hero
Arkiv

Sterk oppgang i boligprisene i mai

Boligprisene steg med 1,9 prosent i mai. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,4 prosent. Boligprisene er nå 1,5 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

Dette er den sterkeste oppgangen i en mai måned i boligprisstatistikkens historie, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Han legger til at husholdninger som har planlagt kjøp og salg av bolig har ingen grunn til å utsette beslutningen. Boligmarkedet er tilbake etter korona-sjokket og velfungerende.

Stabil salgstid

Hedda K. Ulvness, administrerende direktør i Eie, mener at fasiten for mai viser at boligmarkedet er tilbake til normalen.

– Vi har før koronakrisen hatt et trygt og forutsigbart marked. Når markedet nå normaliseres vil også omsetningen øke i takt med dette, sier Ulvness.

I mai ble det solgt 9.615 boliger i Norge, noe som er færre en samme måned i fjor, da det ble solgt 10.389 boliger. I mai i fjor ble det lagt ut 13.750 boliger til salgs i Norge, mens det i mai i år ble lagt ut 11.217 boliger.

- Det ble både solgt og lagt ut markant færre boliger i mai i år enn i rekordåret 2019. Men hittil i 2020 er det solgt og langt ut omtrent like mange boliger som i 2017 og 2018, som også var år med stor omsetning i boligmarkedet, sier Lauridsen.


Ifølge tall fra Eiendom Norge tok det i gjennomsnitt 54 dager å selge en bolig i mai i år. Det er en dag mindre enn gjennomsnittet i april. Raskest salgstid hadde Oslo med 24 dager og tregest salgstid hadde Stavanger m/omegn med 68 dager.

Sterk utvikling i Oslo

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i mai hadde Oslo med en oppgang på 2,2 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Romerike og Asker og Bærum med en oppgang på 0,3 prosent.

Sterkest 12 måneders vekst hadde Oslo og Ålesund m/omegn med 3,9 prosent, mens Stavanger m/omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en nedgang på 1,3 prosent.

Daglig leder ved Eie Ski, Brynjar Netskar, forteller at markedet begynner å ta seg opp igjen nå og salgstiden bedrer seg.

– Noen objekter har tatt lengre tid, mye på grunn ac folk ble usikre rundt coronasituasjonen. Dette har begynt å ta seg opp igjen nå. Det er godt med besøk på visninger og vi føler vi er tilbake der vi var, sier Netskar.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: