Bekkelaget Nordstrand
Aktuelt

Dette er blant de dyreste områdene på Bekkelaget og Nordstrand

I en miniserie tar vi for oss ulike byer, områder og tettsteder hvor det er attraktivt å kjøpe bolig. Tidligere har vi tatt for oss bydel Røa i Oslo, Bergen, Aker Brygge ,og nå står Oslos vestkant i øst – Bekkelaget og Nordstrand for tur.

Dette området strekker seg fra Ekeberg i nord, Lambertseter i øst og Nedre Bekkelaget i sør. Området tiltrekker seg i størst grad familier med barn, godt voksne og etablerte boligkjøpere. Likevel er det et jevnt utvalg av boliger, omkring halvparten av området består av eneboliger/rekkehus og halvparten er leiligheter.

Vår megler Carl Fredrik Sønsterby er født og oppvokst i området, og har bodd her i snart 50 år. I løpet av disse årene har han meglet boliger i 19 år, og kan trygt kalles en lokalekspert.

– Hvilke gater områder er mest attraktive?
– Bekkelaget – Nordstrand er generelt et attraktivt område for boligkjøpere. Det er likevel noen områder som utpeker seg litt ekstra. Holtet Hageby, skråningen fra Ekebergveien ved Jacobs og østover. I tillegg er Granveien, Solveien og veier med god utsikt ekstra attraktive.

– Hvilke områder finner vi de dyreste boligene?
I Solveien og veiene som går derfra og ned mot sjøen på vestsiden av Ljabrutrikken er vel det området med flest praktboliger.

– Hva slags beboere er finner i på Nordstrand og omegn?
– Her er det stor variasjon, vi finner både gamle og unge beboere. De har ofte høyere utdanning og god inntekt. Ellers er det mye barnefamilier.

– Hva er boligkjøperne på Nordstrand og omegn mest opptatt av?
– Ettersom det er mange barnefamilier som bor i disse områdene er skole, skolekrets og oppvekstmiljø svært relevant for boligkjøperne. Ellers tiltrekkes de av nærheten til skog og sjø, uten at du må langt utenfor hovedstaden. Det er i tillegg kort vei til offentlig kommunikasjon, slik at det er enkelt å komme seg rundt.

– Kan du huske et spesielt godt salg, eller et salg som utpekte seg?
– De mest givende salgene er når du har forhandlet over lengre tid i høye prisklasser. Når kjøper forstår at de må betale det lille ekstra for eiendommen, samtidig som du innfrir selgers forventinger når det gjelder pris – da er jeg fornøyd med salget!

– Hvilke boligtyper er mest attraktive?
– Leiligheter og delte boliger rives raskest fra markedet. I tillegg er eneboliger med god beliggenhet som ikke krever for mye oppussing også attraktive.

– Kan du beskrive området med tre ord?
– Landlig, bynært og sporty befolkning.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel