hero
Artikler / Arkiv

Roligere boligmarked i September

Boligprisene i Bergen gikk ned 1,1 prosent fra august til september, viser boligstatistikken fra Eiendom Norge i samarbeid med FINN.no og Eiendomsverdi AS.

Til tross for nedgang den siste måneden har boligprisene i Bergen økt med 8,4 prosent siden september i fjor. Dette er over gjennomsnittet på landsbasis på 6,9 prosent økning i boligprisene siden september 2014.

Ole Anders Teslo i Eie Bergen er ikke overrasket over dagens tall.

– September har vært en roligere måned enn tidligere i år. Aktiviteten er fremdeles god, men vi ser det tar noe lengre tid å selge slik markedet er nå. Basert på dette er jeg ikke overrasket over boligprisstatistikken som ble fremlagt av Eiendom Norge, sier Teslo til Nettavisen.

Tall og analyser fra Eie Eiendomsmeglings for Bergen viser at det er det litt færre folk på visning nå enn i august. Markedet har falt med rundt én prosent.

– Tross dette har antall budgivere hold seg stabilt. Vi har både i august og september meget gode salgstall og brorparten av boligene vi selger for prisforlangende eller mer, forteller Teslo.

Av tallene på landsbasis i Eie ser Teslo at dette er gjengs i store deler av Norge, men at Oslo-markedet fremdeles holder seg godt.

– Boligselgere trenger ikke å engste seg, og det er normalt at markedet i perioder korrigerer seg noe. Det er også slik at brorparten av verdistigningen skjer første del av året, sier han avslutningsvis.

Les originalartikkel her

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: