hero
Artikler / Boligmarkedet

Oppgang i boligprisene i august: – Det selges fortsatt rekordmange boliger i NorgeBoligprisene steg med 1,1 prosent i august. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,3 prosent. Boligprisene er nå 4,3 prosent høyere enn for ett år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.


- Boligprisene steg i august, noe som er normalt for måneden. Den sterke veksten vi har sett i boligprisene de siste månedene er nå avtagende, og vi venter at boligprisene vil følge normalt konjunkturforløp med fallende priser mot slutten av året, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.


Han legger til at veksten i antall transaksjoner vedvarer, og det har aldri vært solgt så mange boliger i Norge ved utgangen av en august måned som i år.


- Med uendrete rammevilkår for boligkjøpere gjennom boliglånsforskriften og lav rente venter vi en stabil utvikling i boligmarkedet på litt lengre sikt.


Mye aktivitet i markedet


Administerende direktør i EIE eiendomsmegling, Hedda K. Ulvness, forteller at boligprisveksten i august isolert sett ikke var noen overraskelse. Hun mener veksten er relativt moderat sammenlignet med tidligere år og hun håper dette forteller oss at vi er i ferd med å normalisere boligprisutviklingen noe.


– Det er store volumer og mye aktivitet i markedet. September er høysesong og jeg forventer det også vil gjelde i år, sier Ulvness.


Fortsatt rekordmange solgte boliger


I august ble det solgt 9.964 boliger i Norge, noe som er flere enn i tilsvarende måned i fjor, da det ble solgt 9.042 boliger. Det ble lagt ut 11.667 boliger til salgs i Norge, noe som er 8,2 prosent færre en samme måned i 2019.


Så langt i år er det solgt 66.213 boliger i Norge, noe som er 3,5 prosent flere enn på samme tid i fjor.


– Det selges fortsatt rekordmange boliger i Norge, sier Henning Lauridsen.


Ifølge tall fra Eiendom Norge tok det i gjennomsnitt 54 dager å selge en bolig i august i år. Dette er 13 dager færre enn i juli i år. Kortest salgstid hadde Oslo med 25 dager, og tregest salgstid hadde Kristiansand med 84 dager.


Fortsatt god aktivitet og vekst i Oslo


Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i august hadde Oslo med en oppgang på 1,2 prosent. Daglig leder ved EIE Sinsen, Kjersti N. Bråthen, forteller at de i likhet med juni og juli har hatt en svært god salgsmåned.


– Vi opplever fortsatt godt oppmøte på visning, og de fleste boligene blir solgt etter første visningsrunde, sier Bråthen.


Boligprisene i Oslo steg med 1,6 prosent i august, og hadde også sterkest 12 måneders vekst med en oppgang på 6,1 prosent.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: