Aktuelt, Boligprisstatistikk

Boligprisene sank i juli: – Fallet er noe større enn vanlig for juli

Boligprisene sank med 1,1 prosent i juli. Boligprisene er nå 1,6 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Boligprisene falt som normalt i juli. Fallet er noe større enn vanlig for juli, men utviklingen må sees i sammenheng med de foregående månedene og utviklingen i august. Trenden i boligmarkedet er fortsatt moderat prisutvikling, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Oppgang i Bergen

Ifølge tall fra Eiendom Norge steg boligprisene i Bergen med 1,3 prosent i juli. I juli i fjor ble det solgt 340 boliger i Bergen, i år ble det solgt 393 i tilsvarende måned. Daglig leder ved Eie Bergen, Kim Rene Henne, forteller at de har hatt en god måned.

–Vi har hatt en fantastisk salgsmåned. Det er mindre utvalg av boliger på markedet i juli, da mange meglere tar ferie. Vi har derfor hatt godt med boliger på markedet i juli, og salget har vært strålende, da det fortsatt har vært mange kjøpere på jakt i fellesferien, sier Henne.

Stor aktivitet

I juli ble det solgt 4.714 boliger i Norge. Dette er 8,9 prosent flere enn tilsvarende måned i 2018, da det ble solgt 4.329 boliger. I Oslo ble det i fjor solgt 704 boliger i juli, mens i år ble det solgt 798.

– Den store aktiviteten i boligmarkedet som vi har observert i lang tid nå vedvarer også i juli, og det har aldri tidligere blitt solgt så mange boliger i en juli-måned, sier Dreyer.

Det tok i gjennomsnitt 61 dager å selge en bolig i juli 2019, noe som er tre dager flere enn i juli i fjor. Raskest salgstid hadde Fredrikstad/Sarpsborg med 33 dager og tregest salgstid hadde Stavanger med omegn med 87 dager.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel