Aktuelt, Boligprisstatistikk

Boligprisene steg i august

Boligprisene steg med 1,9 prosent i august. Boligprisene er nå 2,6 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Boligprisene steg som normalt i august. En svak juli-måned ble etterfulgt av en sterk oppgang i august. Med en 12 måneders vekst nasjonalt på 2,6 prosent ved utgangen av måneden bekrefter det den moderate trenden vi har observert i boligmarkedet over lengre tid, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Treffer riktig på pris

Hedda Ulvness, administrerende direktør i Eie Eiendomsemegling, forteller at meglerne treffer på pris. Dette er positivt for både kjøper og selger.

– I august er avviket mellom pris og prisantydning kun på 0,7 prosent. Dette er interessant for folk i kjøps- eller salgsmodus. De kan på generelt grunnlag legge til grunn at prisantydning reflekterer reell verdi, sier Ulvness.

Fortsatt stor aktivitet

I august ble det solgt 9.042 boliger i Norge, noe som er færre enn tilsvarende måned i fjor da det ble solgt 9.534 boliger. Men så langt i 2019 er det solgt 2,9 prosent flere boliger enn i samme periode i 2018.

– Det ble i august måned solgt noe færre boliger enn i fjorårets august. Men sammenlignet med tidligere år er nivået langt høyere enn hva som har vært normalt for august historisk. Så langt i år ligger vi fortsatt på det høyeste antall salg siden målingene startet i 2003, sier Dreyer.

Det ble lagt ut 12.706 boliger til salgs i Norge i august 2019, noe som er 0,4 prosent færre enn i august i fjor.

– Det ble lagt ut marginalt færre boliger i august sammenlignet med i fjor, og det legges fremdeles ut mange boliger for salg i hele landet. I likhet med antall salg er det også ny rekord i antall boliger lagt ut for salg så langt i år, sier Dreyer.

Ifølge Eiendom Norge tok det i gjennomsnitt 49 dager å selge en bolig i august i år, noe som er to dager flere enn i august 2018. Raskest salgstid hadde Oslo med 25 dager og tregest salgstid hadde Stavanger/m omegn på 79 dager.

 

 

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel