visning
Aktuelt

Dette må du unngå på visning

Selge bolig er noe gjennomsnittsnordmannen gjør et par ganger i livet. Det er en stor avgjørelse som ofte involverer mye tid og penger.

De fleste vet at det er lurt å rydde før visning, men overraskende mange tar snarveier. I en travel hverdag er det lett å glemme å kaste søppel eller kvitte seg med visne blomster i blomsterbedet før visning. Med disse tipsene kan du lære av andres feil, og være godt rustet til visning.

1.Søppel og rot i søppelkasser
Det er fint at du kaster søppel før visning, men ta like gjerne med søppelet ut. Det kan lukte ubehagelig og visningsdeltakeren trenger ikke se matrestene fra gårsdagens taco. Når du like vel skal ut og kaste søppel, sørg for at søppelkassen ikke står og spriker. Du vil vel ikke at det første dine potensielle kjøpere ser er måkefest rundt søppelkassene i bakgården

2.Skitten vask og møkkete håndtak
Husk at på visning bør boligen være på sitt aller reneste. Tendensen er at støvet tørkes og overflater shines, men små områder som kraner, håndtak etc. går i glemmeboken. Husk å vaske disse på før visning. Et møkkete dørhåndtak kan fort ødelegge førsteinntrykket.

3.Personlige bilder eller grafiske bilder
Unngå å fylle opp vegger og bokhyller med familiebildene fra Hellas-turen. Selv om de er viktige for deg, tar det oppmerksomhet fra selve boligen. Du vil heller at potensielle kjøpere skal forestille seg hvordan det er å bo i boligen, ikke være det nye tilskuddet i familien. Når du først er i gang å rydde bort bilder, fjern også de spesielt grafiske.

4.Distinkt lukt
Fra våt hund til sterk matlukt, distinkte lukter kan være uheldig.. Selv om du synes det nyinnkjøpte duftlyset lukter fantastisk, kan det virke kvalmende for andre. Det gjelder også for mat som lukter mye, enten det skulle være indisk eller laks. En fin tommelfingerregel er å alltid lufte før visning.

5.Visne blomster, stygge blomsterbed og rot i bakgård
Hage, balkong og veranda er ofte trekkplaster for boligkjøpere. Hvis du skal skryte av dine flotte uteområder, kan det være greit å fjerne de knusktørre, døde blomstene. Har du blomster innendørs som ikke blomster før til neste vår, kan du også bytte ut de med friske planter som har blomstret.

6.Rot i klesskap og overfylte knagger
Før en visning kan det friste å putte så mye som mulig inn i skap og skuffer for å gjøre leiligheten presentabel. På visning har folk imidlertid tendens til å sjekke ut skapplassen som resulterer i direkte innsyn i overfylte skap. Selv om det er fint å vise akkurat hvor mange gensere du kan presse inn i skaphylle, kan det lønne seg å putte noe i boden.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel