Aktuelt, Inspirasjon, Kjøpe

Disse stedene bør du oppleve i Stavanger

I følge tall fra Eiendom Norge ble det i mai i år solgt 493 boliger i Stavanger . Dette er 75 flere boliger enn tilsvarende måned i fjor. Boligprisene steg med 0,6 prosent i mai.

– Boligmarkedet har forsiktig tatt seg opp i oljebyen. Det er i snitt noe flere mennesker på visningene og gjennomsnitthastigheten på salg har blitt kortere de siste månedene, sier daglig leder ved Eie Stavanger, Michael R. Myhre.

Se hvilke boliger som er til salgs i Stavanger nå.

Hva kan du oppleve i Stavanger?

Byen i Rogaland har mange spennende steder som er verdt et besøk. Enten det er fjellturer, gamle bydeler, strender eller restaurantbesøk så har Stavanger det meste.

– Noe av det kjekkeste med å bo i Stavanger er at man har kort vei til alt. På vinterstid ligger Stavanger kun 1 til 2 timer unna flotte endeløse skiløyper og skitrekk. På sommeren er det bare 20 minutter kjøring til noen av Norges flotteste strender, sier Myhre.

Myhre har laget en liste med forslag til ting man bør oppleve i Stavanger enten man er bosatt der eller er turist i oljebyen.

Gamle Stavanger er et område i Stavanger som består av 173  trehus som ble oppført på slutten av 1700- og begynnelsen av 1800-tallet. De idylliske gatene , som er fylt med små og hvite hus, har blitt et populært boligområdet i Stavanger. I området finner du også Stavanger Maritime Museum og Norsk Hermetikkmuseum.

Nuart er en årlig gatekunst-festival. Gå en kunstrunde i Stavanger og opplev NUART

Preikestolen er Rogalands best besøkte attraksjoner. Turen har en varighet på ca. 4 timer og er på 7,6 km. På turen er det flere spektaktulære utsiktspunkter. Les mer her.

Jærstrendene, Hellestø, Ogna, og Sola stranden er noen av strendene du finner i og nærheten av Stavanger. Hele strandområdene på Jæren er klassifisert som et bevaringsområde, og visse plasser er også plante- og dyrelivsreservat. Sola stranden ligger i nærheten av Sola flyplass. Stranden er svært langgrunn og det gir gode forhold for brettseilere.

Kjerag er en litt mer krevende tur enn Preikestolen. Den tar rundt 5 timer og er 9,8 km lang. Det ligger innerst i Lysefjorden og har blitt et populært mål for fjellklatrerer og basehopperer. Les mer her.

Flor&Fjære er en unik komibinasjon av park og restaurant. Det tar omtrent 20 minutter å komme seg dit med båt fra Stavanger. Det består av en blomstrende hage med palmer og eksotiske planter, og gir en fargerik opplevelse.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel