Aktuelt, Boligprisstatistikk

Boligprisene steg i mai

Boligprisene i Norge steg med 0,7 prosent i mai. Boligprisene er nå 1,8 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Den moderate prisutviklingen i boligmarkedet så langt i år vedvarer i mai med en mindre oppgang i prisene. Det er positivt at den stabile utviklingen i boligmarkedet gjennom 2018 har fortsatt inn i 2019, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Stor aktivitet

Eiendom Norge skriver at det ble lagt ut 13.750 boliger i mai. Av disse ble 10.389 solgt. Dette er 7,7 prosent flere enn i samme måned i fjor. Dreyer forteller at både antall boliger solgt og antall boliger lagt ut for salg så langt i år er rekordhøyt.

– Det er hittil i år blitt solgt vesentlig flere boliger sammenlignet med i 2018, som også var et rekordår i antall bruktbolig-transaksjoner i Norge. Boligmarkedet er i god balanse, og vi forventer at den store aktiviteten i kombinasjon med en moderat prisutvikling vil fortsette også i juni før fellesferien setter inn, sier Dreyer.

I mai 2019 tok det i gjennomsnitt 45 dager å selge en bolig, dette er fire dager mer enn tilsvarende måned i 2018. Raskest salgstid hadde Bodø m/Fauske med 20 dager og tregest salgstid hadde Stavanger med 67 dager.

Tønsberg er vekstvinner

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i mai hadde Tønsberg m/Færder på 1,0 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Asker/Bærum, Follo, Romerike og Trondheim, alle med en nedgang på 0,1 prosent.

– Det har vært en fin flyt hele måneden. Dette er naturlig på denne tiden av året da både kjøpere og selgere er aktive i markedet, som gir et sunt marked og igjen gode priser, sier Tea Wærland, daglig leder ved Eie Tønsberg.

Sterkest 12 måneders vekst hadde Fredrikstad/Sarpsborg med 4,9 prosent, mens Trondheim hadde den svakeste 12 måneders veksten med en nedgang på 0,8 prosent.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel