hero
NyheterBoligmarkedet

Boligprisene steg i oktober

Boligprisene steg med 0,5 prosent i oktober. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,1 prosent. Boligprisene er nå 7,1 prosent høyere enn for et år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge.

- Boligprisene fortsetter å stige i oktober, noe som er unormalt for denne tiden av året. Hvis denne trenden vedvarer ut året er sesongmønstret i det norske boligmarkedet med stigende priser i første halvår og synkende priser i andre halvår brutt, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Han legger til at tiltakene som følge av pandemien i kombinasjon med null-rente, har ført til en sterkere etterspørsel av boliger i Norge.

Økning i antall nye boliger på markedet

I oktober ble det solgt 10.045 boliger i Norge, noe som er flere enn tilsvarende måned i fjor, da det ble solgt 9.184 boliger. I oktober ble det lagt ut 10.017 boliger til salgs i Norge, noe som er 1,2 prosent flere enn i samme måned i 2019.

– I oktober øker også antall nye boliger på markedet i likhet med i september, sier Lauridsen.

Ifølge tall fra Eiendom Norge tok det i gjennomsnitt 46 dager å selge en bolig i oktober 2020. Dette er to dager mindre enn i september. Oslo hadde kortest salgstid med 21 dager og lengst salgstid var Kristiansand med 66 dager.

Sterkest 12 måneders vekst i Oslo

Sterkest 12 måneders vekst hadde Oslo med en oppgang på 9,5 prosent, mens Stavanger m/omegn hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en oppgang på 4,2 prosent.

- Slik det ser ut nå vil boligprisutviklingen i 2020 bli sterkere enn de fleste spådde både ved inngangen til året og i kjølvannet av korona-pandemien i mars og april, sier Lauridsen.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: