Aktuelt, Boligprisstatistikk

Boligprisene sank i september

Boligprisene sank med 1,1 prosent i september. Boligprisene er nå 2,6 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Den moderate prisutviklingen i boligmarkedet vedvarte i september. Vi er nå inne i den lengste sammenhengende perioden med moderat prisvekst i boligprisstatistikkens historie. Dette er god nytt for norsk økonomi, norske boligeiere og førstegangskjøpere, sier administrerende direktør, Christian Vammervold Dreyer, i Eiendom Norge.

En god måned for Eie

September ble en bra måned for Eie Eiendomsmegling med en økning på 12% mot fjoråret på salg og oppdrag inn.

– Det virker som at boligmarkedet er tilbake der det skal være etter en noe avventende start etter sommeren. For Eie tok det i gjennomsnitt 26 dager å selge en bolig i september 2019, noe som er helt likt med august i år, sier Sveinung Solberg, salgsdirektør i Eie.

Solberg mener markedet både er selektivt og prissensetivt, og oppfordrer til å ha en god gjennomgang med megler før man setter prisen og går ut i markedet.

– Vi ser at på de boligene hvor forventningene er for høye, sitter budene langt inne og man kan risikere at det tar tid å selge boligene, sier Solberg.

Sterkest 12 måneders vekst i Oslo

I september ble det solgt 9.534 boliger i Norge, noe som er flere enn samme måned i fjor, da det ble solgt 9.161 boliger. September i fjor ble det lagt ut 10.652 boliger for salg, mens i år ble det lagt ut 10.357.

– Det ble i september solgt flere boliger enn i samme måned i fjor, og det er kun i 2014 at det er solgt flere boliger i en september måned enn det som er gjort i år. Akkumulert for året har det aldri blitt solgt så mange boliger ved utgangen av september som i år, sier Dreyer.

Sterkest 12 måneders vekst hadde Oslo med 4,7 prosent, mens Stavanger med omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en nedgang på 0,7 prosent.

– Lytt til erfarne meglere

Boligprisene i Oslo falt med 1,1 prosent og det ble solgt 2.117 boliger i Oslo i september. Ellen Maxine Onsum, daglig leder ved Eie Fagerborg, forteller at det har vært litt færre på visning den siste tiden.

– Det er færre på visning fordi det er mange boliger ute som potensielle kjøpere fordeler seg på. Selgere må være forberedt på at det er forhandling og ikke så mange budrunder, sier Onsum.

Ifølge Eiendom Norge tok det i gjennomsnitt 47 dager å selge bolig i september i Norge, noe som er fire dager flere enn i september i 2018. I Oslo var det en gjennomsnittstid på 26 dager.

– Det er viktig for selgere å lytte til erfarne eiendomsmeglere som har opplevd tregt marked før og som kan lese tilbakemeldinger fra markedet, forteller Onsum.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel