Aktuelt, Boligprisstatistikk

Boligprisene sank i juni

Boligprisene sank med 0,2 prosent i juni. Boligprisene er nå 2,6 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

Administrerende direktør i Eie Eiendomsmegling, Hedda Ulvness, mener at fallet i prisene kan forklares med ren tilbud- og etterspørsellogikk. Hun forteller at når mange ønsker å selge boligen sin, resulterer det i et tilbudsoverskudd.

– Det er i større grad kjøpers marked nå enn tidligere grunnet så store volumer. Meglerne våre jobber hardt for å konvertere interessenter til kjøpere, sier Ulvness.

Lavere aktivitet i juni i år

Eiendom Norge skriver at det ble lagt ut 9.995 boliger til salgs i Norge i juni. Av disse ble 9.903 solgt, noe som er 6,0 prosent færre en tilsvarende måned i fjor.

– Det er lagt ut færre boliger for salg i juni i år sammenlignet med juni de to foregående årene. Likevel er antall boliger lagt ut for salg med god margin historisk det høyeste vi har registrert i første halvår, boligkjøperne har fremdeles mange boliger å velge blant når de er på boligjakt, sier Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge.

Kjøpers marked

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i juni hadde Oslo og Ålesund med omegn med en vekst på 1,3 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Bergen med en flat utvikling.

­– Salgene går som regel raskere i Oslo enn andre steder. Det sagt, så er markedene mer like nå enn de noen gang har vært. Fellesbegrunnelsen blant eiendomsmeglerne i Eie og utenfor Oslo er at markedet generelt er selektivt og at det er kjøpers marked, men de får solgt og vi treffer godt på pris, sier Hedda Ulvness.

Det tok i gjennomsnitt 42 dager å selge en bolig i juni 2019, noe som er fire dager mer enn juni 2018. Raskest salgstid hadde Bodø m/Fauske med 19 dager og tregest salgstid hadde Kristiansand med 62 dager.

– Vi opplevde juni som en god måned med bra salg, godt besøkte visninger og gode priser, forteller Bjørn Armand Vagle, eiendomsmegler ved Eie Bodø.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel