Aktuelt

Boligprisene steg i april: – Prisutviklingen er mer positiv enn mange forventet

Boligprisene steg med 0,5 prosent i april. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,2 prosent. Boligprisene er nå 1,5 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen, sier at korona-utbruddet har påvirket boligprisene og transaksjonsvolumet i boligmarkedet i april. Tallene viser at prisutviklingen på Østlandet er svakere enn hva som er normalt for april, men utviklingen ellers i landet er mer eller mindre som normalt for måneden.

– Både prisutviklingen og transaksjonsvolumet er mer positiv enn mange forventet, sier Lauridsen.

God aktivitet

I april ble det solgt 7.038 boliger i Norge, noe som er færre en tilsvarende måned i 2019, da det ble solgt 7.850 boliger. I april i fjor ble det lagt ut 8.655 boliger til salgs i Norge, mens det i april 2020 ble lagt ut 8.523 boliger.

Så langt i år er det lagt ut 21.056 boliger til salgs, noe som er 2,4 prosent færre enn på samme tid i fjor.

– Det ble både solgt og lagt ut færre boliger i april i år enn i fjor, men samlet for årets tre første måneder er transaksjonsvolumet fortsatt høyt sammenlignet med tidligere år, sier Lauridsen.

Ifølge tall fra Eiendom Norge tok det i gjennomsnitt 55 dager å selge en bolig i april i år. Det er en fire dager mer enn gjennomsnittstiden i mars. Raskest salgstid hadde Oslo med 21 dager og tregest salgstid hadde Ålesund med omegn med 77 dager.

Sterkest 12 måneders vekst hadde Fredrikstad/Sarpsborg med 3,6 prosent, mens Stavanger med omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en nedgang på 2,4 prosent.

Oppgang i boligprisene i Trondheim

Boligprisene i Trondheim steg med 1,2 prosent i april. De siste 12 månedene har prisene steget med 1,0 prosent. Daglig leder ved Eie Trondheim, Andreas Forsell Lund, forteller at han opplever et velfungerende boligmarked i Trondheim.

–  Kundene tar kontakt i forkant og melder interesse. Som alltid så går attraktive boliger, som er priset fornuftig, rimelig fort unna, sier Forsell Lund.

Se hvordan prisutviklingen har vært i ditt område.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel