Aktuelt, Nyhetsbrev

Boligprisene steg i mars

Boligprisene i Norge steg med 0,7 prosent i mars. Boligprisene er nå 3,2 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– Boligmarkedet er i god balanse, og det har vært mange salg i boligmarkedet i store deler av landet i første kvartal, sier Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge.

Eiendom Norge skriver at den moderate utviklingen i boligprisene vi har sett det siste året fortsetter også i mars.

I mars ble det solgt 7824 boliger i Norge, noe som er 18,0 prosent flere enn i tilsvarende måned i fjor. Det ble lagt ut 10 120 boliger til salgs i Norge i mars, noe som er 30,9 prosent flere enn i mars 2018.

Dreyer sier at veksten i antall bruktboliger til salgs er stor sammenlignet med mars i fjor, men at sesongmønsteret sannsynlig endres noe i år på grunn av den sene påsken.

Sterkest sesongkorrigert utvikling i Bergen

Eiendom Norge skriver at ved utgangen av mars var 12 måneders veksten positiv i alle deler av Norge. Sterkest 12 måneders vekst hadde Asker/Bærum med 6,1 prosent, mens Trondheim hadde den svakeste med en oppgang på 0,7 prosent.

Sterkest sesongkorrigert utvikling i mars hadde Bergen på 1,5 prosent.

– Mars har vært en bra måned i Bergen. Det er jevnt over flere besøkende på visning, og boligene blir solgt for gode priser, og det er mange bra budrunder om dagen. Spesielt sentrumsleiligheter er i vinden nå, men de øvrige bydelene er også meget salgsvennlig om dagen, sier Kim Rene Henne, daglig leder i Eie Bergen Sentrum.

Boligprisstatistikken for forskjellige områder finner du her.

Fortsatt høy salgstid

Det tok i gjennomsnitt 52 dager å selge en bolig i mars 2019. Dette er tre dager mer enn samme måned i fjor. Oslo hadde raskest salgstid med 24 dager, og tregest salgstid hadde Kristiansand med 82 dager.

– Salgstiden har så langt i 2019 vært høyere enn på mange år. Også i mars er omsetningstiden noe høyere enn tidligere år, men den er likevel markant ned fra februar, sier Dreyer.

 

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel