lardal eie eiendomsmegling
Aktuelt

Disse boligene går først i Lardal

I en miniserie tar vi for oss ulike byer, områder og tettsteder hvor det er attraktivt å kjøpe bolig. Tidligere har vi tatt for oss Bergen, Aker Brygge og Bærum . Denne uken går turen til Lardal i Vestfold.

Eskil Støvland er født og oppvokst i Lågendalen og har jobbet i bransjen i over fem år. Sammen med partner og kollega Lars A. Grønneberg skal de åpne Eie sitt første kontor i Larvik og Lardal. Vi har stilt han noen spørsmål om boligmarkedet i Lardal.

– Hvilke gater/veier er hottest?
Jeg vil trekke frem Storenga og Kjærlighetsstien som attraktive adresser.

– Hvem er en typisk beboer i dette området?
– I Kjærlighetsstien borettslag er typiske beboere de som vil bo litt lettvint til og uten alt for mye hagestell, vedlikehold osv. Dette gjelder jo ofte de generasjoner hvor barna er blitt voksne og har flyttet ut.

I Storenga er det egentlig en god miks, det er populært for både pensjonisten og barnefamilien å kunne spasere opp til dagligvare, skole eller idrettsanlegg, eller bare sitte på verandaen i kveldssolen!

– Hva er boligkjøperne i dette området mest opptatt av?
Solforhold er mange opptatt av. Vi befinner oss i en dal og noen steder kan være mer utsatt for skyggeproblematikk enn på mindre dalpregede områder.
Ellers er mange opptatt av å få mye for pengene, og mange av kjøperne er rett og slett ikke lystne på å bo i byen. Her har de mulighet til å bo i boligfelt i landlige omgivelser eller bo ordentlig på «landet», uten for mange naboer rundt seg.

– Hvem ser du oftest på visning?
Unge enslige og unge par i etableringsfasen som ønsker å få «mer hus» for pengene. Det er faktisk en del par som jobber i hver sin by og da kan ofte Lågendalen være midt i mellom.
Kan du huske et spesielt godt salg, eller et salg som utpekte seg?
I 2015 solgte jeg en bolig sentralt i Svarstad som grunnet standard og størrelse var høyt priset i forhold til resten av området. Selv om flere reagerte på prisen, ble boligen ble til slutt solgt for prisantydningen vi satte. Dette viser at en god plan og grundig arbeid gir resultater.

– Hvilke type boliger går først?
Eneboliger på inntil 2 millioner er alltid attraktive. Kjærlighetsstien, som jeg nevnte tidligere har noen veldig populære borettslagboliger.

– Hva er utfordringene i området?
Noen syns nok at reiseveien til nærliggende byer kan være litt drøy, men dette mener jeg er en vanesak. Kollektivtilbudet til nærliggende byer er ikke all verdens, men samtidig så har man jo samlet de mest vesentlige servicetilbudene man trenger i flere av bygdene i Lågendalen.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel