boligmarkedet Rakkestad
Aktuelt

Dette er viktig for boligkjøperne i Rakkestad

I en miniserie tar vi for oss ulike byer, områder og tettsteder hvor det er attraktivt å kjøpe bolig. Tidligere har vi blant annet tatt for oss Lillestrøm, Fredrikstad og Fredensborg. Denne uken skal vi se nærmere på Rakkestad.

Anne Steen har jobbet som megler i 11 år, og faglig leder i 5 år i Sarpsborg og Rakkestad. Anne spiller på lag med Elsa Eng som har arbeidet i eiendomsbransjen i 18 år og begge kjenner kommunen og boligmarkedet i meget godt. Vi stilte henne noen spørsmål.

– Hvem er typisk beboer i Rakkestad?
– Rakstingen er engasjert og ønsker innovative løsninger, samtidig som de ønsker å ivareta den tryggheten som gir folk i alle aldre følelsen av inkludering og muligheter.

– Hva er boligkjøperne her opptatt av?
– Vi opplever alltid etterspørsel etter eneboliger i etablerte felt. Det er også mange som foretrekker rekkehus eller leiligheter. Noen er opptatt av skolekrets, andre vil bo landlig eller noen ønsker og ha kort vei til sentrumskjernen. Samtidig er vi jo heldig som har store tomteområder som også er populære.

– Hvilke type boliger går først?
– Det er helt avhengig av etterspørselen på det på det gitte tidspunktet, men eneboliger i nærheten av sentrum er alltid populært.

– Hvem ser du oftest på visning?
– Når det gjelder eneboliger er det gjerne den unge generasjonen som ønsker seg inn på boligmarkedet, mens leilighetene i sentrum ofte er besøkt av den mer voksne garde som vil bruke mer tid på andre ting eller som ser at en enebolig blir for stor når ungdommen har flyttet ut.

– Boligmarkedet i Oslo er svært presset, hvordan kan Rakkestad være et godt alternativ?
– Ligger midt i Østfold – kort vei til alle større tettsteder. Mye bolig for pengene. Gode skoler, full barnehagedekning. Store nyere tomteområder. Rikt kulturliv, blant annet et nyere idrettsanlegg. Trygt og godt inkluderende miljø. Landlig med flotte friluftsområder. Kun 1 time til Oslo.

– Beskriv stedet med tre ord.
– Innovativt, trygt, naturskjønt

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel