EIE artikkelbilde
Artikler / Arkiv

Prisoppgang i boligmarkedet i juliBoligprisene steg med 0,4 prosent i juli. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,9 prosent. Boligprisene er nå 5 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

– I juli ble det solgt nesten 45 prosent flere bruktboliger enn juli i fjor, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen, i sin uttalelse.

Lauridsen legger til at rekordmange nordmenn har brukt sommeren til å handle bolig, og omsetningsfallet i boligmarkedet i kjølvannet av corona-utbruddet i mars og april er mer enn hentet inn igjen ved utgangen av juli.

– Prisene utviklet seg sterkt nasjonalt og i de aller fleste områdene i Norge.

Marakant flere boliger solgt og lagt i år enn i fjor

I juli ble det solgt 6.821 boliger i Norge, noe som er flere enn samme måned i fjor, da det ble solgt 4.714 boliger. Det ble lagt ut 4.672 boliger til salgs i Norge i juli. Dette er 46,1 prosent flere enn juli i 2019.

Så langt i år er det solgt 56.196 boliger i Norge, noe som 2,3 prosent flere enn samme tid i fjor.

– Det ble både solgt og lagt ut markant flere boliger i juli i år enn i 2019. Akkumulert har det aldri vært solgt så mange boliger i Norge ved utgangen av juli-måned, sier Lauridsen.

Ifølge tall fra Eiendom Norge tok det i gjennomsnitt 67 dager å selge en bolig i juli i år. Dette er 17 dager lenger enn gjennomsnittet i juni. Oslo hadde raskest salgstid på 33 dager, mens tregest gjennomsnitt hadde Stavanger med omegn med 101 dager.

Sterk 12 måneders vekst i Hamar

Kristiansand, Tønsberg med Færder, Porsgrunn og Skien hadde sterkest sesongkorrigert prisutvikling i juli med en oppgang på 2,4 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Follo med en nedgang på 0,2 prosent.

Sterkest 12 måneders vekst hadde Hamar med Stange med en oppgang på 8,3 prosent, mens Stavanger med omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en oppgang på 2 prosent.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: