Aktuelt, Boligprisstatistikk

Boligprisene økte i januar

Boligprisene steg med 3,3 prosent i januar. Boligprisene er nå 3,2 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Boligprisene steg som normalt i januar, men oppgangen er sterkere i mange områder enn vanlig, særlig i Agder og Rogaland og på Østlandet. Den såkalte januareffekten i boligmarkedet korrigerer den normalt svakere utvikling i desember, sier Henning Lauridsen, administrerende direktør i Eiendom Norge.

Rekord for Eie i 2019

Hedda Ulvness, administrerende direktør i Eie, tror 2020 vil gi rekordhøye salgsvolumer.

– Hovedårsaken er at forbrukerne tør bevege seg inn i et forutsigbart boligmarked med lav prisvekst. Vi så tendensen i 2019 og trenden vil fortsette, sier Ulvness.

I 2019 solgte Eie over 6000 boliger til en samlet verdi av 26,2 milliarder.

Stor aktivitet

I januar 2020 ble det solgt 7.375 boliger i Norge, noe som er færre en tilsvarende måned i 2019, da det ble solgt 7.254 boliger. I januar 2019 ble det lagt ut 6.938 boliger til salgs i Norge, mens det i januar 2020 ble lagt ut 7.209 boliger.

Lauridsen forteller at veksten i antall boliger og antall nye boliger på markedet vedvarer etter rekordårene 2018 og 2019, og det er både solgt og lagt ut flere boliger enn januar 2019.

– Dette tyder på et marked i god balanse som oppleves som trygt for forbrukerne, sier Lauridsen.

Ifølge tall fra Eiendom Norge tok det i gjennomsnitt 67 dager å selge en bolig i januar 2020. Dette er 4 dager mindre enn i desember 2019. Oslo hadde raskest salgstid på 32 dager, og Kristiansand hadde tregest salgstid med 100 dager.

Oslo med sterkest 12 måneders vekst

Kristiasand hadde sterkest sesongkorrigert prisutvikling med en oppgang på 3,5 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Ålesund med omegn med en oppgang på 0,3 prosent.

Sterkest 12 måneders vekst var Oslo med 5,5 prosent, mens Stavanger med omegn hadde svakest utvikling de siste 12 månedene med en oppgang på 0,1 prosent.

Daglig leder ved Eie Stovner, Camilla Schrøder, forteller de har opplevd en opptur i boligmarkedet etter en treg bolighøst preget av renteoppgang.

– Vi ser at det er flere på visning og flere som er interessert i å delta i budrunde. Markedet er fremdeles både selektivt og prissensitivt, så det gjelder å ha en rett plan på plass før boligannonsering, sier Schrøder.

Hun forteller videre at boligmarkedet 2019 var noe utfordrende sammenlignet med tidligere år.

– Det bar preg av noe lenger salgstid som følge av renteøkninger og usikkerhet i boligmarkedet knyttet til dette. Jeg tror markedet i 2020 vil holde seg stabilt, med en moderat prisvekst, sier Schrøder.

Se hvordan prisutviklingen har vært i ditt område.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel