Aktuelt

Bønslund sal for salg

Bønslund sal for salg

BØN: Bøn og omegn vel selger sitt eget velhus. Pengene skal brukes på å lage samlingsplasser utendørs for hele bygda.

Historiene i Bønslund sal på Bøn i Eidsvoll ligger lag på lag i veggene. Byggeåret for huset, som har et bruttoareal på 702 kvadratmeter og bruksareal på 648 kvadratmeter, var 1824, og siden den tid har rommene blitt brukt til alt fra fengsel, husmorskole, atelier, forretningslokaler og frisørsalong til representasjonsbolig for bygdas cellulosefabrikk. På 50-tallet ble bygningen gitt i gave fra Mathiesen Eidsvoll Værk til Bøn og omegn vel. I dag er huset delt inn i fem hybler og en forsamlingssal. I salgsannonsen presiseres det at leilighetene har dårlig standard med hensyn til rominndeling, kjøkkenfasiliteter og felles dusj og toaletter i kjeller.

– Original artikkel på Romerikes Blad – Ullensaker avisutgave

Utleie i rykk og napp

Utleien av forsamlingssalen har gått i rykk og napp. Lokalbefolkningen har leid huset til både brylluper, dåp og konfirmasjoner, men det, samt leieinntektene fra hyblene, er ikke nok til å drifte huset i seg selv, sier Trine Van Beekum som håper at de nye eierne vil ta vare på mye av husets historikk.

Mye vedlikehold må til
Eiendommen, som er drøye 1.600 kvadratmeter stor, og har et uthus på 62 kvadratmeter, ligger på hjørnet av Bønsbakken og Nygårdsvegen i sentrum av Bøn.
Bønslund sal har en prisantydning på 1,5 millioner kroner.

– Taksten er såpass lav da mye vedlikehold må til. Huset er stort, og hvis det skal restaureres, vil prisen på dette bli høy. Dette er ikke et hus for «hvermannsen», sier Bjørn Granli Jokstad, daglig leder i Eie eiendomsmegling avdeling Ullensaker.
– Men vi forventer mange på visning og har fått flere henvendelser allerede. Vi er opptatt av at interessentene skal sette seg godt inn i takst og reguleringsbestemmelser før visningen da disse er ganske omfattende, sier Jokstad og opplyser videre at visningen finner sted søndag 10. mai fra klokka 12.

Mange rom

Første etasje i Bønslund sal består av fire leiligheter, trapperom og trappehalser, mens andre etasje har møtesal, kjøkken, garderobe med toaletter og to kott. Kjelleren består av lagerrom, kott, fire boder, dusjbad og toaletter. Eiendommen ligger i et område regulert til bolig og næringsformål.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel