hero
Arkiv

Analyse Boligvekst i 2013

Å spå om fremtiden er ingen enkel affære. Selv for oss som er erfarne og skikkelige eiendomsmeglere er ikke kulen alltid krystallklar.

I fjor steg prisen pånorske boliger i snitt med 7,7 prosent. For 2013 forventer Eiendomsmeglerforetakenes forening en vekst på mellom 4 og 6 prosent. Det er akkurat den samme prognosen som de hadde for 2012. Analyseselskapet Pöyry traff godt da de i januar 2012 satte prognosene for året. Sjeføkonom Roger Bjørnstad spådde 7 prosent. Det kan med andre ord være lurt å lytte litt ekstra til sjeføkonomen. Han forteller at deres prognoser baserer seg på en empirisk modell som vekter rentenivå og lønnsvekst. Samtidig har de mindre tro på at myndighetenes grep for å begrense bankenes utlån til boligkunder vil få effekt.

Vi i Eie eiendomsmegling støtter oss til dette tankesettet, og ser for oss en prisvekst på rundt 6 prosent for 2013.


– Årsaken til troen på fortsatt vekstskyldes at samme rammebetingelser som for 2012 også vil gjelde i 2013. Flere forhold tyder på at rentenivået holder seg stabilt lavt også fremover, sier administrerende direktør Hedda Ulvness.
I tillegg mener vi at et godt arbeidsmarked i kombinasjon med økt lønnsvekst, tilflytting til storbyene og begrenset boligbygging bidrar til at veksten fortsetter. Det er viktig å bemerke at boligmarkedet har vært selektivt i 2012, med størst prisoppgang i pressområdene.
– Det blir derfor spennende å se om tendensen til økt interesse og prisvekst fortsatt vil gjøre seg gjeldende i storbyenes randsoner. Fortsatt prisvekst hindrer ikke boligkjøp, men kjøperne leter i nye markedsområder. Derfor tror vi Follo, Drammen og Sandnes kan bli vinnerne i 2013, forklarer Ulvness.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: