Og det er Oslo og Bergen som drar boligmarkedet med henholdsvis 1,7 prosent og 1,4 prosent for februar.
Aktuelt

Derfor stiger boligprisene

Rekordlavt tilbud gir stor kamp om boligene i de største byene.

Boligprisene steg 0,6 prosent i januar. Prisene hittil i 2015 er 4,8 prosent høyere enn de var i 2014.

– Oslo og Bergen hadde over 3 prosent vekst i januar, og er de to store driverne i boligmarkedet, ifølge en pressemelding fra Eiendom Norge.

Daglig leder Eivind Kalve i Eie Bergen, forklarer hvorfor.

– I Bergen er det rekordlavt utbud, noe som gjør at boligene selges raskt og til høye priser. Mange flere enn tidligere ønsker å kjøpe først for så å selge etterpå. Dersom dette ikke endrer seg, vil vi få et hett boligmarkedet også fremover, sier han.

Vekstvinner i 2014
Eie eiendomsmegling ble i januar kåret til årets vekstvinner av Dagens Næringsliv med en økning i antall solgte boliger på 11,7 prosent. Nå fortsetter kjeden den gode trenden inn i 2015.

– Januar har vært preget av høy aktivitet og stort avvik mellom tilbud og etterspørsel. Når tallene fremlegges i morgen kan vi derfor forvente oss en ikke ubetydelig boligprisvekst for årets første måned, sier administrerende direktør Hedda Ulvness i Eie.

Eie har omsatt 215 boliger i januar mot 183 i fjor. Det utgjør en vekst på 17 prosent. Antall boliger som er solgt til eller over prisantydning er på 79 prosent.

– Historisk er januar leilighetsmåneden, og det er her vi også erfarer at presset ligger. Mange mindre leiligheter har hatt betydelig antall treff på Finn.no og mange registrerte besøkende. Det er også denne boligtypen som har oppnådd de høyeste salgsprisene denne måneden, sier hun.

Bruk av nye tilstandsrapporter
Tilstandsrapporter har vært i fokus den siste tiden og vi har foretatt en manuell opptelling i januar.

Åtte prosent av boligene i Eie er solgt med tilstandsrapport, hovedsakelig med beliggenhet i Bergen, Trondheim og Stavanger.

– Dette er lavt, men kan skyldes at det er flest leiligheter på markedet. Vi vil følge med på utviklingen fremover, sier Ulvness.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel