Eie Tønsberg - boligkjøp
Aktuelt

Boligkjøpere er mer forsiktige nå

Vestviken24.no skrev denne uken at reserverte boligkjøpere har kjølt ned boligmarkedet i Tønsberg og omegn, men økt tilgang på nybygg har bidratt til en økning i omsetning. Mari-Anne Halvorsen, daglig leder Nina Sanne og Hans Westby hos Eie Eiendomsmegling i Tønsberg fortalte tidligere i uken at boligkjøperne er mer forsiktige i budrundene nå, en for ett år siden.

 

Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå har omsetning av eiendommer i Tjøme økt med 140 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2014, skriver vestviken24.no. Daglig leder Nina Sanne hos Eie Tønsberg mener at mye av økningen på Tjøme skyldes god tilgang på nybygg.

– Det vi har solgt mest av på Tjøme er nybygg med en relativt bra pris. Vår erfaring er at det har en finger med i spillet, sier Sanne som forklaring på de sprikende tallene. Mens det ble omsatt 19 boligeiendommer med bygning i andre kvartal i fjor på Tjøme, ble det omsatt 35 i samme periode i år.

 

– Et sunnere marked

Både Tønsberg og Re kommune hadde en nedgang i totale kjøpesummer, med henholdsvis 8,2 og 17,7 prosent. I Tønsberg var samlet kjøpesum 745.287.000 kroner, mens den i Re endte på 67.712.000 kroner, skriver vestviken24.no.

At den totale salgssummen har gått noe ned i Tønsberg tror Sanne skyldes en økt moderasjon hos boligkjøperne.

– Kjøperne er litt mer forsiktige enn før. Prisutviklingen kunne ikke fortsette slik den har gjort. Det er et sunnere boligmarked nå, sier Sanne, som viser til at boliger nå i mindre grad selges over prisantydning enn tidligere.

 

Les originalartikkelen her

 

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel