hero
Artikler / Arkiv

Her er boligmarkedet hett i sommer

Store deler av boligmarkedet tar seg fri på sommeren, spesielt i juli. På Torshov og Sagene derimot er temperaturen i boligmarkedet fortsatt høy.

– Julimarkedet i fjor hadde som forventet ut i fra tidligere års-konjunkturer et svært lavt utbud av leiligheter. Det er primært små objekter ute, da studieplassen blir forankret og mange ønsker å komme seg inn i ny bolig før skolestart, sier Anders Wekre i Eie Wekre og Partnere.

Vi ser hovedsakelig førstegangskjøpere med og uten foreldre, og unge par på visninger i denne perioden. Dermed er det naturligvis mye ett- og toroms-leiligheter som legges ut for salg i fellesferien.

– Grunnen til at markedet blir så hett i juli er utvilsomt et svært lavt tilbud på leiligheter. Samtidig som Oslomarkedet i denne perioden får en ny kjøpegruppe i form av utenbyskjøpere, som ofte har mer penger enn tid, da skolestart er rett rundt hjørnet, forklarer Wekre.

Kan lønne seg å selge i fellesferien

Tall fra Eiendom Norge viser at bydel Sagene hadde flest omsetninger blant bydelene både i juli 2014 og juli 2015 med henholdsvis 62 og 60 salg. Likevel er dette lavt i forhold til resten av året.

– Jeg husker spesielt et salg godt fra i fjor. En bolig på Vøyensvingen 13 ble solgt kr. 700.000,- over prisantydning og takst av et foreldrepar som kjøpte bolig til sin sønn. Hverken sønnen eller foreldrene så boligen på forhånd. Boligen var på 39 kvm. og ble solgt for kr. 3.000.000,-, forteller Wekre.

Det er med andre ord ikke alltid lurt å vente til høsten dersom du skal selge bolig. I områder som Torshov tar ikke meglerne ferie og temperaturen på boligmarked holder seg god og varm.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: