Aktuelt, Boligprisstatistikk

Boligprisene økte i februar

Boligprisene steg med 0,9 prosent i februar. Boligprisene er nå 3,6 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Boligprisene steg i februar i alle områder i landet med unntak av Bergen, Kristiansand og Stavanger. Sterkest oppgang i boligprisene var det i Nord-Norge, Midt-Norge og Oslo, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Veksten fortsetter

I februar 2020 ble det solgt 7.126 boliger i Norge, noe som er flere enn tilsvarende måned i 2019, da det ble solgt 6.545 boliger. I februar i fjor ble det lagt ut 6.880 boliger til salgs i Norge, mens det i februar i 2020 ble lagt ut 7.562 boliger.

Så langt er det solgt 14.517 boliger i Norge i år. Dette er 4,8 prosent flere enn på samme tid i 2019. Det er lagt ut 6,8 prosent flere boliger enn på samme tid i fjor. Lauridsen sier at veksten i antall solgte boliger og antall nye boliger på markedet fortsetter, da det er både solgt og lagt ut flere boliger enn på samme tid i 2019.

Ifølge tall fra Eiendom Norge tok det i gjennomsnitt 65 dager å selge en bolig i februar 2020. Dette er to dager mindre enn i januar i år. Oslo hadde raskest salgstid på 30 dager, og Stavanger med omegn hadde tregest salgstid med 92 dager.

Bodø med sterkest sesongkorrigert prisutvikling

Oslo hadde sterkest 12 måneders vekst med 6,0 prosent, mens Stavanger med omegn hadde den svakeste utviklingen med ingen endring. Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i februar hadde Bodø med Fauske med oppgang på 1,5 prosent.

Daglig leder ved Eie Bodø, Hege Hafnor, forteller at det har vært bra aktivitet i Bodø så langt i år og at det er bra oppmøte på visninger.

– Vi har solgt flere enheter enn på samme tid som i fjor.  Det er bra besøk på visningene og boligene blir solgt for gode priser, forteller Hafnor.

Se hvordan prisutviklingen har vært i ditt område.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel