Aktuelt, Inspirasjon

Disse plantene klarer alle å ta vare på

Det er lite som skaper like mye vårstemning som å pynte boligen med noen fargerike og delikate planter eller blomster. Men det er ikke alltid like lett å ta vare på blomstene og holde dem i live. Vi har derfor fått noen tips av gartner og innkjøper i Mester Grønn, Kari Brekke.

Alle kan nok kjenne seg igjen at de har glemt å vanne blomstene eller gitt dem for mye vann. Kari Brekke har kommet med tips til fire blomster og planter som de fleste skal klare å ta vare på, selv de uten grønne fingre.

Phalaenopsis Bouquetto Charme / Bilde: Mester Grønn

Phalaenopis orkide: Grunnen til at denne holder sin ubestridte plass øverst på pallen som den mest populære planten, er at det stadig kommer spennende sorter. Det er stort fokus på foredling som stadig gir vakre og spennende nyheter. Det siste og nyeste er sorter med kompakte og riktblomstrende varianter, som gjerne får legge seg utover. Phalaenopsis er den orkideen det er lettest å lykkes med. Skyll over røtter og blad to ganger i uken med lunket vann, og skjerm planten mot den mest intense solsteken på sommeren.

Grønne planter: Populært og stadig økende er spennende grønnplanter som både kan brukes inne og ute. Store sukkulenter har vær i fokus en stund og er fortsatt like populært, og en vakker Aloe Vera til å pryde hjemmet er helt «det helt riktige» nå. Aloe Vera-saften er gunstig for insektbitt, solbrenthet, og har en rekke andre gode egenskaper. Sukkulenter er svært lettstelte, pass bare på at de får tørke godt opp mellom hver vanning.

Sukkulenter / Bilde: Mester Grønn

Terrassepalmer: Disse kan pynte opp bådeinne og ute, så her får vi også i pose og sekk. Trendbølgen med grønnplanter har vart en stund nå, men nå vil vi gjerne investere i større eksemplarer som kan være et blikkfang både inne -og/eller ute på terrassen gjennom sommeren. Dette gir oss følelsen av en grønn og sunn oase. Inne må palmene plasseres med god tilgang på dagslys, noen varianter bør også overvintres på den kjølige siden. De bør få tørke litt opp mellom vanning.

Cordyline: Dette er en annen grønnplante som kommer for fullt, enten vi plasserer den inne eller ute. Cordyline har spesielle lansettformede blad. Det burgunderfargede bladverket er spesielt vakkert i kombinasjon med tradisjonelle blomstrende potteplanter, som for eksempel som rosa potteroser og Hortensia.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel