hero
NyheterBoligmarkedet

Boligprisene steg i oktober

Boligprisene steg med 0,5 prosent i oktober. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,1 prosent. Boligprisene er nå 7,1 prosent høyere enn for et år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

- Boligprisene fortsetter å stige i oktober, noe som er unormalt for denne tiden av året. Hvis denne trenden vedvarer ut året er sesongmønstret i det norske boligmarkedet med stigende priser i første halvår og synkende priser i andre halvår brutt, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Han legger til at tiltakene som følge av pandemien i kombinasjon med null-rente, har ført til en sterkere etterspørsel av boliger i Norge.

Økning i antall nye boliger på markedet

I oktober ble det solgt 10.045 boliger i Norge, noe som er flere enn tilsvarende måned i fjor, da det ble solgt 9.184 boliger. I oktober ble det lagt ut 10.017 boliger til salgs i Norge, noe som er 1,2 prosent flere enn i samme måned i 2019.

– I oktober øker også antall nye boliger på markedet i likhet med i september, sier Lauridsen.

Ifølge tall fra Eiendom Norge tok det i gjennomsnitt 46 dager å selge en bolig i oktober 2020. Dette er to dager mindre enn i september. Oslo hadde kortest salgstid med 21 dager og lengst salgstid var Kristiansand med 66 dager.

Sterkest 12 måneders vekst i Oslo

Sterkest 12 måneders vekst hadde Oslo med en oppgang på 9,5 prosent, mens Stavanger m/omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en oppgang på 4,2 prosent.

- Slik det ser ut nå vil boligprisutviklingen i 2020 bli sterkere enn de fleste spådde både ved inngangen til året og i kjølvannet av korona-pandemien i mars og april, sier Lauridsen.

Relaterte artikler