hero
Artikler / Arkiv

Derfor er Fornebu et attraktivt område å bo!

I en miniserie tar vi for oss ulike byer, områder og tettsteder hvor det er attraktivt å kjøpe bolig. Tidligere har vi blant annet tatt for oss Sandvika, Røa i Oslo og Asker. Denne uken står Fornebu for tur.

Andreas Holck har meglet boliger i over 15 år. Han er over gjennomsnittet engasjert i boligmarkedet, bolignyheter og prisutvikling. Nå skal han åpne og drive Eies nye kontor på Fornebu, et område han kjenner bedre enn mange. Vi stilte han noen spørsmål om boligmarkedet her.

– Hvilke områder er attraktive? Er det noen gater eller veier som er spesielt populære?
– Hele Fornebu og Snarøya er veldig attraktive områder, men dekker ulike segmenter, både når det gjelder pris og demografi. Vi ser en økende interesse for de sist utviklede områdene på Fornebu, og det er ofte yngre par fra Oslo som søker seg ut av sentrum.

– Hvem er en typisk beboer i området?
– På Fornebu bor det et gjennomsnitt av Norges befolkning. Det er alt fra unge par, via småbarnsfamilier til godt voksne og eldre. Fornebu kan tilby det meste av det man ønsker å ha i nærområdet, og mange av de nyoppførte boligene er attraktive for en stor kjøpergruppe, både i pris, størrelse og beliggenhet.

– Hvilke type boliger går først?
– Som i de fleste andre markeder, er det stort press på leiligheter i alle størrelser. Fornebu ligger såpass nærme Oslo sentrum, slik at yngre mennesker ønsker seg ut dit uten å få følelsen av å flytte langt ut på landet. Samtidig er eneboligmarkedet på Fornebu og Snarøya alltid blant landets mest populære og attraktive, og boliger her blir sjelden liggende usolgt lenge.

– Hva er fordelene med boligmarkedet der du megler, kontra andre områder?
– Fornebu og Snarøya har alltid vært populære områder som mange Oslo-boere ønsker seg til, noe som øker trykket på de eiendommene som legges ut for salg her ute. Samtidig ligger det såpass nærme Oslo sentrum, at mange tilflyttere til Oslo-området fra andre kanter av landet naturlig nok også vurderer disse områdene. Dette gir i sum stort trykk på boligene som er til salgs, noe som igjen vil være med på å drive prisene oppover. Ingen meglere kan med hånden på hjertet si at de ikke elsker å jobbe under slike forutsetninger!

– Hvordan tror du boligmarkedet i ditt område vil se ut om 3,5 og 10 år?
– Med den kommende utbyggingen på Fornebu, ser vi positivt på fremtiden her ute. Det meste av det som skal bygges er leiligheter, hvor folk gjerne bor i kortere tid, så vi vil se raskere turn-over i deler av markedet. Jeg tror samtidig at det ikke gir høye odds på å spå at eneboligmarkedet spesielt på Snarøya vil holde seg attraktivt og i den eksklusive enden av prisskalaen.

– Hva er det beste med området?
– Beliggenheten! På Fornebu og Snarøya er man aldri mer enn 5 minutter til fots fra sjøen, og samtidig er det kort vei til E-18 og Oslo sentrum. Knutepunktet for kollektivtransport på Lysaker er også meget hendig å ha i nærheten.

– Hva er utfordringene med boligmarkedet der du megler?
– Gitt beliggenheten er boliger på Fornebu og Snarøya høyt priset sammenlignet med mye annet i samme marked. Man må strekke seg litt ekstra for å nyte godt av fasilitetene og miljøet her ute, og det vil kunne ekskludere mange kjøpere med lavere budsjett.

– Beskriv området med tre ord?
– Sentralt, eksklusivt og sjønært

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: