hero
Artikler / Arkiv

Fortsatt god aktivitet i boligmarkedet

Påsken står for døren, og ikke lenge etter dette er høysesongen for boligbytte i Norge. Mange lurer derfor på hva som skjer i boligmarkedet i denne krevende perioden vi nå står i.


Til tross for situasjonen melder flere EIE-meglere om god aktivitet i boligmarkedet. EIE har kun hatt en nedgang på 20 prosent i oppdragsinngangen siden 13. mars. Dette indikerer fortsatt liv i markedet.


I tråd med anbefalinger fra offentlige myndigheter og Eiendom Norge, iverksatte EIE flere tiltak slik at boligsalgene fortsatt kan gjennomføres.


Bra kvalitet på visningene


Det er spesielt på visning man opplever endringer. Er du interessert må du melde deg på visning via lenke på annonsen, enten på eie.no eller Finn.no. Da vil du få et egne tidspunkter til visningen, slik at det ikke er flere til stedet samtidig. Det er også tilrettelagt for god hygiene på visningene, og de som har ikke mulighet til å komme, har mulighet til å avtale alternative løsninger med megler. Blant annet gjennomføres face-time, videovisning, streaming med megler eller selger tilstede.


Daglig leder og eiendomsmegler ved EIE Fagerborg, Ellen Maxine Onsum, forteller at hun har holdt visninger og solgt flere boliger etter den 13. mars. Hun antar at det muligens er færre på visningene enn tidligere, men kvaliteten av de som kommer er svært mye bedre.


– Nå er alle naboer og forbipasserende borte, og de som deltar nå er reelle interessenter. Det kan være det tar noe lengre tid å finne riktig kjøper, men en ting er sikkert; man finner ikke kjøpere om boligen ikke ligger ute, forteller Onsum.


Sveinung Solberg, salgsdirektør i EIE eiendomsmegling sitter på fasiten og kan bekrefte antall visningsdeltakere.


– Vi opplevde et fall i markedet etter at myndighetene stengte landet, men allerede etterfølgende helg var aktiviteten betydelig høyere. Helgen i uke 12 hadde vi i snitt 3 deltagere på visningene våre, forteller han.


– Kom dere ut i markedet


Onsum sitt råd til boligselgere og boligkjøpere er å komme seg ut i markedet.


– Det er både selgere og kjøpere der ute. Jeg har ingen tro på at prisene skal ned mye. Det ligger i den norske folkesjelen å eie egen bolig, og ta godt vare på den. Ingen privatpersoner ønsker å "gi bort boligen sin". Det endrer seg ikke med et virus, sier Onsum.


Viktig å ta forholdsregler


Både Onsum og alle meglere i EIE tar forholdsregler før hver visning, og tilrettelegger for de som ønsker å se boligen. Onsum mener det er helt uproblematisk å gjennomføre trygge visninger når man har hatt alle forholdreglene.


– Jeg opplever flere og flere som ønsker å melde seg på visningene slik at de kan få privatvisninger. Dette er det enkelt lagt til rette for og vi etterkommer selvfølgelig ønskene. Bransjen legger også til rette for å kunne vise boligen elektronisk, via nett, 360 graders visninger eller live-streaming. Nye tider – nye muligheter, sier Onsum.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: