Boligmarkedet groruddalen
Aktuelt

Dette visste du kanskje ikke om boligmarkedet i Groruddalen

I en miniserie tar vi for oss ulike byer, områder og tettsteder hvor det er attraktivt å kjøpe bolig. Tidligere har vi blant annet tatt for oss Lillestrøm, Fredrikstad og Fredensborg. Denne uken skal vi se nærmere på Groruddalen i Oslo.

Sandra Nilssen har meglet boliger på Groruddalen i mange år. Fra deres kontor på Stovner betjener de flere av bydelene i Oslo som har økt mest i popularitet og pris de siste årene. Vi stilte henne noen spørsmål om boligmarkedet her.

Hvilke områder er attraktive? Er det noen gater eller veier som er spesielt populære?
– Gamle Stovner, Stovner, Vestli og Høybråten er veldig populært

Hvem er en typisk beboer i området?
– Det er veldig mange av beboerne som har bodd og eid siden det ble bygget, eller så har de bodd i mindre leiligheter i samme borettslag/sameie og kjøpt større

Hvilke type boliger går først?
– Det er stor etterspørsel etter leiligheter, rekkehus og eneboliger. Spesielt merker jeg etterspørsel etter enebolig med utleiedel.

Hva mener du er de viktigste tingene selger bør forberede før visning?
– Det er viktig at selger også tenker på uteområder/fellesområder/trappeoppgang når de skal ha visning, dette er det første som møter interessentene. I tillegg er det viktig at boligen viser seg fra sin beste side på visningsdagen, viktig å ta en gjennomgang av alle rom å sjekke om eks. lyspærer fungerer osv.

Hva er fordelene med boligmarkedet der du megler, kontra andre områder?
– Man får fortsatt veldig mye for pengene i forhold til andre områder i Oslo

Hvordan oppfører boligmarkedet seg der du er kontra resten av landet?
– Markedet er veldig bra som resten av Oslomarkedet

Hvordan tror du boligmarkedet i ditt område vil se ut om 3,5 og 10 år?
– Jeg tror at mye vil skje på 3,5 år, jeg tror at Groruddalen vil bli mer ettertraktet enn hva det kanskje er i dag. Groruddalsatsningen vil være med på å bidra til at flere får øynene opp for området.

Hva er det beste med området?
– Jeg synes det beste med området er at du faktisk har nærhet til alt – Flere av boligene på Stovner/Vestli grenser til Marka, så her er det bare å spenne på seg skiene og ta en tur i lysløypa, plukke bær, jogge og sykle.

– Byggingen av nye Stovner Senter er nå i gang, senteret skal utvides med 3-4000 nye kvadratmeter og 25 nye butikker samt at det vil satses stort på spisesteder som tenkes å bli en møteplass og et nytt møtepunkt for bydel Stovners innbyggere. Utenfor senteret skal Linjeparken opparbeides, Linjeparken er en av de fire bydelsparkene i Groruddals-satsingen. I tillegg er det flere barnehager, skoler, lege, tannlege, bibliotek, t-bane , aktiviteter for store og små ( ridesenter, golfbane, fotball) m.m. på Stovner.

Beskriv området med tre ord?
– Grønt, spennende og sosialt

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel