boligmarkedet kongsvinger
Aktuelt

Her får du fortsatt mye bolig for pengene

I en miniserie tar vi for oss ulike byer, områder og tettsteder hvor det er attraktivt å kjøpe bolig. Tidligere har vi blant annet tatt for oss Bergen, Hamar, Bjerke og Romerike. Denne uken står Kongsvinger for tur.

Jo-Heiki Støve er født og oppvokst på Kongsvinger. I tillegg til å være lokalkjent har han meglet boliger her i 20 år. I Løpet av denne perioden har han opparbeidet seg en solid kunnskap om boligmarkedet. Vi stilte han noen spørsmål.

– Hvilke områder er attraktive?
– Byen er delt i to av Glomma. Før i tiden ville de som ble født i Lia gjerne bo der «for alltid» og de som ble født på «are sia»/festningssiden likte deg best der. Nå er det nok ikke like stor rivalisering. Øvrebyen er svært populært. Det er mange fine gater der, blant annet Løkkegata, Vollgata og Nygata. Sistnevnte vokste jeg opp i. Dette er et koselig område som er delvis fredet. Ellers er Lia, Skriverskogen, Langeland, Tråstad, Rasta og Vennersberg populære områder.

– Hvilke type boliger går først?
– Borettslagsleiligheter og rekkehus, spesielt de som er i god stand.

– Hva er de vanligste spørsmålene som dukker opp på visning?
– Når kan vi overta, hvordan er naboene og hvordan er disse budreglene?

– Hva mener du er de viktigste tingene å forberede før visning når du skal selge?
– Det MÅ være rent og pent, og spesielt viktig at gårdsplass og inngangsparti «ønsker velkommen».
Skal man ha gjester er det jo vanlig å ha det presentabelt. På visning kommer de viktigste gjestene man kan få, og det sier seg selv at det må være hyggelig, lukte godt osv. Folk som røyker inne 5 min før visning har ikke skjønt det.

– Hva er fordelene med boligmarkedet der du megler, kontra andre områder?
– Med nasjonalt blikk har vi svært gunstige boligpriser her og folk får mye for pengene. Det er topp for unge som sliter med å komme seg inn i dyre markeder på Romerike og i Oslo. Her koster en «fet» villa det samme som et bøttekott på Frogner…

– Hvordan oppfører boligmarkedet seg der du er kontra resten av landet?
– Pent og rolig. Spesielt på eiendommer over 3 millionersklassen har lang omsetningshastighet. Litt mer fres på rimelige boliger, leiligheter og rekkehus. De har oftere mange på visning og flere budgivere.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel