Aktuelt, Boligprisstatistikk

Boligprisene sank i november: – 2019 vil bli et rekordår

Boligprisene sank med 0,8 prosent i november. Boligprisene er nå 3,1 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Den moderate prisutviklingen i boligmarkedet vedvarte i november. Vi har nå snart lagt bak oss to år med moderat prisvekst, noe som er den lengste sammenhengende perioden med moderat prisutvikling som vi har hatt i det norske boligmarkedet, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Trygt for kjøper og selger

Administrerende direktør i Eie, Hedda K. Ulvness, var forberedt på et fall i boligprisene for november. Hun forteller at et boligprisfall er helt normalt på denne tiden av året.

– Boligmarkedet er nå forutsigbart, mye på grunn av at rammebetingelsene for boligmarkedet nå er på plass. Da er folk trygge nok på at vi klarer å selge boliger, sier Ulvness.

2019 vil bli et rekordår

I november ble det solgt 7.154 boliger, noe som er færre enn tilsvarende måned i fjor, da det ble solgt 7.326 boliger. I november 2018 ble det lagt ut 6.934 boliger til salgs i Norge, mens november ble det lagt ut 6.752 boliger. Men så langt i 2019 er det lagt ut 2,5 prosent flere boliger for salg enn samme periode i 2018.

– Veksten i antall solgte boliger og antall nye boliger på markedet har avtatt noe i november. Til tross for dette er nivåene historisk høye. Akkumulert for året har det aldri vært solgt så mange boliger ved utgangen av november. 2019 vil bli et nytt rekordår målt i antall boligtransaksjoner, sier Dreyer.

Ifølge tall fra Eiendom Norge tok det i gjennomsnitt 53 dager å selge en bolig i november i år. Dette er seks dager mer enn i oktober. Oslo hadde raskest salgstid med 27 dager og Stavanger med omegn hadde tregest salgstid med 89 dager.

Forventer lik utvikling inn i 2020

Fredrikstad og Sarpsborg hadde sterkest 12 måneders vekst med 6,3 prosent, men Stavanger med omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en nedgang på 2,6 prosent.

– Markedet har i store deler av 2018 og hele 2019 vært kjennetegnet av en moderat prisutvikling, stor aktivitet og små regionale forskjeller. Vi venter denne utviklingen vil fortsette i desember og inn i 2020, sier Dreyer.

Se hvordan prisutviklingen har vært i ditt område.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel