hero
Artikler / Arkiv

I mai steg boligprisene med 2,2 prosent på Torshov

I mai steg boligprisene med 2,2 prosent på Torshov. Boligprisene i Torshov er 12,4 prosent høyere enn for 12 måneder siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

Tall fra Eiendomsverdi viser en signifikant økning på boligprisene i nærområdet fra slutten i juli i fjor. Gjennomsnittsprisen på en bolig i området har økt fra 3 141 000,- til 3 608 000,- i dag. Dette tilsvarer en økning på over 400 000.

– Etterspørselen etter boliger er rekordstor over det meste av landet akkurat nå, og i tillegg til den sterke prisveksten gjenspeiles dette i at det bare er 2011 som overgår årets mai-omsetning. Det har kommet mange boliger ut for salg, men særlig i Oslo-regionen selges boligene svært raskt. I Oslo og Akershus er også tilbudssiden historisk lav, det er 42 prosent færre boliger til salgs i Oslo enn på samme tid i 2015, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Regionale tall viser at boligprisene utviklet seg sterkt over omtrent hele landet. Hamar og Oslo hadde størst prisoppgang i mai med henholdsvis 2,2 prosent og 1,6 prosent.

Solid boligvår
I april omsatte Eie 461 boliger. Dette er 37 prosent flere boliger sammenlignet med samme måned i fjor. Dette skyldes delvis at Eie har økt i antall meglerkontorer, men også at det har kommet flere boliger på markedet.

– Mai har vært en sterk måned, med tanke på at denne tradisjonelt har færre salgsdager. Våre meglere melder om sterkere oppdragsinngang i mai og er optimistiske til en fortsatt god volumvekst i juni som forhåpentligvis kan etterkomme noe av den sterke etterspørselen, sier Hedda Ulvness i Eie Eiendomsmegling.

I Eie gikk en Oslo-bolig i snitt 380 000,- over prisantydning, som illustrere prispresset vi har lest om lenge. Bransjen har en utfordring som nå søkes løst i fellesskap, hvorav fjerning av takst er et tiltak. Nå har Oslo-meglerne det fulle og hele ansvaret for prisfastsettingen. Denne jobben må gjøres skikkelig skal vi fortjene å bli tatt på alvor

Les også Er det lurt å kuppe boligen?

Les også Disse hagetipsene kan øke verdien på din bolig

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: