hero
Arkiv

Boligprisene steg i april: – Prisutviklingen er mer positiv enn mange forventetBoligprisene steg med 0,5 prosent i april. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,2 prosent. Boligprisene er nå 1,5 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen, sier at korona-utbruddet har påvirket boligprisene og transaksjonsvolumet i boligmarkedet i april. Tallene viser at prisutviklingen på Østlandet er svakere enn hva som er normalt for april, men utviklingen ellers i landet er mer eller mindre som normalt for måneden.

– Både prisutviklingen og transaksjonsvolumet er mer positiv enn mange forventet, sier Lauridsen.

God aktivitet

I april ble det solgt 7.038 boliger i Norge, noe som er færre en tilsvarende måned i 2019, da det ble solgt 7.850 boliger. I april i fjor ble det lagt ut 8.655 boliger til salgs i Norge, mens det i april 2020 ble lagt ut 8.523 boliger.

Så langt i år er det lagt ut 21.056 boliger til salgs, noe som er 2,4 prosent færre enn på samme tid i fjor.

– Det ble både solgt og lagt ut færre boliger i april i år enn i fjor, men samlet for årets tre første måneder er transaksjonsvolumet fortsatt høyt sammenlignet med tidligere år, sier Lauridsen.

Ifølge tall fra Eiendom Norge tok det i gjennomsnitt 55 dager å selge en bolig i april i år. Det er en fire dager mer enn gjennomsnittstiden i mars. Raskest salgstid hadde Oslo med 21 dager og tregest salgstid hadde Ålesund med omegn med 77 dager.

Sterkest 12 måneders vekst hadde Fredrikstad/Sarpsborg med 3,6 prosent, mens Stavanger med omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en nedgang på 2,4 prosent.

Oppgang i boligprisene i Trondheim

Boligprisene i Trondheim steg med 1,2 prosent i april. De siste 12 månedene har prisene steget med 1,0 prosent. Daglig leder ved Eie Trondheim, Andreas Forsell Lund, forteller at han opplever et velfungerende boligmarked i Trondheim.

– Kundene tar kontakt i forkant og melder interesse. Som alltid så går attraktive boliger, som er priset fornuftig, rimelig fort unna, sier Forsell Lund.

Se hvordan prisutviklingen har vært i ditt område.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: