hero
Artikler / Arkiv

Kjøpsmegling – det nyeste fenomenet i boligmarkedet

Kjøpsmegler er et lite kjent begrep blant forbrukere i Norge. Kort fortalt betyr det at man ansetter en megler for å hjelpe boligkjøper. Blant de som har sett på tv-serier som Million Dollar Listing så er det kanskje ikke et ukjent begrep.

I følge Dane Matanovic, megler hos Eie Majorstuen, så er det i mange land vanlig at kjøper og selger har hver sin megler som tar vare på deres interesser. Dette skiller seg således klart fra Norge hvor en megler skal være en mellommann mellom selger og kjøper, forteller han.

Kjøpsmegler ukjent fenomen i Norge

I følge Matanovic så er det få som vet at de faktisk kan ansette en megler også her i Norge til å bistå med kjøp. Det er mest vanlig innenfor kjøp av næringseiendom, samt veldig dyre boliger. I disse tilfellene er det snakk om svært store verdier og kjøperne ønsker derfor noen for å ivareta deres interesser best mulig.

Det er ikke kun på dyre prosjekter en kjøpsmegler kan være relevant – Vilde Solli valgte å benytte seg av en kjøpsmegler første gang hun skulle kjøpe bolig. 26-åringen fra Sandefjord endte opp med å kjøpe en totaloppusset leilighet i en av de beste gatene på St. Hanshaugen takket være bruk av en kjøpsmegler.

– Leieforholdet mitt gikk ut første august og jeg måtte ha ny leilighet før den tid. Som førstegangskjøper opplevde jeg prosessen som tøff og tidkrevende, og jeg tapte mange budrunder.

Vilde forteller videre at som advokatfullmektig har hun en hektisk hverdag, med begrenset tid til å gå på visninger og delta i budrunder. Hun kontaktet Matanovic etter at han hadde hjulpet flere av hennes venner med både kjøp og salg av bolig.

Fikk drømmeleiligheten

– I dagens opphetede marked er det mange som taper budrunder eller betaler mer enn hva de burde. Veldig ofte skyldes dette en dårlig strategi i budrunder

Matanovic forteller videre at din kjøpsmegler jobber kun for dine interesser. Det eneste megleren skal fokusere på er å bistå med best rådgivning, og å skaffe sin kjøper best mulig pris på boligen.

Vilde sier at hadde det ikke vært for Matanovic, hadde hun ikke hatt mulighet å få denne leiligheten.

– Han hjalp meg med budrunder, prisstatistikk og strategi. Han hjalp meg rett og slett å få drømmeleiligheten i Hermann Foss gate.

Hun anbefaler spesielt unge og uerfarne boligkjøpere å få en megler med på laget. Dette er noe som i tillegg til å få ekspertisen underveis, virkelig kan spare dere for masse penger, avslutter hun.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: