hero
NyheterBoligmarkedet

Nedgang i boligprisene i november

Boligprisene falt med 0,1 prosent i november. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,8 prosent. Boligprisene er nå 7,8 prosent høyere enn for et år siden, ifølge tall fra Eiendom Norge

– Boligprisene i Norge falt nominelt i november, noe som er normalt for måneden. Det er imidlertid store forskjeller i boligprisutviklingen og byer som Tromsø, Trondheim, Bodø og Oslo har hatt en sterk utvikling i boligprisene sist måned, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Han legger til at utviklingen i boligmarkedet i 2020 har vært mye sterkere enn de fleste så for seg ved inngangen til året og i mars/april i forbindelse med korona-utbruddet.

Omsetningsveksten fortsetter

I november ble det solgt 8.095 boliger i Norge, noe som er flere enn tilsvarende måned i 2019. Da ble det solgt 7.154 boliger. Det ble lagt ut 6.972 boliger til salgs i Norge i november, noe som også er en økning fra november i fjor. Så langt i år er det solgt 95.493 boliger i Norge, noe som er 6,1 prosent flere enn på samme tid i 2019.

– Hvis veksten i antall omsetninger og antall lagt ut for salg vedvarer, vil vi i 2020 kunne passere 100 000 transaksjoner og 100 000 boliger lagt for salg. Det vil være historisk, sier Lauridsen.

Ifølge tall fra Eiendom Norge tok det i gjennomsnitt 47 dager å selge en bolig i november. Det er en dag mer enn oktober i år. Oslo hadde kortest salgstid med 18 dager, og Stavanger hadde lengst salgstid med 63 dager.

Forventer stor aktivitet gjennom julen og inn i 2021

Oslo og Bodø med omegn hadde en oppgang på 10,4 og 10 prosent, og hadde derfor den sterkeste 12 måneders veksten. Stavanger med omegn hadde den svakeste utviklingen med en oppgang på 4,2 prosent.

Lauridsen tror desember vil bli en sterk måned i boligmarkedet. Han forventer at den store aktiviteten i bruktboligmarkedet vil vedvare gjennom julen og godt inn i 2021.

Spørsmål?

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt.

Relaterte artikler

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: