 200 m fra boligen. I tillegg er det gangavstand til godt besøkte Tøyenbadet og Sørenga bad. Du finner også flotte turområder i Tøyenparken, Kampen og Ola Narr. For den kunstinteresserte er det kort vei til Munch-museet, Naturhistorisk museum, Botanisk hage, Veksthusene, Zoologisk museum og Geologisk museum.

Flere kulturscener er også representert i omkringliggende områder i tillegg til nærhet til de populære
arrangementene Øyafestivalen og Xgames. Alternativt er innholdsrike Bjørvika, Barcode, Operaen og
Middelalderparken verdt et besøk. Langs Akerselva kan du spasere i naturskjønne omgivelser opp forbi Nydalen, mot Frysja og Maridalsvannet.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Prix kun 50 meter unna boligen, Joker, Kiwi og Coop Mega. Det er også flere lokale grønnsaks-, kjøtt- og spesialbutikker i området. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Grønland Basar et spennende utvalg med bl.a. 20 butikker og spisesteder i tillegg til Oslo City. Ellers ligger Grünerløkka og det meste av hovedstadens sentrumsfasiliteter i gangavstand.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Politihuset som ligger ca. 100 meter fra boligen. Nærmeste T-bane stasjon er Tøyen og ligger ca. 400 meter fra boligen. Med bil fra Tøyen tar det ca. 6 min til Oslo S, 6 min til Grünerløkka og 32 min til Oslo lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til Tøyen barneskole og Hersleb ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Westerdals ligger i Kristian Krogs gate.

Kort om Tøyen:
Meget sentralt beliggende område i Oslo sentrum som strekker seg sør fra Grønland til Ola Narr i nord og fra Kampen i øst til pulserende Grünerløkka i vest. Det er tverrpolitisk enighet om å bruke store ressurser i området og byrådet har iverksatt flere løfter som skal gjennomføres i en femårsperiode fra 2013 for å løfte bydelen. Fra Tøyen kan man ta beina eller sykkel fatt dersom man ønsker å se hva byen har å tilby. Gangavstand til Operaen og "Fjordbyen" som er under full utvikling. På Tøyen finner man flere brosteinsbelagte miljøgater der trivsel og utemiljø er satt i høysete. Krysser man Kjølberggata befinner man seg på Kampen med flotte gater med gamle trehus.

Standard

Oppussingsobjekt.

Areal

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 79 kvm, Bruttoareal: 88 kvm

Primærrom

Primærrom: 77 kvm

Bruksareal

Bruksareal: 79 kvm

Tomt

Eiet tomt, 3192 m²

Spesifikasjon av fellesgjeld

Total gjeld kr 4 923 241,-
Nedbetalingstid: 20 år 1 md.
Flytende rente.
Vilkår 3,30% pr år.

Forretningsfører

Obos

Byggeår

1990

Byggemåte

Betongsåle, antatt fundamentert til faste masser. Grunnmur i betong. Bærende konstruksjoner, etasjeskillere og  leilighetsskillende vegger i betong. Yttervegger pusset og malt. Yttertaket er av to motstående pulttak. Yttertak tekket med papp eller korrugerte plater.Støpte trapper i betong med banebelegg. Malte vegger i felles trappehus og med glassfiberstrie og banebelegg i korridorer. Heis mellom etasjene. Heisen er opplyst å være fra 2014. Vinduer i treramme med isolerglass fra byggeår. Se tilstandsrapport for en mer detaljert og teknisk beskrivelse.

Bebyggelse

Sameiet består av 127 boligseksjoner.
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS
Dyr som er til ulempe for andre beboere må ikke holdes i leiligheten.
Kjøper må betale kr. 500,- (ekskl fakt. omk) til sameiet for postkasseskilt, navnetavle etc. ved eierskifte og ved utleie/fremleie. Sameiet har 64 oppvarmede garasjeplasser i garasjeanlegget, felles takterrasse med utsikt mot Bjørvika og et treningsrom til fri benyttelse for eiere som er fast bosatt i sameiet.
Styret har renholdsavtale med firmaet Rene Trapper AS.
Styret har inngått avtale med Knut Kaasa som vaktmester.
Canal Digital er leverandør av kabel-tv og bredbånd til sameiet.

Diverse

Salgsobjektet har i lengre tid vært benyttet til utleie til husstand(er) kommunen har hatt ansvar for å bistå med midlertidig bolig. Selger har ikke selv bebodd eiendommen og kjenner derfor ikke til skjulte feil eller mangler. Leiligheten er et totalrenoveringsobjekt - undersøk derfor ekstra nøye, og gjerne sammen med en fagmann. Eiendommen selges slik den fremstår på visning, uten ytterligere rydding eller rengjøring. Ved denne handel følger som minimum en nøkkel til hoveddør og en nøkkel til boligen, selger anbefaler kjøper å bytte låser. Selger er ikke ansvarlig for fremskaffelse av ytterligere nøkler til eventuelle postkasser, boder, garasjeplasser og fellesarealer. Selger har innhentet takst og fått boligen oppmålt av takstmannen. Denne oppmålingen er ikke kvalitetssikret av selger og av erfaring vil det kunne avdekkes små avvik pga normale avrundingsregler. Kjøpere som ikke kan akseptere små avvik anbefales å fortar sin egen kontrolloppmåling av salgsobjektet før inngivelse av kjøpstilbud. Arealangivelsen er cirka.

Opplysninger om boligselskapet:
- Styregodkjenning: Ja
- Sarskilte begrensninger/klausuler: Se boligselskapets vedtekter.
- Dyrehold: Se boligselskapets husordensregler/vedtekter.
- Forsikringsselskap If Skadeforsikring - polise nummer 565781.
- Påkostninger/utbedringer: Se årsmeldingen.
- Kjøper ma betale kr. 500,- (ekskl fakt. omk) til sameiet for postkasseskilt, navnetavle etc. ved eierskifte og ved utleie/fremleie. Se vedtektenes ¡± 3. Faktura blir sendt kjøper.
- Mulighet for a leie garasjeplass. Kontakt EuroPark AS, v/Vivi Sveen, tlf. 22 057504.
- Enkelte seksjonseiere har garasje som står i sameiets fellesareal (Ikke seksjonert pr des-2012). Mnd vedlikeholdskostnader kr. 110,- kommer i tillegg til felleskostnader for boligseksjonen. Garasjen følger boligen ved salg. Det påløper et administrasjongebyr til forretningsforer pr.d.d. kr.680- ved salg av garsje. (I følge telefonsamtale med obos medfølger det ikke garasjeplass ved kjøp av denne seksjonen).


Følgende arbeider og vedlikehold er utført i borettslaget:
2014 - 2015 Elektro: Ny utebelysning, sportsboder, søppelrom, diverse garasje og økt bruk av automatisk påslag ved bevegelse.
2014 - 2015 Elektronisk låssystem Nøkler fases ut fra alle fellesområder.
2012 - 2013 Skiftet ut 3 stk. heiser Totalentreprise.
2012 - 2013 Oppganger/uteareal og Oppussing oppganger ventilasjonsanlegg Oppgradering uteareal og ventilasjonsanlegg - oppstart 2012
2009 - 2009 Fasade Maling av utvendig vinduer, fasade og balkonger.
2008 - 2008 Brannvarsling Nytt brannvarslingsanlegg er installert.
2007 - 2007 Jordfeilbrytere Det er montert jordfeilbrytere til hver leilighet etter pålegg fra Hafslund.
2006 - 2006 Inngangsdører Inngangsdører er skiftet.

Les mer om boligen
Megler
Detaljer

Flere detaljer

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Ligningsverdi

Det er ikke beregnet underliggende likningsverdi på Boligbyggs eiendommer. Boligbygg eies av kommunen og er derav unntatt skatt. Ta kontakt med Skatt øst for nærmere informasjon.

Eiendomsskatt

Oslo kommune har innført eiendomsskatt fra og med 2016. Skattesatsen for 2017 er fastsatt til 3 promille og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst hva eiendomsskatten utgjør, da Boligbygg v/Oslo kommune ikke er gjenstand for eiendomsskatt. Ta kontakt med eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon.

Oppvarming

Elektrisk.

Energimerking

Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Forsikring med polisenummer

if Polisenummer: 565781

Takst

Verditakst: kr. 4 400 000,-
Lånetakst: kr. 3 700 000,-
Takstmann: Pål Andre Thronsen
Takstdato: 18.04.17

Ferdigattest

Det foreligger/foreligger ikke ferdigattest

Regulering

Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter

Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver enhet svarer til folketrygdens grunnbeløp, jfr. lov om eierseksjoner §25.
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet eierskifteforsikring ifbm.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler for ytterlig informasjon.

Gå inn på www.norwegianbroker.no for ytterligere informasjon.

Overtagelse

Overtagelse etter avtale med selger.

Eier

Boligbygg Oslo KF v. Lars Mauseth

Oppdragsnummer

36-17-0272

Saksbehandlere

Magne Værnes
Eie Sandvika
Eiendomsmegler
Mob: 40 03 03 00 / E-post: m@eie.no

Eie Sandvika
/

Eiendom

Borggata 8, 0650, Oslo, Etasje: 4

Matrikkel

Gnr.230 Bnr.6 Snr.45 i Oslo kommune

Eierform

Eierseksjon

Antall soverom

3.  4 soverom ved å sette opp en vegg og dør.

Prisantydning

4 400 000

Andel f.gjeld/Formue

Andel fellesgjeld: kr. 52 345,- pr. 01.04.17
Andel fellesformue: kr. 10 936,- pr. 01.04.17

Totalpris inkl. omkostninger

4 400 000,- (Prisantydning) 52 345,- (Andel av fellesgjeld) 4 452 345,- (Totalpris ekskl. omkostninger) Omkostninger 6 300,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 199,50 (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr obligasjon) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 108 800,- (Dokumentavgift) 5 000,- (Eierskiftegebyr kjøper) 121 349,50 (Omkostninger totalt) 4 573 694,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad

Kr.2 809,- pr.mnd. Drift og vedlikehold, kabel-tv, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikringer, forretningsførsel, kommunale avgifter.

Fordeling felleskostnader

Fellesutgifter: kr 2 809,- pr.mnd.
Herav:
Felleskostnader 2.605,-
TV 204,-

Sameie

Sameie: Borggata 4-6-8,

Styregodkjenning

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Tekniske installasjoner:

TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld

4 400 000,- (Prisantydning) 52 345,- (Andel av fellesgjeld) 4 452 345,- (Totalpris ekskl. omkostninger) Omkostninger 6 300,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 199,50 (Panteattest kjøper) 525,- (Tingl.gebyr obligasjon) 525,- (Tingl.gebyr skjøte) 108 800,- (Dokumentavgift) 5 000,- (Eierskiftegebyr kjøper) 121 349,50 (Omkostninger totalt) 4 573 694,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.
Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget

Følgende er avtalt om meglers vederlag:
Meglerprovisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 452 345,-)Minimumsprovisjon kr 31 250,-
 

Internett

www.eie.no

Budgivning

Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Solgt "som den er"

Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9: Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.
Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling

Sandvika Eiendomsmegling AS
Eie Sandvika
Org. nr:997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00, Fax:

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Magne Værnes
Mobil: 40 03 03 00
E-post: m@eie.no

Informasjon

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.

Denne annonsen (m.v.2) ble sist oppdatert: Tirsdag 23.05 klokken 16:44

Se flere detaljer
Dokumentasjon

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål angående dette objektet.Slik går du frem

Budgivning

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen. Om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen, kan du også klikke på 'Les mer'.

Les mer

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål angående dette objektet.EIE FRANCHISE AS - Organisasjonsnummer: 989 081 349

Verdivurdering
Selge bolig?

Bestill uforpliktende verdivurdering

Bestill en verdivurdering av din bolig