Aktuelt, Boligprisstatistikk

Boligprisene steg i april

Inger Helene Simensen

Boligprisene i Norge steg med 0,8 prosent i april. Boligprisene er nå 2,2 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Den moderate prisutviklingen i boligmarkedet fortsetter også i april. Så langt i år har det vært mange boliger til salgs over det meste av landet, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Eiendom Norge skriver at det ble solgt 7850 boliger i Norge i april. Dette er 2,8 prosent færre enn i april i fjor. Så langt i 2019 er det solgt 6,2 prosent flere boliger enn i samme periode i 2018.

Det ble lagt ut 8655 boliger til salgs i Norge i april, noe som er 9,0 prosent færre enn tilsvarende måned i 2018. Dreyer sier i pressemeldingen fra Eiendom Norge at boligmarkedet er i god balanse.

– Det er blitt solgt mange boliger sist måned selv om påsken i sin helhet i år falt i april. Vi har et velfungerende marked, noe som understrekes av det høye aktivitetsnivået. Så langt i år er det lagt ut for salg 7,5 prosent flere boliger enn i samme periode i 2018, sier Dreyer.

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i Hamar

– Det har så langt i år vært små forskjeller i boligprisutviklingen rundt om i landet. Selv om det i enkeltområder kan svinge noe fra måned til måned, så viser trenden over hele landet en nullvekst eller moderat vekst. Etter mange år med svingninger i boligprisutviklingen, så er det gledelig at vi nå er inne i en lengre periode med stabil moderat prisutvikling, sier Dreyer.

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i april hadde Hamar med Stange på 1,0 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Bergen med en nedgang på 0,8 prosent. Daglig leder ved Eie Hamar, Inger Helene Simensen, sier at det er hyggelig å se den positive utviklingen i prisene.

– Det har vært noen færre boliger ute for salg enn det var i perioden i fjor. Det gir også ofte litt flere mennesker på visningene og litt høyere betalingsvillighet. Vi har en fin tilflytting fra flere deler av landet, sier Simensen.

Stor aktivitet i markedet over hele landet

Det tok i gjennomsnitt 43 dager å selge en bolig i april 2019, noe som er seks dager mindre enn i april 2018. Raskest salgstid hadde Oslo med 21 dager og tregest salgstid hadde Kristiansand med 80 dager.

Dreyer mener at raskere salgstid i flere av de største byene bekrefter at det er stor aktivitet i markedet over hele landet.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel