småbruk eie
Aktuelt

Drømmen om småbruk

Mange drømmer om et liv på landet. Frisk luft, idyllisk natur og mye eiendom for pengene. På eiendomssidene til Finn.no var de mest brukte søkeordene i 2015 småbruk og gårdsbruk. Eie-megler Marius Berger er spesialist på småbruk og forteller om kontinuerlig høy etterspørsel etter utvalgte småbruk.

— Småbruk med sentral beliggenhet tiltrekker flere hundre på visning. Spesielt eiendommer som ligger 1 – 1,5 mil rundt hovedstaden, påpeker Berger.

For det nederlandske paret Okke og Gerlinda Boem ble drømmen en realitet. God plass, ren luft og flott norsk natur tiltrakk dem til Våler.

— I forbindelse med ferie ble vi forelsket i landet, natur, omgivelser, stillhet og mye mer. At det ble våler var helt tilfeldig.

Okke og Gerlinda ønsket å bo landlig med idyllisk beliggenhet, et sted de fikk mye bolig for pengene. Nærhet til Glomma, turmulighet, jakt og fiske var også på ønskelisten. Småbruket på Våler ble perfekt match.

— Jeg er musikklærer og Gerlinda jobber i helsevesenet. Vi hadde absolutt null erfaring med småbruk. Vi måtte lære alt fra skratch.

Småbruket er på ca. 10 dekar og er bygget på begynnelsen av 1900-tallet. Bruket består av hovedhus, driftsbygning, hønsehus og anneks.

— Småbruket er aktivt, men vi drifter kun grønnsaker for eget bruk. I tillegg har vi høner, katt og hund. Vi jobber 100 % begge to, og det skal mye til før du kan leve av et småbruk – men vi trives svært godt.

Paret har ingen umiddelbare planer om å forlate livet på landet. Paret forteller de er åpne for alt, men det er vanskelig å tenke seg en tilværelse i byen etter å ha opplevd dette.

Berger tror at den etterspørselen etter småbruk han har opplevd tidligere, nok kommer til å fortsette i 2016. Med stadig trangere plass i storbyene, blir det ikke drømmen om livet på et småbruk mindre.

Var dette noe for deg?

Er du interessert i mer bolignyheter, og ønsker å holde deg oppdatert?


Meld deg opp til vårt nyhetsbrev!
Scroll videre for neste artikkel