Få tilgang til hele salgsoppgaven

Ditt navn *

E-post *

Telefonnummer *

Spørsmål/Kommentarer til megler

 Jeg ønsker budvarsel på SMS

 Jeg ønsker tips om liknende eiendommer

 Jeg ønsker å motta nyhetsbrev fra Eie

* Felter som må fylles ut

Digital salgsoppgave for:

SMÅLENSGATA 16, 0657 Oslo Vis på kart

Prisantydning
3 390 000

VÅLERENGA - Stor 2-roms med balkong og mulighet for garasjeplass.

Prisantydning

3 390 000

Boligtype

Leilighet

Totalpris

3 660 170

P-rom

52 kvm

Antall rom

1 soverom

Se dokumentasjon Gi bud Vi oppfordrer alle kjøpere om å lese dokumentasjonen nøye før budet gis

Visning

Mandag 21.08 fra 18:00 til 19:00

Kontakt megler
Nøkkelinformasjon

Nøkkelinformasjon

Adresse

SMÅLENSGATA 16, 0657 Oslo

Prisantydning

3 390 000

Fellesgjeld

258 965

Fellesformue

35 198

Omkostninger

11 210

Fellesutgifter

4 614

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Etasje

2

Areal (P-ROM / BRA / BTA)

52 / 55 / 61 kvm

Byggeår

1995

Tomt

Fellestomt 1472 M2

Oppdragsnummer

76-17-0047

Visninger på eie.no

483

Tilleggstjenester

Økonomi

Økonomi

Prisantydning 3 390 000
Fellesgjeld 258 965
Panteattest kjøper 199
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk 430
Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk 430
Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt) 3 900
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper) 6 250
   
Totalt 3 660 170

Slik går du frem

Budgivning

Her kan du gi bud. Klikk direkte på Gi bud under, eller klikk på 'Les mer' om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen.

Les mer Gi bud Vi oppfordrer alle kjøpere om å lese dokumentasjonen nøye før budet gis
Mer om boligen

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til denne koselige leiligheten på Vålerenga. Stille og rolig område og vestvendt balkong er det vi kan tilby her.

Vi tar turen opp i 2.etg. og til leiligheten. Bygget med svalganger har du mulighet til å møblere en liten plass i morgensolen ved inngangspartiet. Vel inne møtes du av en romslig entré med skyvedørsgarderobe.
Direkte til venstre finner du soverommet som har godt med garderobeplass i tillegg til et garderoberom som dagens eier har brukt til hjemmekontor.

Videre inn i leiligheten har vi badet, stort og fint med god plass til vaskemaskin og tørketrommel. Det er selvsagt gulvvarme på badet.

Nå kommer vi til stuen med den åpne kjøkkenløsningen og utgang til balkong. Dette er rommet som gjør denne leiligheten spesiell. Her har finner du et godt kjøkken med masse skap og benkplass. Det er en stor kjøkkenøy med spiseplass til 4-5 personer som deler stuens kjøkkendel fra sofakroken. En smart løsning og ikke minst en sosial løsning. Her er det lett og se for seg venner på besøk som koser seg med noe godt å drikke mens kokken tilbereder en bedre middag. På godværsdager åpner du dobbeltdørene ut mot balkongen og forlenger stuen ut i sommervarmen og solen. Balkongen er overbygget og kan også benyttes hvis et lettere sommerregn skulle melder seg.

Balkongen har fin utsikt mot Ekebergskråningen i ene retningen og mot sjarmerende trehusbebyggelse i den andre retningen.

Skal vi oppsummere denne leiligheten må vi vektlegge en god planløsning, stille nabolag med trivelige tilbud til beboerne samt kort vei til det meste i Oslo sentrum.

Det medfølger en romslig bod beliggende i garasjeanlegget, der det i skrivende stund er 2 ledige plasser som kan leies for en rimelig penge (ca. 400,-/mnd).

Beliggenhet

Vi er på Vålerengas nedre del, i et stille og rolig nabolag, i et av byens best bevarte trehusområder, med nærhet til sentrumskjernen. Området er kjent for sine sjarmerende, stille smågater med sitt mangfold av fargerike trehus.

Du finner fine tur- og rekreasjonsområder i nærheten, f.eks. Vålerengaparken med Vålerenga kirke, Svartdalsparken og Middelalderparken. Alnaelven har idyllisk tursti langs elvebredden.
Boligen ligger i gangavstand til Vålerenga barneskole og Jordal ungdomsskole samt barnehage 2 minutter unna, på toppen av 50-meterskogen som er nærmeste nabo.

Du har kort vei til kafeer, restauranter, offentlig kommunikasjon og forretninger. Smia Galleri ligger rett rundt hjørnet og er kjent for sin gode mat og lune stil, her får du følelsen av å komme hjem på middag til gode venner.
Enga Pub ligger på hjørnet Smålensgata/Vålerenggata. Med særpreg og et rocka tilsnitt får du omtanke fra bartenderen, bra musikk, konserter med noen av de feteste (punk/rock/metal) bandene som er å oppdrive, atmosfære så det holder og en herlig uteservering om sommeren.

Kort vei til flere busslinjer, både fra Galgeberg og det kollektive knutepunktet Helsfyr like ovenfor der også Flybussen stopper på vei til og fra Gardermoen. 37-bussen stopper ca. 150 m fra inngangsdøren og har hyppige avganger hele døgnet. Nærmeste T-banestasjon er på Ensjø, hvor linje 1, 2, 3 og 4 stopper. Fra Ensjø er reisetiden inn til sentrum kun 5 minutter.

Du har flere valg av matbutikker. Lokalbutikken samt Kiwi og Rema 1000 få min unna.

Standard

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takst. Leiligheten holder en normalt god standard med noe bruksslitasje. Noe overflateoppussing må påregnes.

Parkering

Garasjeplasser til leie ifølge forretningsfører, mot kr. 400,- per måned for interne leietagere i borettslaget. Pr. 08.08.2017 er det 2 plasser ledig. Ønsker man plass, søker man styret. Styreleder opplyser om adm.gebyr kr. 787,-.
Forøvrig er det gateparkering etter stedets gjeldene bestemmelser.

Areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 61 kvm

Primærrom

Primærrom: 52 kvm

Bruksareal

Bruksareal: 55 kvm

Tomt

Fellestomt, 1472 m²

Felleskostnad inkluderer

Kommunale avgifter, kabel-tv, felles bygningsforsikring, betjening fellesgjeld, drift/vedlikehold, forretningsførsel m.m.

Felleskostnader totalt etter avdragsfri periode

Borettslaget har ikke avdragsfrie lån.

Spesifikasjon av fellesgjeld

Lånenr.: HUS301-11405821
Type: T
Restsaldo: 6.417.750,-
Andel av saldo: 165.212,-
Kapitalkostnader: 2.291,-
Restløpetid: 7 år 4 md.
Term pr. år: 4
Type Rente: Flyt
Rente 2,67%

Lånenr.: OBOS01-98207573280
Type: A
Restsaldo: 750.024,-
Andel av saldo: 93.753,-
Kapitalkostnader: 517,-
Restløpetid: 18 år 6 md.
Term pr. år: 12
Type Rente: Flyt
Rente 2,25%

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

I 2016 har borettslaget oppført balkonger for andel 3 til 10 i Smålensgata. Oppføringen ble finansiert med opptak av lån fra februar 2016 - et annuitetslån i Toten Sparebank med et restlån per 30.08.2016 på kr. 782 227,00-. Nominell rente p.t. 2,5 %med 12 terminer etterskuddsvis per år. Innfrielsesdato for lånet er 31.12.2035. Balkongene vil påføre bofellesskapet løpende utgifter i form av renter, avdrag, vedlikehold og administrasjon. Disse utgiftene betjenes av de 8 leilighetene gjennom et tillegg i månedlige felleskostnader, fra 1. april 2016 på kr. 646,- se også vedtektene 7.1(3).

Sikringsordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Borettslag

Borettslag: Opplandgata Og Smålensgata Borettslag, Orgnr: 971069872
Borettslaget består av 36 andelsleiligheter med adresse Smålensgata 16, Opplandgata 13 og 17.

Forretningsfører

OBOS

Byggeår

1995

Les mer om boligen
Megler
Detaljer

Flere detaljer

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet fra eie eiendomsmegling ved fellesvisninger.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2015: Som primærbolig Kr. 734 225,- Som sekundærbolig Kr. 2 055 830,-

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt er beregnet til: 0,-. Det er  innført eiendomsskatt i Oslo kommune, men denne leiligheten er ikke berørt av innføringen.

Energimerking

Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Forsikring med polisenummer

Tryg Forsikring Polisenummer: 6411657

Takst

Takstmann: Willy Preintoft jr
Takstdato:

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest boligblokk fra 1996.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Vei/vann/kloakk

Offentlig.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie

Det følger av borettslagslova at utleie av hele leiligheten krever godkjennelse fra styret i borettslaget, men utleie av rom/deler av leiligheten til andre når man selv bor der ikke krever samtykke/godkjenning fra styret. Ta kontakt med styret i borettslaget for nærmere opplysninger om hvordan lovens praktiseres i borettslaget.

Radonmåling

Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Boligkjøperforsikring

Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler for ytterlig informasjon.

Gå inn på www.norwegianbroker.no for ytterligere informasjon.

Overtagelse

Overtagelse etter avtale med selger.

Eier

Kim Andre Danielsen Næss

Oppdragsnummer

76-17-0047

Saksbehandlere

Scott Martinsen
Eie Fredensborg
Daglig leder / Megler MNEF / Partner
Mob: 97 06 48 00 / E-post: sc@eie.no

Daniel Tran
Eie Fredensborg
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 47 62 87 87 / E-post: dt@eie.no

Kort oppsummert

 •        Populært område
 •         Moderne bygg fra 1995
 •         Smart planløsning
 •         Balkong
 •         Mulighet for garasjeplass   
 • Eiendom

  SMÅLENSGATA 16, 0657, Oslo, Etasje: 2

  Matrikkel

  Gnr.232 Bnr.235 Andelsnr.4 Orgnr.971069872 i Oslo kommune

  Eierform

  Borettslag

  Antall soverom

  1

  Prisantydning

  3 390 000

  Andel f.gjeld/Formue

  Andel fellesgjeld: kr. 258 965,- pr. 01.08.17
  Andel fellesformue: kr. 35 198,- pr. 31.12.16

  Totalpris inkl fellesgjeld

  3 390 000,- (Prisantydning) 258 965,- (Andel av fellesgjeld) 3 648 965,- (Totalpris ekskl. omkostninger) Omkostninger 199,50 (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk) 3 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 6 250,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)) 11 209,50 (Omkostninger totalt) 3 660 174,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Felleskostnad

  Kr.4 614,- pr.mnd. Kommunale avgifter, kabel-tv, felles bygningsforsikring, betjening fellesgjeld, drift/vedlikehold, forretningsførsel m.m.

  Sikringsordning fellesgjeld

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

  Kommunale avgifter

  Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

  Kjøkken

  I tillegg til integrerte hvitevarer, medfølger kun hvitevarer som står beskrevet i salgsoppgaven.

  Fordeling felleskostnader

  Fellesutgifter: kr 4 614,- pr.mnd.
  Felleskostnader 3.968,-
  Balkongtillegg 646,-

  Faste løpende kostnader

  Felleskostnader, strøm, innboforsikring. Oversikten er ikke uttømmende.

  Årsregnskap

  Årets resultat på kr 794 113 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2016 kr 1 343 788 og viser borettslagets likviditet.
  For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene - vedlagt årsberetningen.

  Styregodkjenning

  Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

  Tekniske installasjoner:

  TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

  Dyrehold

  Dyr som sjenerer andre leieboere blir fjernet etter styrets anmodning.

  Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld

  3 390 000,- (Prisantydning) 258 965,- (Andel av fellesgjeld) 3 648 965,- (Totalpris ekskl. omkostninger) Omkostninger 199,50 (Panteattest kjøper) 430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk) 3 900,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 6 250,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)) 11 209,50 (Omkostninger totalt) 3 660 174,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser

  Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.
  Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

  Vederlaget

  Følgende er avtalt om meglers vederlag:
  Betalingsutsettelse (Kr.2 590) Foto og Video (Kr.3 200) Visningshonorar (Kr.2 200) Eierskiftegebyr selger (Kr.5 000) Grunnpakke borettslag (Kr.11 400) Henvendelse til finansinstitusjon (Kr.1 000) Markedspakke 1 (Kr.15 900) Meglerprovisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 648 965,-) (Kr.45 000) Oppgjørshonorar (Kr.5 500) Tilrettelegging (Kr.10 000) Totalt kr. (Kr.101 790)

  Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

  Internett

  www.eie.no

  Budgivning

  Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

  Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

  Solgt "som den er"

  Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9: Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.
  Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

  Avdeling

  Fredensborg Eiendomsmegling AS
  Eie Fredensborg
  Org. nr:912446980
  Fredensborgveien 33
  0177 Oslo
  Tlf: 97 06 48 00, Fax:

  Ansvarlig megler

  Daglig leder / Megler MNEF / Partner Scott Martinsen
  Mobil: 97 06 48 00
  E-post: sc@eie.no

  Informasjon

  Før du legger inn bud på eiendommen, oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

  Denne annonsen (m.v.2) ble sist oppdatert: Lørdag 12.08 klokken 16:38

  Se flere detaljer
  Dokumentasjon

  Slik går du frem

  Budgivning

  Her kan du gi bud. Klikk direkte på Gi bud under, eller klikk på 'Les mer' om du ønsker å lese mer om budgivingsprosessen.

  Les mer Gi bud Vi oppfordrer alle kjøpere om å lese dokumentasjonen nøye før budet gis

  Har du spørsmål?

  Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål angående dette objektet.  EIE FRANCHISE AS - Organisasjonsnummer: 989 081 349

  Verdivurdering
  Selge bolig?

  Bestill uforpliktende verdivurdering

  Bestill en verdivurdering av din bolig