lardal eie eiendomsmegling
Aktuelt

Attraktivt boligmarked i landlige Lågendalen

Eiendomsmeglerne Eskil Støvland og Lars Andreas Grønneberg relaliserte gründerdrømmen og åpnet Eies første kontorer i Larvik og Lågendalen. Siden oppstarten januar 2016 har de nå opparbeidet seg en solid posisjon i markedet, og det siste året har Eie solgt 40 % av alle boligene i Lågendalen. Selv om gutta nylig åpnet kontorer, er begge to oppvokst i områdene de jobber i, og har meglet boliger her i flere år.

– Det er god aktivitet i boligmarkedet i Lågendalen om dagen, sier Eiendomsmegler Eskil Støvland.

Statistikk fra Eiendom Norge viser at boligprisene i Vestfold utenom Tønsberg, Sandefjord og Larvik har økt med 8 % de siste 12 månedene. For Lågendalen isolert tok det i snitt 23 dager å omsette en bolig, mot 38 dager i samme periode i fjor som illustrerer en høy etterspørsel.

– I tillegg til at boliger omsettes raskere, viser boligtall fra Eie Larvik og Eie Lågendalen at vi omsetter boligene våre 38 % raskere enn gjennomsnittet. Du får fortsatt mye bolig for pengene her, og det merker vi på boligkjøperne, sier Støvland.

Noen objekter er så attraktive at de selges såkalt «off market». Der megleren kjenner til flere potensielle kjøpere og boligen blir solgt uten at den blir lagt ut på nett.

– Jeg har i det siste solgt fem eiendommer som ikke er lagt ut engang. Det er både kjøpere fra fjernt og nært. 1 av 4 boliger her selges til folk som bor i andre geografiske områder, sier Støvland.

Får mer bolig for pengene

Mange som flytter hit er unge og / eller enslige som er i etableringsfasen og ønsker mer bolig for pengene

– Det er faktisk en del par som jobber i hver sin by og da kan ofte Lågendalen være midt i mellom. Mange er opptatt av å få mye for pengene, og mange kjøpere er rett og slett ikke lystne på å bo i byen. Her har de mulighet til å bo i boligfelt i landlige omgivelser eller bo ordentlig på «landet», uten for mange naboer rundt seg.

Økte priser ser ikke ut til å stoppe boligkjøperne.

– I 2016 har jeg faktisk solgt flere boliger i Svarstad som grunnet standard og størrelse har vært veldig høyt priset i forhold til gjennomsnittsboligen i området. Selv om flere har reagert på prisene har boligene blitt solgt til prisantydning eller mer. Dette viser at en god plan, kjennskap til markedet og grundig arbeid gir resultater

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel