visninger på dagtid
Inspirasjon, Kjøpe, Selge

Dette er den nye visningstrenden

Er du lei av å bruke helgene på visningsmaraton? Nå tilbyr stadig flere visninger på dagtid.

– Vi går til legen og frisøren i arbeidstiden, så hvorfor ikke bruke den tiden på ett av dine største investeringer, sier Jens August Larsen ved Eie Fredrikstad.

Mange assosierer visninger med helger og kveldstid, men i det siste har eiendomsmeglere i Eie Fredrikstad holdt visninger på dagtid. Med stort hell.

– Skal du treffe de som er genuint interessert i å kjøpe boligen, da kan det være fordel å legge visningen til lunsjen, mener Larsen.

Fordel for både kjøper og selger
– Vi har fått gode tilbakemeldinger fra både kjøper og selger. Mange er bortreist i helgene, og er opptatt med aktiviteter eller familieliv på kveldene. Dessuten kan det være trøblete for selger å kaste ut hele familien et par timer for å holde visning. Det er ikke akkurat lett å holde boligen strøken og visningsklar i en hektisk hverdag, sier Larsen.

Det er ikke bare i Fredrikstad visning på dagtid har blitt godt tatt imot. Hamar-megler Inger Helene Simensen har også lyktes med lunsjvisning.

– Vi har hatt kjempesuksess med lunsjvisning. Vi kjører gjerne to visninger på en dag. Min kollega Elisabeth Hjelle har gjort det lenge i Hamar, mens jeg har gjort det både i Hamar og i Oslo. Det er mange som jobber turnus eller har alternative arbeidstider. I tillegg går jo folk til tannlegen i arbeidstiden, så en visning i lunsjtiden bør også være innafor, sier Simensen.

Det er ikke optimalt for hverken kjøper eller selger dersom alle skal gjennomføre visningen på samme tidspunkt. Hvis flere benytter seg av lunsjvisning, kan det redusere trykket på de meste hektiske visningstidspunktene, påpeker Simensen.

Færre «vindusshoppere» på dagtid
Petter Mamen-Lund i Eie Asker håper lunsjvisninger blir mer utbredt i bransjen.

– De du møter på dagtid er de som er på aktiv boligjakt og faktisk vurderer å kjøpe boligen. Du vil heller ha to personer som virkelig er interessert i boligen, enn hundre personer som kikker, sier Mamen-Lund.

Det har nærmest blitt en hobby for nordmenn å gå på visninger på søndager. Kikkermentaliteten er høy, og det er spennende å se hvordan naboen bor.

– Skal du ha tak i kjøpere som vil ha din bolig, bør du unngå søndagsvisningen. Megleren får ikke kommunisert med kjøpere som faktisk er interessert når naboer og turgåere er i veien, sier Mamen-Lund.

Det er ikke bare folk på boligjakt som nyter godt av visninger på dagtid, for boligselger kan det være mindre stressende å holde visningen i lunsjen.

– Selger kan reise på jobben på morgenen, sette ungene i barnehage, så komme hjem til en ryddig leilighet hvor det allerede har vært visning. Så kan du ta med familien på hytta i helgen, sier Mamen-Lund.

Skal ikke erstatte tradisjonelle visningstidspunkt
Larsen presiserer at lunsjvisningen ikke skal erstatte visninger på ettermiddagen og helger, men skal gi mer fleksibilitet for selgere og kjøpere som heller foretrekker dagtid.

– De erfaringene vi har gjort oss så langt er at halvparten av visningsdeltakerne kommer på en visning som typisk er på torsdag kl. 12-13, sier Larsen.

– Vi ønsker å bevisstgjøre bransjekolleger og ikke minst kunder at dette er noe som fungerer svært godt. Fordel for oss som meglere er jo at vi kan ha en mer «normal» arbeidstid, sier Larsen.

Les også: Meglernes beste visningstips

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel